26 september: EAST SWEDEN MANAGEMENT PROGRAM

РNäringsliv och det offentliga möts i Regionens vassaste managementprogram!

Vi lever i en komplex värld där offentliga och privata organisationer i vår region har gemensamma utmaningar. Det handlar om allt från att säkerställa kompetensförsörjning, bidra till integration, vara attraktiv som arbetsgivare till att jobba aktivt med innovation och dra nytta av den tekniska utvecklingen. Allt för att skapa hållbara organisationer i en global värld.

Hur riggar vi organisationer för att hantera hög oförutsägbarhet och snabba kast inom dessa områden?

East Sweden Management Program är en unik plattform där offentliga och privata aktörer utgår ifrån den komplexa världen och gemensamma utmaningar för att tillsammans utveckla sina verksamheter.

För vem

Vi vänder oss till drivna och erfarna ledare i den östsvenska regionen. Du vill vidareutveckla dig, din organisation och därtill få ett kvalificerat regionalt nätverk av chefer inom privat och offentlig verksamhet. Vi tänker oss att du i ditt uppdrag ser kopplingar till eller har behov av en ökad förståelse för olika aktörer i regionen och hur ni kan samverka.

Detta får du

East Sweden Management Program är ett unikt koncept med nationell höjd på en regional plattform. Vi varvar erfarenhetsutbyte i gruppen med skarpa föreläsare från akademi, näringsliv och det offentliga. Genom spänstiga möten får du nya perspektiv och verktyg som hjälper dig att navigera och leda på ett effektivare sätt i en föränderlig värld.

Innehåll

Varje tillf√§lle fokuserar p√• att √∂ka din f√∂rst√•else och dina f√§rdigheter f√∂r att leda och utveckla verksamheten. Tillsammans i gruppen s√§tter vi de gemensamma aktuella utmaningarna p√• kartan, sk ‚ÄĚwicked problems‚ÄĚ (organisatoriskt gr√§nsl√∂sa utmaningar). Du delar med dig av kn√§ckfr√•gor fr√•n din verklighet som gruppen tillsammans diskuterar och s√§tter i perspektiv.

Träffarna leds av en erfaren processledare som skapar förutsättningar för kreativt lärande och ansvarar för dynamiken i gruppen.

Inspirerande föreläsare guidar och utmanar inom varje ämne och bidrar till att tänka bredare och vidare. Dessa externa inspel tillsammans med gruppens egna erfarenheter skapar ökat handlingsutrymme och nya utvecklingsmöjligheter.

Programmet omfattar 6 tr√§ffar (lunch-lunch) d√§r f√∂rsta och sista tillf√§llet sker p√• konferensanl√§ggning med √∂vernattning. √Ėvriga tr√§ffar sker i Link√∂ping eller Norrk√∂ping i √Ėstsvenska Handelskammarens lokaler.

Kalender

26-27 september 2018 РRegionen som arena för breda utmaningar.
Gäst: Gunnar Westling, ekonomie- doktor Handelshögskolan i Stockholm.

6‚Äď7 november 2018¬†–¬†Samh√§llsomv√§lvande krafter och ledarskap i kreativa milj√∂er.
G√§ster: Jan Gulliksen,‚ÄĚ Gulan‚ÄĚ, professor i M√§nniska-datorinteraktion . Lejla Gros, Strateg kompetensf√∂rs√∂rjning, Region √Ėsterg√∂tland

11‚Äď12 december 2018 – Kreativitet och innovation.
G√§ster: Emma Stenstr√∂m fr√•n Handelsh√∂gskolan i Stockholm. Pia Kronqvist VD √Ėstg√∂tateatern

24‚Äď25 januari 2019 – Entrepren√∂rskap och entrepren√∂ren.
Gäster: Ivo Zander, Professor Uppsala Universitet Torbjörn Andersson, VD Dapresy, Norrköping

5‚Äď6 mars 2019 – H√•llbara organisationer och ledarskap.
Gäster: Stefan Tengblad, Professor Högskolan i Skövde Cristina Grenholm, Ordförande i Etiska rådet Migrationsverket.

9‚Äď10 april 2019– Att utveckla organisationen i regionen.
Gäst: Eva Norrman, Forskare och konsult IPF

page1image25840

Programmet leds av Kristina Tirén, Seniorkonsult IPF.

 

Kostnad

Deltagare fr√•n kommuner och medlemmar i √Ėstsvenska Handelskammaren betalar 37 000 kr/person ex moms.
√Ėvriga betalar 40 000 kr/person ex moms.

Så tycker tidigare deltagare


>> Louise Flygt, Kommunikationsdirektör Norrköpings kommun
>> Johan Lindén, VD IT-byrån Gaia
>> Christian Modin, underhållsansvarig på Lejonfastigheter 

 

För mer information

Anna Axelsson

Verksamhetschef

Tel: 011-285038