Utbildning: DOKUMENTHANTERING VID EXPORT OCH IMPORT

Upplever du dokumenthanteringen vid export/import som krånglig och omfattande? Då är detta utbildningen för dig. Export och importdokumentation är en grundläggande utbildning för dig som hanterar internationella affärer rent praktiskt.

Målgrupp
Kursen v√§nder sig till dig som praktiskt arbetar med att fylla i och hantera alla de dokument som kr√§vs vid export. √Ąven du som arbetar med f√∂rs√§ljning har nytta av att k√§nna till alla de dokumentkrav som g√§ller vid export till vissa l√§nder.

Mål
M√•let √§r att ge alla kursdeltagarna kunskap och f√∂rst√•else kring hur dokumenten fungerar och vad det √§r f√∂r faktorer som p√•verkar dessa. √Ėvningsuppgifterna som √§r baserade p√• praktiska fall, har som m√•l att l√§ra deltagaren hur man g√∂r f√∂r att hitta r√§tt med dokumentationen i f√∂rh√•llande till valt betalningsvillkor, transports√§tt samt motpartens regelverk g√§llande tull.

Innehåll

Att genom teori samt praktiska övningar få en ökad kunskap gällande dokumentens funktion. Hur bör man tänka och agera som säljare såväl som köpare? Vem och när respektive dokument ska utfärdas för att en internationell affär ska bli lyckad?

Vi går igenom en mängd dokument; Bill of lading, enhetsdokument, ursprungsintyg, EUR-certifikat, GSP-certifikat, ATA-carnet, frakthandlingar såsom CMR, AWB och FCR samt olika intyg.

Missa inte tillfället att få ovärderliga grundkunskaper i hur du bäst hanterar ditt företags internationella affärer i praktiken.

Välkommen
med din anmälan!


Pris: Medlem 3900 kr, ej medlem 4900 kr exkl moms.

Anmälan är bindande, men kan överlåtas på annan person.

Dela event