Vi har fantastiska människor i vår region. Kompetenta och inspirerande.
Vi har träffat några av dem. Och låtit dem dela med sig av sina bästa erfarenheter och råd inom sitt specialområde. De ger dig fyra råd.

Det här är en artikelserie som kan göra dig bättre på det mesta.
Varje vecka släpper vi en ny artikel.

 

#19 Effektiva möten
med Kristina Swenningsson & Ewa Svensson

Möten är oundvikliga. Och viktiga. Såväl privat, som i arbetslivet. Men många upplever att de är för många. Eller rättare sagt: för många, för långa och för ineffektiva. Något som kan leda till irritation och stress, både hos mötesledaren och mötesdeltagarna. Men det finns knep och råd du kan ta till för att effektivisera dina möten. Här ger Ewa Svensson och Kristina Swenningsson från Crearum sina bästa råd för hur ni kan lyckas.

>> Läs här

 


 

#18 Attraktivt arbetsgivarvarumärke
med Karin Ljungmark Malmström

Tiden då en hög lön och en trygg och säker anställning stod överst på önskelistan är förbi. Idag är det helt andra värden som får människor att söka ett jobb. Som arbetsgivare handlar det om att förstå vikten av att engagera sig i de stora samhällsfrågorna. Det handlar också om flexibilitet. Och om möjligheten att vara ”giggare”.

>> Läs här

 

 


 

#17 Effektiv säljledning
med Mikael Weléen

Sälja mer för att tjäna mer. Ringa i säljklockan och högre provision. Vi har alla en bild av försäljning. Och det finns få ord som väcker så många känslor som försäljning. Men försäljning är idag någonting mycket mer än siffror, uppdaterade excelark och försäljningsmål. Det är större, mer komplext och handlar om det som verkligen ska åstadkommas. Att uppnå mål. Företagets mål. Här ger Mikael Weléen, ägare av Great Group och framgångsrik entreprenör, sina bästa råd hur ni bygger upp en framgångsrik säljorganisation.

>> Läs här

 


#16 Värderingsstyrd organisation
med Joakim Hedström

Värderingsstyrda organisationer är mer lönsamma. De har dessutom bättre tydlighet, sammanhållning och hjälper företaget att hålla fokus. Det säger forskningen.  Magkänslan och förnuftet säger samma sak. Tänk själv. Tycker du om regler och tydliga direktiv? De flesta gör det inte. Medarbetare som får tänka själv och leda sig själva blir mer motiverade och gör ett bättre jobb. Hur kan du som företagsledare och ni som organisation göra för att skapa en sådan organisation? Joakim Hedström, författare och varumärkesexpert, ger här sina bästa råd för att bygga en värderingsstyrd organisation.

>> Läs här


#15 Ökad återhämtning och mindre stress
med Anders Tjernvik

Under de senaste decennierna har det hänt något. Vi verkar vara mer stressade än någonsin. Sjukskrivningarna och produktionsbortfallet ökar för varje år och svaret på frågan hur vi mår blir idag ofta ”jag är stressad” eller ”det är lite mycket nu”. Men vad är stress? Och hur kan vi känna igen den när den kommer och lära oss jobba med den istället för mot den? Här ger Anders Tjernvik, forskningsansvarig på Linkura, sina bästa råd.

>> Läs här

 


#14 Bli ett mingelproffs
med Heléne Njord Westerling

Ett mingel är ett utmärkt tillfälle att knyta nya kontakter. Kontakter som kan leda till nya vänner, nytt jobb eller en ny affär. Ändå är det vanligt att vi ställer oss och pratar med människor vi redan känner. Efter att ha varit på otaliga sådana mingel (och ansvarat för nästan lika många) såg Helene Njord-Westerling svårigheten många hade att skapa nya kontakter. Hon tog tag i saken, skrev en bok och började föreläsa på ämnet. Allt för att hjälpa människor att få ut mer av sina mingel. Sen dess är hon mingelexpert. Och här delar hon sina bästa råd för att du ska lyckas.

>> Läs här


 

#13 Bygga framgångsrika team
med Marie Loob

Varför lyckas vissa företag, grupper och lag bättre än andra? Finns det några hemliga  knep? Några oskrivna regler hur man ska göra? Marie Loob har lång erfarenhet av att leda och utveckla arbetsgrupper till framgångsrika team. Här ger hon sina bästa råd hur ni gemensamt bygger team som levererar resultat. Och har kul på vägen.

>> Läs här

 


 

#12 Lyckas med sociala medier
med Cecilia Victoria Kärrberg & Jenni Laapotti

Att idag ha en facebooksida är lika självklart som att för 15 år sedan ha en hemsida eller för 50 år sedan en neonskylt. När 4 av 5 svenskar använder sociala medier förstår man dess styrka och kapacitet.

>> Läs här


#11 En roligare arbetsplats
med Cathrine Tibbling

Det borde vara så enkelt. Och självklart. Att ha kul på jobbet. Du tillbringar ju ändå en tredjedel av din tid där. Här berättar Cathrine Tibbling, författare och föreläsare, hur ni tillsammans kan skapa roligare arbetsplatser.

>> Läs här


 

#10 Skapa lyckade event
med Patrik Eriksson

Hur gör man ett lyckat och framgångsrikt event?

En enkel fråga att ställa. Men desto svårare att svara på. Det är en utmaning att ordna ett bra och lyckat event. Men i många sammanhang och för många företag är det ett utmärkt sätt att uppmärksamma kunder, medarbetare och leverantörer.

>> Läs här


 

#9 Förenkla din administration
med Jan-Erik Berggren

Att ha koll på din administration och ekonomi är grunden i allt företagande. Och något många inte alls gillar – ”Det var ju inte därför jag startade företag – för att sitta med kvittoredovisning”. Det finns mycket att göra för att förenkla och effektivisera din administration. Så att du kan göra det du är bäst på. Jan-Erik Berggren ger här sina bästa råd.

>> Läs här

 


#8 Att leda i förändring
med Anna Lindberg

Förändring är en förutsättning för utveckling. Och förändringsarbete är en del av vardagen som ledare. Både väntade och oväntade förändringar. Och dessa behöver du som ledare hantera. Och det på bästa sätt. Anna Lindberg, VD och publisher för Öst Media, ger här sina bästa råd hur du leder i en förändringsprocess.

>> Läs här

 


 

 

#7 Bli en bättre retoriker
med Jörgen Rundgren

Du ska prata på nästa ledningsgruppsmöte. Redogöra för årsbokslutet. Eller du ska göra din första föreläsning. Oavsett vilket. Du behöver behärska och bemästra den retoriska konsten och presentationstekniken. Något som kan vara så svårt – men som är så viktigt. Du har alltid nytta av den. I hela livet. Här är de viktigaste råden att tänka och träna på.

>> Läs här


 

#6 Fyra råd för effektivare sälj

med Anna-Lena Backman Eriksson

Du kanske vrider dig lite obekvämt i stolen när det kommer till försäljning. Svårt, krångligt och läskigt är kanske ord som dyker upp. Men behöver det vara det? Inte enligt Anna-Lena Backman Eriksson. Oavsett om du är egenföretagare, funderar på att starta eget företag, är ny i ett säljteam eller helt enkelt bara behöver några råd för att komma vidare med din försäljning så ger här Anna-Lena sina bästa råd utifrån sina erfarenheter.

>> Läs här


#5 Fyra råd för det svåra samtalet

med Kristina Bähr

Vi är alla olika. Och arbetsplatser består av olika individer med olika värderingar och intressen. Därför är det naturligt att konflikter och konfrontationer uppstår. Det svåra samtalet med medarbetare är ett oundvikligt inslag som ledare och chef i arbetslivet. Och du som chef måste ta det. Och göra det på bästa sätt. Men hur gör man? Här kommer Kristina Bährs bästa tips.

>> Läs här

 


#4 Råd om ledarskap
med Anna Brynås

Hon fick sitt första VD-jobb redan som 32-åring. 2016 blev hon utsedd tillframtidens kvinnliga ledare av chefsorganisationen Ledarna. Karriären har gått i raketfart för Anna Brynås och idag är hon VD för Econova Recycling AB. Om det är någon som vet vad det innebär att leda en organisation nu och in i framtiden samt att få sina medarbetare engagerade så är det hon. Och här ger hon sina bästa råd.

>>> Läs här


#3 Bli en bättre moderator
med Lina Skandevall

Som moderator för ett seminarium eller konferens har du en viktig roll att fylla. Du ska uppnå arrangörens syfte och mål samtidigt som som du ska se till att publiken får maximal nytta. Och det på ett intressant sätt. Här får du de bästa råden hur du lyckas.

>> Läs här


#2 Må & prestera bättre
med Christer Olsson

Många slits periodvis i livet mellan förpliktelser och förväntningar. Från jobbet och hemmet. Att hitta balansen mellan att göra det man vill och det man måste kan kännas hopplös svårt. Men det finns saker vi kan göra. Christer Olsson ger här sina bästa råd för att må och prestera bättre och hitta balans i livet.

>> Läs här


#1 Sälj med färg för bättre resultat
med Maria Björk

Hur kan du bli en bättre säljare? Och vilka knep och verktyg kan du använda? Maria Björk ger här sina bästa råd hur du säljer till olika personlighetstyper. Det utifrån en av de vanligaste uppdelningarna – DISC. Känt som de fyra färgerna och ett konkret verktyg som många lätt kan ta till sig och använda.

>> Läs här