4 råd för att öka återhämtningen och minska stressen

feb 13, 2019

Under de senaste decennierna har det hänt något. Vi verkar vara mer stressade än någonsin. Sjukskrivningarna och produktionsbortfallet ökar för varje år och svaret på frågan hur vi mår blir idag ofta ”jag är stressad” eller ”det är lite mycket nu”. Men vad är stress? Och hur kan vi känna igen den när den kommer och lära oss jobba med den istället för mot den? Här ger Anders Tjernvik, forskningsansvarig på Linkura, sina bästa råd.

Storbritanniens ambassadör besökte Handelskammaren

feb 12, 2019

Under tisdagen fick Östsvenska Handelskammaren besök av Storbritanniens ambassadör i Sverige, David Cairns. På Kammarforum i Norrköping hölls ett rundabordssamtal med fokus på Brexit.

Så blir du ett mingelproffs

feb 6, 2019

Ett mingel är ett utmärkt tillfälle att knyta nya kontakter. Kontakter som kan leda till nya vänner, nytt jobb eller en ny affär. Ändå är det vanligt att vi ställer oss och pratar med människor vi redan känner. Efter att ha varit på otaliga sådana mingel (och ansvarat för nästan lika många) såg Helene Njord-Westerling svårigheten många hade att skapa nya kontakter. Hon tog tag i saken, skrev en bok och började föreläsa på ämnet. Allt för att hjälpa människor att få ut mer av sina mingel. Sen dess är hon mingelexpert. Och här delar hon sina bästa råd för att du ska lyckas.

Uppskattad utbildning kommer tillbaka

feb 6, 2019

Rollen som styrelseordförande är ingen enkel uppgift.

Därför valde Östsvenska Handelskammaren  att tillsammans med StyrelseAkademien Östsverige erbjuda en utbildning med fokus just på ordföranderollen där styrelseordföranden kan utvecklas – kunskapsmässigt och genom att bredda sitt nätverk.

Så bygger du framgångsrika team

jan 30, 2019

Varför lyckas vissa företag, grupper och lag bättre än andra? Finns det några hemliga  knep? Några oskrivna regler hur man ska göra? Marie Loob har lång erfarenhet av att leda och utveckla arbetsgrupper till framgångsrika team. Här ger hon sina bästa råd hur ni gemensamt bygger team som levererar resultat. Och har kul på vägen.   

4 råd för att lyckas med sociala medier

jan 23, 2019

Att idag ha en facebooksida är lika självklart som att för 15 år sedan ha en hemsida eller för 50 år sedan en neonskylt. När 4 av 5 svenskar använder sociala medier förstår man dess styrka och kapacitet. Det har idag blivit en av de viktigaste marknadsföringskanalerna för företag. Men hur gör man när algoritmer ändras, det kommer nya kanaler och man snurrar bort sig i djungeln av olika alternativ. Här ger sociala-merdier-experterna från Digitalsnack sina bästa råd.

En regering är född

jan 22, 2019

Ett mycket efterlängtat barn ter sig i skimret av den mödosamma väntan, som en skänk från ovan. I dagarna har Sverige äntligen fått en ny regering, 4 månader över tiden. Även fast alla vet att DNA-koden i budgetöverenskommelsen innehåller starka motsättningar – kan dessa arter ens reproducera sig tillsammans? – så hör jag lättnadens kör starkare än olyckskorparna.  Åtminstone i min filterbubbla, åtminstone bland hyfsat pragmatiska människor som förmår att hålla flera saker i huvudet samtidigt.

Ny ordförande med ett större uppdrag

jan 21, 2019

Hon har ett stort engagemang i platsutveckling, tror på samverkan och älskar utveckling. Möt Helena Nordström, ny styrelseordförande för digitaliseringsbyrån Gaia. Vi pratar om trender, omvärldsbevakning och varför Östergötland kan slå Stockholm. 

CoOperate Coffice Söderköping firar 1 år

jan 18, 2019

CoOperate Coffice i Söderköping firar 1 år. Och man gör det med fest och en jublieumsvecka med fokus på Digitalisering. Vi har pratat med grundaren Anne-Louise Kroon om hur första året varit, hur framtiden ser ut och vad som väntar under jubileumsveckan.

4 råd för en roligare arbetsplats

jan 16, 2019

Det borde vara så enkelt. Och självklart. Att ha kul på jobbet. Du tillbringar ju ändå en tredjedel av din tid där. Men går det att ha kul samtidigt som du ska leverera, producera, gå på möten och hålla deadlines? Ja, genom att skapa roligare arbetsplatser. Och det är inte svårt. Det handlar om enkla saker. Som är gratis. Och som kommer leda till starkare varumärke, gladare medarbetare, fler och kreativare idéer samt bättre lönsamhet.

Cathrine Tibbling, erfaren och väl anlitad föreläsare, ger här sina bästa råd för att lyckas.