Följ oss på sociala medier

Nya hotellet satsar på sydamerikanskt på tallriken och champagnebubblor i poolen

Artikeln publicerades 16 oktober, 2017

80 byggare jobbar just nu för fullt på blivande Box Hotel –  Linköpings nya hotell som ska locka affärsresande som spa-sugna.

– Det blir många inriktningar på det här hotellet. Dels bygger vi 600 kvadratmeter upplevelsespa med utomhuspool med champagnebubblor. Där kan gästerna sitta under stjärnhimlen. Sedan kan man exempelvis basta och få krossad is över sig efteråt. Eller duscha i djungelregn eller spöregn, det kallar vi upplevelsedusch. Spat blir helt unikt i Linköping, säger marknadschef Markus Höglund.

I april ska det stora bygget vara färdigt i Linköping och redan nu är det många som bokar rum, berättar Markus Höglund.

– Det här är ägarnas bidrag till utvecklingen av Linköping. Många andra städer har ett hotell som sticker ut och det tror vi att detta blir. Det hör till samhällsutvecklingen att ha ett riktigt bra hotell. Vi hoppas att Linköpings flygplats kommer växa framöver och att arbetet kring Ostlänken tar fart ordentligt. Det ökar Linköpings attraktionskraft. Vi ser jätteljust på framtiden för Linköping och regionen, säger Markus Höglund.

Box Hotel ska vara färdigt till 1 april 2018.

 

Han tycker att det är kul att vara med från start när ett nytt hotell byggs och framhåller de fördelar som finns för personalen med nya lokaler. När man arbetar på äldre hotell kan det vara ett sjå att få plats för de många funktionaliteter som behövs i ett hotell idag.

– Hjärtat i hotellet är ett entréområde med 8 meters takhöjd och social areas med soffor och barhäng, berättar han.

Förutom spa blir det självfallet ett gym, restaurang med sydamerikansk mat och rummen blir 176 till antalet. I gemensamma lokaler ska det bli inbjudande för ensamresenärer att sitta och arbeta.

-Men vi vill också ha hit de gäster som bor i länet och inte vill åka så långt men ändå vill ha övernattning, restaurang och bar. Vi ska vara ett hotell för Linköpingsborna också.

När Östsvenska Handelskammaren besöker Box Hotel är det stor aktivitet på bygget. Grunden till pooler och gym syns, och skalet till lobbyn med högt i tak. I rummen har hantverkare påbörjat grunden till interiören. Att hitta fram till rätt interiör och inredning var för övrigt en process i flera steg när man valde mellan att köra på en mer avskalad inredningsstil som håller längre eller satsa djärvare och få till en större reaktion hos gästen som kliver in i rummet. Efter flera test har man landat i ett rum med lite mer umpf.

Ett exempelrum som visar interiören finns på byggplatsen.

 

– Vi har gjort ett antal versioner innan man landade i det här, säger Markus Höglund och visar det färdiga exempelrummet. Det kändes viktigt att mäta ut i verkligheten hur rummet faktiskt blir. Tanken över lag är att vi vill överraska och sticka ut. Man ska vilja åka till hotellet för att uppleva det.

Markus Höglund ger Östsvenska Handelskammaren en rundtur och visar var utomhuspool, gym och spa ska ligga.

 

 

Ulrika Andåker

Kommunikatör Östsvenska Handelskammaren

ulrika.andaker@east.cci.se

 

 

 

 

Nyhetsflöde

Till fler nyheter