Vi har fantastiska människor i vår region. Kompetenta och inspirerande.
Vi har träffat några av dem. Och låtit dem dela med sig av sina bästa erfarenheter och råd inom sitt specialområde. De ger dig fyra råd.

Det här är en artikelserie som kan göra dig bättre på det mesta.
Varje vecka släpper vi en ny artikel.

 

#9 Förenkla din administration
med Jan-Erik Berggren

Att ha koll på din administration och ekonomi är grunden i allt företagande. Och något många inte alls gillar – ”Det var ju inte därför jag startade företag – för att sitta med kvittoredovisning”. Det finns mycket att göra för att förenkla och effektivisera din administration. Så att du kan göra det du är bäst på. Jan-Erik Berggren ger här sina bästa råd.

>> Läs här

 


#8 Att leda i förändring
med Anna Lindberg

Förändring är en förutsättning för utveckling. Och förändringsarbete är en del av vardagen som ledare. Både väntade och oväntade förändringar. Och dessa behöver du som ledare hantera. Och det på bästa sätt. Anna Lindberg, VD och publisher för Öst Media, ger här sina bästa råd hur du leder i en förändringsprocess.

>> Läs här

 


 

 

#7 Bli en bättre retoriker
med Jörgen Rundgren

Du ska prata på nästa ledningsgruppsmöte. Redogöra för årsbokslutet. Eller du ska göra din första föreläsning. Oavsett vilket. Du behöver behärska och bemästra den retoriska konsten och presentationstekniken. Något som kan vara så svårt – men som är så viktigt. Du har alltid nytta av den. I hela livet. Här är de viktigaste råden att tänka och träna på.

>> Läs här


 

#6 Fyra råd för effektivare sälj

med Anna-Lena Backman Eriksson

Du kanske vrider dig lite obekvämt i stolen när det kommer till försäljning. Svårt, krångligt och läskigt är kanske ord som dyker upp. Men behöver det vara det? Inte enligt Anna-Lena Backman Eriksson. Oavsett om du är egenföretagare, funderar på att starta eget företag, är ny i ett säljteam eller helt enkelt bara behöver några råd för att komma vidare med din försäljning så ger här Anna-Lena sina bästa råd utifrån sina erfarenheter.

>> Läs här


#5 Fyra råd för det svåra samtalet

med Kristina Bähr

Vi är alla olika. Och arbetsplatser består av olika individer med olika värderingar och intressen. Därför är det naturligt att konflikter och konfrontationer uppstår. Det svåra samtalet med medarbetare är ett oundvikligt inslag som ledare och chef i arbetslivet. Och du som chef måste ta det. Och göra det på bästa sätt. Men hur gör man? Här kommer Kristina Bährs bästa tips.

>> Läs här

 


#4 Råd om ledarskap
med Anna Brynås

Hon fick sitt första VD-jobb redan som 32-åring. 2016 blev hon utsedd tillframtidens kvinnliga ledare av chefsorganisationen Ledarna. Karriären har gått i raketfart för Anna Brynås och idag är hon VD för Econova Recycling AB. Om det är någon som vet vad det innebär att leda en organisation nu och in i framtiden samt att få sina medarbetare engagerade så är det hon. Och här ger hon sina bästa råd.

>>> Läs här


#3 Bli en bättre moderator
med Lina Skandevall

Som moderator för ett seminarium eller konferens har du en viktig roll att fylla. Du ska uppnå arrangörens syfte och mål samtidigt som som du ska se till att publiken får maximal nytta. Och det på ett intressant sätt. Här får du de bästa råden hur du lyckas.

>> Läs här


#2 Må & prestera bättre
med Christer Olsson

Många slits periodvis i livet mellan förpliktelser och förväntningar. Från jobbet och hemmet. Att hitta balansen mellan att göra det man vill och det man måste kan kännas hopplös svårt. Men det finns saker vi kan göra. Christer Olsson ger här sina bästa råd för att må och prestera bättre och hitta balans i livet.

>> Läs här


#1 Sälj med färg för bättre resultat
med Maria Björk

Hur kan du bli en bättre säljare? Och vilka knep och verktyg kan du använda? Maria Björk ger här sina bästa råd hur du säljer till olika personlighetstyper. Det utifrån en av de vanligaste uppdelningarna – DISC. Känt som de fyra färgerna och ett konkret verktyg som många lätt kan ta till sig och använda.

>> Läs här