Styrelsefokusdagen

För dig som vill fördjupa dina ekonomiska kunskaper inom styrelseomrÄdet, repetera styrelsekompetensen eller skapa dig en bild av digitalisering och innovationers betydelse i styrelserummet erbjuder vi en dag med 3 parallella halvdags-seminarier som gÄr bÄde för- och eftermiddag den 30 november i Linköping.  VÀlj tvÄ seminarier och gör det till en heldag eller vÀlj ett av passen den tid som passar dig bÀst.

UppfrÀschningskurs i styrelsearbete

I takt med att kraven pÄ styrelseledamöter ökar och för att kunna bidra Àr det viktigt att hÄlla sig uppdaterad inom bÄde lagstiftningar och förÀndrade förutsÀttningar i omvÀrlden. Kursen vÀnder sig i första hand till dig som tidigare gÄtt en grundlÀggande utbildning men kan Àven ses som en möjlighet att skaffa en övergripande bild av vad styrelsearbete innebÀr.

VÄr erfarna utbildare Margareta Neld gÄr under dagen igenom nyheter inom:

och vi repeterar:


Ekonomi för styrelseledamöter

HÀr Àr fokus pÄ att öka din förstÄelse för ekonomiska samband och begrepp kopplat till styrelsearbete. Du kan se det som en fördjupning efter avslutad Diplomutbildning eller som en första del innan du ev vÀljer att gÄ hela vÄr Diplomkurs.

Vi sÀkerstÀlla att man fÄr grundlÀggande kunskap om ekonomi och finansiering samt förstÄelse för ekonomins betydelse för företaget. Kursen ger dig baskunskaper och förstÄelse för resultat- och balansrÀkning samt sambandet dÀr emellan. Kursen ger ocksÄ kunskap om de begrepp man mÄste kÀnna till för att klara grundkraven och kunna föra en dialog om företagets ekonomiska stÀllning.

Vi gÄr tillsammans med vÄr erfarna förelÀsare Tomas Salzmann igenom begrepp och nyckeltal sÄ som:


Digitaliseringens möjligheter och utmaningar – styrelsens roll i innovationsarbetet

Alla organisationer pĂ„verkas av nya tekniska möjligheter som ofta kallas ”digitaliseringen”. Vilken Ă€r styrelsens roll i att hantera risker och ta till vara pĂ„ de möjligheter som öppnar sig? Det stĂ€lls helt nya krav pĂ„ styrelse och ledning i alla verksamheter för att balansera fokuset pĂ„ den dagliga verksamheten med en ökad innovationstakt. Strukturerat innovationsarbete kompenserar för att nytĂ€nkande och utveckling ofta inte sker spontant i samma utstrĂ€ckning som förr.

Tillsammans med Kristina Swenningsson och Crearum som har lÄng erfarenhet av innovationsarbete ger vi dig inspiration och praktiska exempel pÄ detta spÀnnande tema.


UpplÀgg och pris

Samtliga pass innehÄller praktiska exempel och gruppdiskussioner och det finns tid för mingel och erfarenhetsutbyte i samband med lunchen som Àr gemensam för alla.
Förmiddagspasset Ă€r kl 9–12 med avslutande lunch kl 12–13 (vĂ€lj nĂ„got av ovanstĂ„ende)
Eftermiddagspasset Àr kl 13-16 med inledande lunch kl 12-13 (vÀlj nÄgot av ovanstÄende)
Samtliga tillfÀllen Àr i Handelskammarens lokaler i Linköping, Cleantech Park, Gjuterigatan 1 C

Halva dagen kostar 2 500 kr ex moms (3 500 kr för icke medlemmar)

Hela dagen kostar 3 900 kr ex moms (4 900 kr för icke medlemmar)

AnmÀl dig direkt till anna.axelsson@east.cci.se och ange vilket/vilka seminarier du vill delta i och ev kostönskemÄl. Sista anmÀlningsdag Àr den 22 november.

Dela event