Framtidens lösningar skapades på East Sweden hack

Sep 11, 2017

1 24 timmar kodades det febrilt under East Sweden Hack. Alla lag med sina egna idéer om hur man bygger smartare städer som är bättre för miljön och för människorna i dem.

Många av årets deltagande lag tävlade med att skapa appar av olika slag. Under ett dygn fick de chansen att göra verklighet av sina idéer som lämnats in i förväg.

Lag 10 bestod av fyra killar som pluggar på LiU.

–  Det är roligt att vara med på hacket, säger Filip Kantedal. Häftigt att se vad man kan pusha sig till att åstadkomma under 24 timmar.

– Ja, och väldigt spännande att se om man kommer någonstans med sin idé, säger Jonathan Grangien.

Lag 1o valde att göra en virtuell assistent för Linköpings stad. En som invånarna kan ställa frågor om staden och få svar. den hoppas de att kommunen kan ha användning för. År 2016 vann laget i en kategori, civil environment and transportation.

Till höger Jonathan Grangien och Filip Kantedal.

Precis som tidigare år fanns det möjlighet att vinna i flera olika kategorier. Under söndagen korades vinnarna av bästa projektet på hela hacket och blev det ett utländskt lag bestående av Akshay sinha, Maxime Bonneau, Wei Der Chein och Xin Zhang.

Laget skapade ett intelligent, dynamiskt system för att smartare få ut människor ur en byggnad när en brand uppstår. Dessa skulle kunna användas i nya ”smartare byggnader”.

Några av deltagarna i vinnarlaget.
Längst fram i bild sitter vinnarlaget.

 

Dela