Följ oss på sociala medier

Lögn, lögn och förbannade sanning

Vad händer egentligen när vi lever i en värld av lögner, ”alternativa fakta” och bristande källkritik?  Hur har det blivit såhär och vad beror utvecklingen på? Och vilken betydelse kommer det ha?

Det är några månader kvar till valet och kanske är det viktigare än någonsin med källkritik.

Vi bjuder in er till en föreläsning med Anders Mildner och Anna Lindberg som berättar om hur det ser ut idag och hur ”fake news” kan påverka den kommande valrörelsen i Sverige.


Agenda

Fake News, virala lögner och populism – en föreläsning om förändringarna i medielandskapet du måste känna till
Årets valår kommer inte likna något tidigare. Vi ser en explosion av fejkade nyheter, virala lögner, konspirationsteorier och propaganda – samtidigt som traditionella medier krisar ekonomiskt och en allt starkare populism utmålar alla som på något sätt handhar fakta som fiender. Vad är det vi behöver veta för att förstå vår samtid?


Föreläsare: Anders Mildner
Anders Mildner är en omtyckt föreläsare som har bevakat medier och internet under två decennier. Han driver bland annat README-konferensen, vars Bamse-projekt om källkritik på internet har spridits över hela världen. Anders artikel om faktaresistens i Dagens Nyheter var en av texterna som blev startpunkten för den bredare debatten om sanning i en värld av lögner.


Vem har rätt att säga sanningen och vilken sanning är rätt?
Anna Lindberg är publisher och ansvarig utgivare på regionens största dagstidningar, Östgöta Correspondenten och Norrköpings Tidningar. Utifrån ett regionalt perspektiv reflekterar Anna om de professionella mediernas roll och synsätt på ”sanningen”.

Föreläsare: Anna Lindberg, Publisher Östgöta Correspondenten och Norrköpings Tidningar.

Praktisk information

Datum: 16 maj
Tid: 7.30 – 9.30
Plats: Kammarforum, Dalsgatan 13, Norrköping
Anmälan: Jag vill anmäla mig

Nyhetsflöde

Till alla evenemang