Syftet med ESIC

En samlingspunkt för nĂ€ringslivet – ESIC ska vara en gemensam samlingspunkt som öppnar upp för nya samarbeten och affĂ€rsutveckling. Klustret ska ge medlemmarna information, kunskap och kompetens som verktyg för att inta en aktiv roll i klustret, ge medlemmarna ökad kompetens och förbereda klustermedlemmarna inför byggandet av OstlĂ€nken.

Gemensam bild och budskap – Genom att företagen i vĂ„r region gĂ„r samman skapar vi en gemensam bild och ett gemensamt budskap om OstlĂ€nkens betydelse för vĂ„r region.

PĂ„verkanskraft – ESIC ska vara en pĂ„verkanskraft och visa den nationella nivĂ„n att regionen, bĂ„de privat och offentlig sektor, tillsammans mobiliserar för ett lyckat OstlĂ€nken-projekt.

OstlĂ€nken Ă€r Sveriges genom tiderna största samhĂ€llsprojekt. Enbart bygget av rĂ€ls, broar och tunnlar krĂ€ver totalt 13 000 Ă„rsarbeten under Ă„ren 2017-2028. DĂ€rutöver tillkommer omfattande behov av kompetent personal nĂ€r resecentra, nya stadsdelar och vĂ€gar ska byggas i stĂ€derna dĂ€r OstlĂ€nken kommer att gĂ„ fram.  Vi ser det som â€Ă„rhundradets tillvĂ€xtchans” och vill att företagen i vĂ„r region ska fĂ„ sĂ„ stor del av projektet som möjligt. Östsvenska Handelskammaren tror pĂ„ kraftsamling och samarbete för att lyckas.