Följ oss på sociala medier

Framtidsstipendier till regionens unga stjärnor

Artikeln publicerades 11 december, 2017

 

I fem år har föreningen Datasaabs Vänner med den äran delat ut stipendier till unga lovande elever med ett intresse och fallenhet för teknik och IT. Nu tar Östsvenska Handelskammaren över stipendieutdelningarna och kommer att kalla dessa Framtidsstipendierna.

– Ett passande namn. Förhoppningen är att stipendiet kan ge ungdomar en kick för en framtid inom teknik och IT-yrken. Utmärkelser spelar stor roll för unga människor på väg ut i livet. Våra ungdomars kunskap är allas vår framtid, säger Johanna Palmér vd Östsvenska Handelskammaren.

Pengagåvor ska fortsatt gå till elever som visar stort intresse och fallenhet inom teknik och IT samt personer, exempelvis lärare, som gör pedagogiskt berömvärda insatser för att öka intresset inom ovan nämnda områden.

Under senvåren 2018 delas de första framtidsstipendierna ut. Redan nu i vinter kommer elever att kunna börja ansöka – information finns på Handelskammarens hemsida.

– Det är så viktigt att industrin bryr sig om eleverna för vår framtida försörjning i regionen av tekniker och ingenjörer. Vi i föreningen DataSaabs vänner tror att det här blir en jättebra lösning på lång sikt som gör att stipendiet kan fortsätta att delas ut under många år fram över, säger Siwert Westlund, ordförande för Datasaabs Vänner.

 

Signering. Nu har Handelskammaren officiellt tagit över stipendieutdelningen. Här Siwert Westlund, ordförande för Datasaabs Vänner och Johanna Palmér, vd Östsvenska Handelskammaren.

 

Ansökningsblankett laddar du ned HÄR. Mer info om stipendierna finner du HÄR.

Om Datasaabs vänner: Datasaabs Vänner (DSV) är en ideell förening med syfte att främja undervisning, utbildning och vetenskaplig teknikhistorisk forskning inom datateknikens område från 1950-talet och framåt, speciellt med tonvikt på Linköpingsregionen och företaget Datasaab samt dess föregångare och efterföljare.  Föreningen Datasaabs Vänner upphör vid årsskiftet 2017/2018 och stipendieverksamheten som föreningen drivit samlas i en nybildad stiftelse som från och med 2018 administreras av Östsvenska Handelskammaren.

Om Östsvenska Handelskammaren: Östsvenska Handelskammaren bildades 1913 och ägs och drivs av drygt 900 företag med 50 000 medarbetare i Östergötland, Sörmland och på Gotland. Vi är politiskt obundna, arbetar för ökad tillväxt och bidrar till våra medlemmars affärer – lokalt, regionalt och globalt.

 

 

 

 

Dela

Nyhetsflöde

Till fler nyheter