26 september: East Sweden Management Program

 

Programmet pågår just nu och ablsutas sommaren 2018. Nystart blir preliminärt 26-27 september, mer info kommer inom kort.

РNäringsliv och det offentliga möts i Regionens vassaste managementprogram!

Vi lever i en komplex värld där offentliga och privata organisationer i vår region har gemensamma utmaningar. Det handlar om allt från att säkerställa kompetensförsörjning, bidra till integration, vara attraktiv som arbetsgivare till att jobba aktivt med innovation och dra nytta av den tekniska utvecklingen. Allt för att skapa hållbara organisationer i en global värld.

Hur riggar vi organisationer för att hantera hög oförutsägbarhet och snabba kast inom dessa områden?

East Sweden Management Program är en unik plattform där offentliga och privata aktörer utgår ifrån den komplexa världen och gemensamma utmaningar för att tillsammans utveckla sina verksamheter.

För vem

Vi vänder oss till drivna och erfarna ledare i den östsvenska regionen. Du vill vidareutveckla dig, din organisation och därtill få ett kvalificerat regionalt nätverk av chefer inom privat och offentlig verksamhet. Vi tänker oss att du i ditt uppdrag ser kopplingar till eller har behov av en ökad förståelse för olika aktörer i regionen och hur ni kan samverka.

Detta får du

East Sweden Management Program är ett unikt koncept med nationell höjd på en regional plattform. Vi varvar erfarenhetsutbyte i gruppen med skarpa föreläsare från akademi, näringsliv och det offentliga. Genom spänstiga möten får du nya perspektiv och verktyg som hjälper dig att navigera och leda på ett effektivare sätt i en föränderlig värld.

Innehåll

Varje tillf√§lle fokuserar p√• att √∂ka din f√∂rst√•else och dina f√§rdigheter f√∂r att leda och utveckla verksamheten. Tillsammans i gruppen s√§tter vi de gemensamma aktuella utmaningarna p√• kartan, sk ‚ÄĚwicked problems‚ÄĚ (organisatoriskt gr√§nsl√∂sa utmaningar). Du delar med dig av kn√§ckfr√•gor fr√•n din verklighet som gruppen tillsammans diskuterar och s√§tter i perspektiv.

Träffarna leds av en erfaren processledare som skapar förutsättningar för kreativt lärande och ansvarar för dynamiken i gruppen.

Inspirerande föreläsare guidar och utmanar inom varje ämne och bidrar till att tänka bredare och vidare. Dessa externa inspel tillsammans med gruppens egna erfarenheter skapar ökat handlingsutrymme och nya utvecklingsmöjligheter.

Programmet omfattar 6 tr√§ffar (lunch-lunch) d√§r f√∂rsta och sista tillf√§llet sker p√• konferensanl√§ggning med √∂vernattning. √Ėvriga tr√§ffar sker i Link√∂ping eller Norrk√∂ping i √Ėstsvenska Handelskammarens lokaler.

Kalender

9 Р10 oktober Regionen som arena för breda komplexa utmaningar

13 Р14 december Samhällsomvälvande krafter, utmaningar och ledarskap

8 Р9 februari Kreativitet och innovation för växtkraft?

22 Р23 mars Entreprenörskap och entreprenören

3 Р4 maj Hållbara organisationer och ledarskap

12 Р13 juni Att utveckla organisationen i regionen

Kostnad

Deltagare fr√•n kommuner och medlemmar i √Ėstsvenska Handelskammaren betalar 37 000 kr/person ex moms.
√Ėvriga betalar 40 000 kr/person ex moms.

Så tycker tidigare deltagare


>> Louise Flygt, Kommunikationsdirektör Norrköpings kommun
>> Johan Lindén, VD IT-byrån Gaia
>> Christian Modin, underhållsansvarig på Lejonfastigheter 

 

För mer information

Anna Axelsson

Verksamhetschef Handelskammaren

Tel: 011-285038