Handelskammarens Årsmöte 12 april

Välkommen till årets höjdpunkt, Östsvenska Handelskammarens årsmöte på sprillans nya The Box Hotel, i Linköping. Vi nätverkar, minglar, äter och dricker gott. Vi får dessutom lyssna på Kent Härstedt under seminariet ”Maktpositioner som förändras – när styr Kina världen?”

En Djuphamn i Lysekil och en norsk-svensk höghastighetsbana. I takt med den snabbväxande ekonomin i Kina har de kinesiska direktinvesteringarna i utlandet ökat och EU och Sverige har varit favoritdestination för många kinesiska investerare. Och det vi kan vara säkra på är att det lär fortsätta.

Men hur ska vi, i lilla Sverige, förhålla oss till det? Samtidigt som vi vill ha Kinas kapital vill vi inte att kineserna ska äga för mycket. Hur långt kan vi släppa in dem?

På Handelskammarens årsmöte står Kina och Asien i fokus. Vi gästas av Kent Härstedt som under 25 års tid arbetat i Kina och haft flera samtal med tongivande beslutsfattare som borgmästarna i Hong Kong och Shanghai. Kent berättar om sin syn på det snabbt växande landet och hur vi kan agera för att dra nytta av deras intressen i Sverige.

Vi kommer också få lyssna till lokala företag som på olika sätt har affärer med Kina och Asien för att höra deras syn på saken.

Program

14.00
Årsmöte

15.30
När tar Kina över världen?
Kent Härstedt

16.30
Lokala medlemsföretag berättar om deras affärer med Kina. 

Vill ni veta mer om det nya hotellet, The Box Hotel, i Linköping? Läs vårt reportage här.

Dela event