Följ oss på sociala medier

Utbildning: DOKUMENTHANTERING VID EXPORT OCH IMPORT

Upplever du dokumenthanteringen vid export/import som krånglig och omfattande? Då är detta utbildningen för dig. Export och importdokumentation är en grundläggande utbildning för dig som hanterar internationella affärer rent praktiskt.

Målgrupp
Kursen vänder sig till dig som praktiskt arbetar med att fylla i och hantera alla de dokument som krävs vid export. Även du som arbetar med försäljning har nytta av att känna till alla de dokumentkrav som gäller vid export till vissa länder.

Mål
Målet är att ge alla kursdeltagarna kunskap och förståelse kring hur dokumenten fungerar och vad det är för faktorer som påverkar dessa. Övningsuppgifterna som är baserade på praktiska fall, har som mål att lära deltagaren hur man gör för att hitta rätt med dokumentationen i förhållande till valt betalningsvillkor, transportsätt samt motpartens regelverk gällande tull.

Innehåll

Att genom teori samt praktiska övningar få en ökad kunskap gällande dokumentens funktion. Hur bör man tänka och agera som säljare såväl som köpare? Vem och när respektive dokument ska utfärdas för att en internationell affär ska bli lyckad?

Vi går igenom en mängd dokument; Bill of lading, enhetsdokument, ursprungsintyg, EUR-certifikat, GSP-certifikat, ATA-carnet, frakthandlingar såsom CMR, AWB och FCR samt olika intyg.

Missa inte tillfället att få ovärderliga grundkunskaper i hur du bäst hanterar ditt företags internationella affärer i praktiken.

Välkommen
med din anmälan!


Pris: Medlem 3900 kr, ej medlem 4900 kr exkl moms.

Anmälan är bindande, men kan överlåtas på annan person.

Nyhetsflöde

Till alla evenemang