Följ oss på sociala medier

IT och Människan

Handelskammarens medlem bjuder in till Coffee by VägSjäl

 

Från behov till implementering

70% av alla förändringsarbeten når inte målen. Varför?

Goda intentioner till trots tenderar implementeringar av tekniska system att spräcka de givna tidsramarna. Utifrån tidigare erfarenheter av utdragna implementeringsprocesser finns det hos många beslutsfattare ett motstånd att gå in i nya. Det finns en oro att inte få alla medarbetarna med sig på förändringsresan. Istället för fokus på verksamheten läggs energi på frustration, oro och stress. Förändringsmotstånd i organisationer är kostsamma.

Hur kan vi göra för att genomföra en implementering på bästa sätt utan produktionsbortfall? Ozan Sen och Anette Östlin menar att det handlar om att integrera både mjukvaran och människan parallellt. De flesta organisationer klarar att genomföra den strukturella förändringen men misslyckas ofta i den del av ledarskapet som tar hand om medarbetare och kunder. Ozan och Anette presenterar sin bild av hur man genomför en lyckad implementering.

Ozan är säljansvarig på Storleden som är en teknisk IT-byrå som specialiserat sig på att skräddarsy olika typer av IT system till sina kunder. Ozan har jobbat med teknisk försäljning i 4 år och som säljare längre än så, där han har gått från egenföretagare till anställd på Storleden.

Anette är ledarskaps- och teamutvecklare på VägSjäl, ett företag som hjälper andra organisationer att utveckla välmående och effektivitet. Anette är marknadsekonomen som efter många år i statlig verksamhet valde att starta eget för att arbeta med människor, ett område hon brinner för.

Ozan Sen och Anette Östlin

 

Nyhetsflöde

Till alla evenemang