Följ oss på sociala medier

Bright East: Ja skiter i att det är fejk – det är förjävligt ändå

Människan blev inte sämre på källkritik över en natt 2016, så varför känns det så? Frilansjournalisten Jack Werner berättar om källkritik, varför vi hela tiden har fel och vad vandringssägner på sociala medier kan berätta.

Jack Werner är frilansjournalist. 2014 lanserade han tillsammans med två kollegor satsningen Viralgranskaren på tidningen Metro, som belönades med Stora journalistpriset. Han är programledare för SR-podden Creepypodden, och våren 2018 utkom han med boken ”Ja skiter i att det är fejk det är förjävligt ändå”.

Kan man lita på en journalist? Varför väljer media att publicera vissa saker och inte andra? Vi gästas också av Anna Lindberg, publisher på regionens två stora tidningar Östgöta Correspondenten och Norrköpings Tidningar, som berättar om pressetik och källkritik i ett modernt medielandskap

Varmt välkomna! 

Foto: Kate Gabor

Arrangörer

Bright East är nätverket för dig mellan 20 och 35 år som vill vara med och tycka och tänka om allt från politik till mat. Vi träffas några gånger om året för att inspirera och låta oss inspireras, knyta nya kontakter, diskutera idéer och kanske sjösätta nya planer tillsammans. Kanske är det här du träffar din nya kompis, kollega eller kund. Bright East är regionens mest spännande karriärnätverk för de nya generationer som idag och i framtiden kommer att utgöra drivkraften i vår del av världen!

Nyhetsflöde

Till alla evenemang