Talang

TillgĂ„ng till kompetent arbetskraft Ă€r avgörande för en regions möjlighet att blomstra.  DĂ„ krĂ€vs tillgĂ„ng och god kvalitet pĂ„ grundutbildning och högre studier, och kunniga ledamöter i bolagsstyrelser. Sverige har idag ett ”matchningsglapp”, dĂ€r en alltför stor del av befolkningen inte kommer till sin rĂ€tt pĂ„ arbetsmarknaden samtidigt som företag och offentliga arbetsgivare söker med ljus och lykta efter vass kompetens.

HÀr behöver vÄr region arbeta strategiskt för att pÄ bÀsta sÀtt rusta alltifrÄn den lilla dagis-flickan till den lÄngtidsarbetslösa sÄ att de kan ta jobben som vÀxer fram. Inte minst gÀller det inom gruppen utrikesfödda, de utgör den absoluta majoriteten av personer som idag stÄr utanför arbetsmarknaden. Vi har inte rÄd att slösa bort den resursen. DÀrför driver vi pÄ för ökad samordning och effektivitet vad gÀller kompetensförsörjning i regionen.

Ett antal exempel pÄ vad vi arbetar med inom detta omrÄde


100-listan
Det behövs fler kvinnor i vĂ„ra bolagsstyrelser! DĂ€rför finns 100-listan. Ett initiativ för att lyfta fram kompetenta kvinnliga kandidater frĂ„n Östergötland, Sörmland och Gotland. Listan Ă€r skapad för att öka styrelsekompetensen i regionen och för fler kvinnor i styrelserummen. Den bestĂ„r av en skarp samling styrelsekompetenta kvinnor med mycket kunskap och erfarenhet.

>> LÀs mer hÀr.


Integration Zone
Ett samarbetsprojekt mellan ÖHK, Arbetsförmedlingen, Industrikompetens och bolaget Cybercom. Genom ett gemensamt Ă„tagande frĂ„n alla inblandade parter skapas avgrĂ€nsade praktikperioder/anstĂ€llningar för att validera kunskapen hos nyanlĂ€nda med kompetens inom IT, framför allt programmerare. Efter valideringsperioden blir personen antingen erbjuden ett arbete pĂ„ Cybercom eller matchas för anstĂ€llning mot andra intresserade bolag.

Syfte

1) SÀkra kompetensförsörjning för företag inom IT-sektorn och i förlÀngningen fler sektorer
2) Ge nyanlÀnda ökade möjligheter att fÄ fotfÀste pÄ arbetsmarknaden genom arbetslivserfarenhet, ökade meriter och fler referenser
3) Lösa konkreta arbetsuppgifter/utveckla idéer som annars inte skulle bli gjort pÄ grund av bristande personella resurser
4) TjÀna som exempel pÄ hur nÀringslivet effektivt kan bidra till validering av kunskap och kompetens i den relevanta gruppen


GrÀnslös frukost
Söker du ny kompetens? Hittar du inte det du söker? Har du letat pÄ rÀtt stÀllen? LÄt oss visa lite av den dolda kompetensen pÄ den östgötska och sörmlÀndska arbetsmarknaden! GrÀnslös frukost Àr Handelskammarens möteskoncept för att ge företagen i vÄr region bÀttre förutsÀttningar att hitta rÀtt framtida kompetens nÀr de ökar sin sökbara krets av personer som kan vara intressanta att anstÀlla. Samtidigt bidrar det till fler kontaktytor för personer med utlÀndsk bakgrund som söker jobb, egen försörjning och tillhörighet till Sverige. Ett integrationsinitiativ, helt enkelt!

Utöver den sociala handlingen att dela en mÄltid river vi ner barriÀrer, fördomar och stereotypa förestÀllningar om hur företagare respektive nyanlÀnda/asylsökande fungerar och resonerar. Genom konkreta matchningsförsök bidrar frukosten inte bara till ett samhÀlle dÀr vi blir individer med varandra, utan Àven till att fler företag hittar kompetens och mÀnniskor hittar fler vÀgar in pÄ den svenska arbetsmarknaden.


Diversity Charter Östergötland
NĂ€ringslivet behöver lyfta upp frĂ„gan om mĂ„ngfald och inkludering högt pĂ„ dagordningen, för sin egen överlevnads skull. DĂ€rför har vi skapat det regionala mĂ„ngfaldsnĂ€tverket Diversity Charter Östergötland. NĂ€tverket samlar mĂ„nga av regionens företag som har gemensamt att man vill arbeta strategiskt med mĂ„ngfald och inkludering i arbetslivet. Bakom nĂ€tverket stĂ„r förutom Östsvenska Handelskammaren Ă€ven LĂ€nsstyrelsen i Östergötland och Region Östergötland. NĂ€tverket ingĂ„r som en undergrupp till paraplynĂ€tverket CSR East Sweden och Ă€r Sveriges första regionala filial till det nationella nĂ€tverket Diversity Charter, som ocksĂ„ finns i merparten av EU:s medlemsstater och organiseras via EU-kommissionen.

Genom kunskapsmöten, inspirationstrÀffar och handfasta rÄd och tips utvecklar företagen sin strategiska kompetens i mÄngfaldsfrÄgor och gör dessutom en god samhÀllsinsats nÀr de öppnar dörren för fler att fÄ en plats pÄ arbetsmarknaden.

För mer information

Anna Lövheim

NĂ€ringspolitisk Chef

Tel: 011-285037