Om ESIC

ESIC Ă€r ett professionaliserat nĂ€tverk och en regional kraftsamling i nĂ€ringslivet för att förverkliga OstlĂ€nken. NĂ€tverkets partners bestĂ„r av SödertĂ€lje Kommun, Trosa kommun, Nyköpings kommun, Norrköpings kommun, Linköpings kommun, Regionförbundet Sörmland och Region Östergötland. Genom att samarbeta lokalt och föra en aktiv dialog med huvudentreprenörer kan företagen bidra till att projektet genomförs i tid och enligt plan. ESIC kan fungera som ett verktyg för de regionala företagen att inhĂ€mta kunskap och information samt marknadsföra sig gentemot nationella och internationella aktörer.

Snabbfakta ESIC

– Klustret bestĂ„r idag av drygt 400 medlemmar

– Ett kluster för att skapa affĂ€rsmöjligheter i samband med att OstlĂ€nken byggs – Ă„rhundradets tillvĂ€xtchans

– En kunskaps och informationsplattform för nĂ€ringslivet

– En opinionsbildare med en regional ansats och enighet i stora frĂ„gor

– Bidrar till att sĂ„ mĂ„nga som möjligt av berĂ€knade 25 000 Ă„rsarbeten ska tillfalla vĂ„ra lokala och regionala företag.

– East Sweden Infra Cluster skapar möjligheter  till internationell lyskraft

Det Àr nu grunden lÀggs för hur det regionala nÀringslivet pÄ bÀsta sÀtt formerar sig inför bygget av OstlÀnken. Genom ESIC kan företag som Àr intresserade av uppdrag i samband med byggandet av OstlÀnken förbereda sig inför byggstart sÄ att man har förmÄga bÄde att lÀmna in anbud, anstÀlla rÀtt personal och komma med innovativa lösningar i samarbete med andra.  Samarbete Àr nödvÀndigt om företagen ska kunna konkurrera om dessa uppdrag och för att företagen ska bli attraktiva för entreprenörer och upphandlingsansvariga i olika led.

Klustret verkar för att

– OstlĂ€nken genomförs i tid, enligt plan och pĂ„ ett hĂ„llbart och innovativt sĂ€tt

– Skapa ett kluster som besitter marknadsledande kompetens inom stora jĂ€rnvĂ€gs- och vĂ€gprojekt – Europas bĂ€sta kluster för infrastruktur

– Ger East Sweden förutsĂ€ttningar för internationell lyskraft

>> LÀs mer om hur jag gÄr med i East Sweden Infra Cluster