ESIC

ESIC, East Sweden Infra Cluster, Àr ett professionaliserat nÀtverk och regional kraftsamling i nÀringslivet för att förverkliga OstlÀnken och andra stadsomvandlingsprojekt.

ESIC fungerar som en samlingspunkt för att möjliggöra affÀrschanser, frÀmja tillvÀxt och Àr en informationsplattform för kunskap, information och marknadsföring.

Det Àr nu grunden lÀggs för hur det regionala nÀringslivet formerar sig inför de stora infrastrukturprojekten. Genom ESIC kan företag som Àr intresserade av uppdrag i samband med byggandet förbereda sig, sÄ att man har förmÄga bÄde att lÀmna in anbud, anstÀlla rÀtt personal och komma med innovativa lösningar i samarbete med andra.  Samarbete Àr nödvÀndigt om företagen ska kunna konkurrera om dessa uppdrag och bli attraktiva för entreprenörer och upphandlingsansvariga i olika led.

Initiativtagare och grundare av ESIC Ă€r: SödertĂ€lje-, Trosa-, Nyköping-, Norrköping- och Linköpings kommun, Regionförbundet Sörmland och Region Östergötland.

SNABBFAKTA ESIC

– Klustret har runt 440 medlemmar och utgör ett brett nĂ€tverk inom olika affĂ€rsomrĂ„den.

– Inom nĂ€tverket skapas Branschkluster för att bĂ€ttre tillvarata affĂ€rsmöjligheter i samband med att OstlĂ€nken och andra stadsomvandlingsprojekt byggs – Ă„rhundradets tillvĂ€xtchans i vĂ„r region.

– ESIC erbjuder en kunskaps-, informations- och marknadsföringsplattform för nĂ€ringslivet.

– ESIC Ă€r opinionsbildare med en regional ansats och enighet i stora frĂ„gor.

– Klustret bidrar till att sĂ„ mĂ„nga som möjligt av berĂ€knade 25 000 Ă„rsarbeten ska tillfalla vĂ„ra lokala och regionala företag.

> GĂ„ med i East Sweden Infra Cluster

STYRGRUPPEN

Arbetet i ESIC leds av en styrgrupp. För nĂ€rvarande bestĂ„ende av representanter frĂ„n Kommunerna SödertĂ€lje, Trosa, Nyköping, Norrköping och Linköping samt Regionförbundet Sörmland, Region Östergötland och Östsvenska Handelskammaren. Styrgruppen Ă€r sammansatt för bred och relevant regional förankring.

SödertĂ€lje – Aydin Aho
Trosa – Jonas Ivervall
Nyköping – Maria Karlsson
Norrköping – Pontus Lindblom
Linköping – Joakim KĂ€rnborg

Region Östergötland – Lejla Gros
Regionförbundet Sörmland – Anna Knutsson

Östsvenska Handelskammaren – Anna Axelsson och Charlotta Elliot.