Tågtransporter mellan Kina och Europa – vilken påverkan har det på er transportplanering?

Oct 17, 2018

Under 2013 introducerade Kinas president Xi Jinping Belt and Road Initiativet, vilket är ett enormt infrastrukturprojekt som sträcker sig långt utanför Kinas gränser. En bieffekt av detta initiativ är att vi nu har möjlighet att transportera varor till/från Kina med hjälp av tågtransport. De senaste två åren har transportvolymerna som fraktas med hjälp av tåg ökat lavinartat och produkten är nu ett etablerat transportslag på den svenska marknaden.

Sociala Medierdagen

Oct 18, 2018

Den 18 oktober kommer Sociala medierdagen till Norrköping. En heldag för dig som vill ta del av branschledande kunskap inom sociala medier, vidga ditt nätverk och inspireras av företagare som gjort spännande resor genom digitala kanaler. Du får handfasta tips för hur du kan tänka strategiskt och komma igång med din online marknadsföring.

Gränslös frukost Motala

Oct 22, 2018

Välkommen till en Gränslös Frukost där nyanlända och arbetsgivare får chans att skapa kontakt.
Söker du och ditt företag ny kompetens och personer att anställa? Är du beredd att söka i en vidare krets för att hitta rätt? Då ska du komma till Gränslös Frukost nästa möte i Motala.

Gränslös frukost i Norrköping

Oct 23, 2018

Det händer något när människor möts. Tisdagen den 23 oktober är det dags för Gränslös frukost i Norrköping
– ett frukostmöte där kontakter skapas.

Bright East: Aktier for dummies

Oct 24, 2018

Mai Thai och Nanna Strannes innovativa företag Sigmastocks startade för att hjälpa privatpersoner att spara i aktier istället för fonder och undvika bankernas höga avgifter. Idag har tjänsten tusentals användare och spås förändra en hel bransch.

ESIC Matchmaking

Oct 24, 2018

Detta event är för de företag som är med i ESIC Business. Under en förmiddag får du tillfälle att samordna dig med andra aktörer och förhoppningsvis hitta affärspartners inför stundande byggprojekt.

Utbildning- Rätt fokus i styrelsearbetet – Linköping

Oct 24, 2018

Vi vill att du ska öka dina kunskaper inom bolagsstyrning och styrelsearbete. Att göra dem både bredare och djupare. Vi vill rusta dig för att bli en mera kompetent ledamot eller ordförande med ambitionen att du skall vilja bidra mera aktivt till ett professionellare arbete i de styrelser du verkar i eller kommer att verka i. Du som är ägare, vill förutom detta, även kunna få en fungerande helhet i din bolagsstyrning och snabbare nå dina framtida mål.

East Sweden Innovation Week

Nov 5, 2018

Innovation Week är en årligen återkommande vecka, fylld av innovation, inspiration och nätverkande. Träffa några av Östergötlands ledande innovatörer och låt dig inspireras av landets vassaste föreläsare och entreprenörer. Tillsammans bidrar vi till innovation, entreprenörskap och tillväxt.

När höjs räntan? – Träffa Riksbanken

Nov 14, 2018

Handelskammaren får besök av vice riksbankschefen Per Jansson som besöker Linköping.

Utbildning – Betalnings, leverans- och försäkringsvillkor

Nov 14, 2018

Det är mycket viktigt att veta förutsättningarna för, samt konsekvens av de beslut som tas i ett initialt skede av en affär. Dina affärer påverkas i stor grad av vilka kombinationer av villkor du väljer när det gäller leverans, betalning och försäkring. Våra föreläsare med erfarenhet från bank, försäkringar och transport/spedition behandlar under den här heldagsutbildningen de olika villkorens innebörd, hur de är relaterade till varandra samt vilka för- och nackdelar de har.