Hotellcheferna i Nyköping:”Det går bra nu”

Jun 26, 2017

Fler väljer att övernatta i Nyköping. Samtidigt tror hotellcheferna på fler övernattningar när Ostlänken byggs.

– Beläggningen har ökat under de senaste åren. Vi har nu nått en beläggningsnivå som ger oss möjlighet att bygga till hotellet med 45 rum, berättar Tell Mellander som är hotelldirektör på Scandic Stora Hotellet.

På Sunlight Hotel Conference and spa ser man också en positiv trend och menar att det dels beror på internt arbete men också på en gynnsam konjunktur.

På båda hotellen märker man redan nu en diskret effekt av Ostlänken som komma skall men väntar sig att den blir viktig för framtiden.

– Förhoppningsvis kan Ostlänken påverka mycket, vi ser en tendens till en ökad efterfrågan från byggbolag som arbetar med etableringen av Ostlänken och framförallt att dessa företag bokar för längre tidsperioder, säger Sarah Böhlmark hotellchef på Sunlight Hotel.

Rum på Sunlight Hotell.

 

Scandic Stora Hotellet satsar på fler rum i en tillbyggnad.
– Ostlänken är en av flera anledningar till expansionen som även omfattar mötes och festlokaler , säger Tell Mellander på Scandic.
Scandic Stora Hotellets kommande tillbyggnad.

 

Visste du?
Enligt tillväxtverket fortsätter övernattningar på svenska vandrarhem och hotell att öka, även om ökningen var något svagare under 2016 än året innan. Många av turisterna som övernattar är från Norge, Finland och Danmark. Men de flesta övernattningar är ändå inhemska. 75 procent av alla hotellnätter står svenskar själva för ,enligt Svensk Handel. 

Dela