Framtidens region enligt Svante Stadler

 Hur ni ser på framtiden för vår region?
Vår region har allt! Fantastisk natur, lockande turistnäring, ett starkt utbildningsväsende, spännande forskning och en innovativ industri!

Den √∂stsvenska regionen, dvs. √Ėsterg√∂tland och √∂stra delen av S√∂dermanland, som utg√∂r tillv√§xtstr√•ket l√§ngs den kommande Ostl√§nken, har alla f√∂ruts√§ttningar att forts√§tta sin positiva resa mot framtiden.

Varför engagerar ni er i den regionala utvecklingen?
Vi vill aktivt bidra till att regionen blir just den plattform f√∂r b√•de human, kulturell och industriell utveckling som vi ser att den kan bli ‚Äď ¬†och att den blir det √§r naturligtvis viktigt f√∂r oss som f√∂retag. En stark och innovativ region blir intressant f√∂r framtidens m√§nniskor att bo och arbeta i och f√∂r f√∂retag att f√∂rl√§gga verksamheter i.

Vilka är de viktigaste utvecklingsområden för regionens näringsliv och för er specifikt?

Regionens näringsliv måste fortsätta ligga i frontlinjen tekniskt, jobba med innovationer och aldrig känna sig nöjda. För att klara detta måste det finnas en stark koppling mellan näringsliv och universitet, dels för att säkra kompetensförsörjning och dels för att driva fram nytt tänk.

Marknaden √§r global, men id√©er skapas av m√§nniskor ‚Äď och de √§r regionala.

I en möjlig ny regionindelning, hur viktar ni en tydlig koppling till stockholmsregionen?

Vi interagerar dagligen med olika delar av världen, inom Sveriges gränser är det Stockholm vi främst jobbar med. Vi reser mellan orterna eller kopplar upp oss.

F√∂r oss √§r fungerande och effektiv infrastruktur v√§sentlig ‚Äď s√•v√§l ur logistik- som tekniksynvinkel ‚Äď och d√§rf√∂r √§r en region med n√§ra koppling till Stockholmsregionen viktig f√∂r oss.

svantestadler
Svante Stadler
Ericsson AB