Följ oss på sociala medier

Vi lanserar ESIC Business!

Artikeln publicerades 13 mars, 2018

East Sweden Infra Cluster (ESIC) går in i en ny fas. Vi växlar upp och skapar ESIC Business, med inriktning på att göra maximal nytta –  ett affärsnätverk där tillväxt och affärer står i centrum. Är du redan medlem i East Sweden Infra Cluster övergår ditt medlemsskap automatiskt till ESIC Business. Läs allt om det nedan.

 

Detta får du som medlem i ESIC Business:

 

Match-making
Du får snabb informationsspridning digitalt och fysiska nätverk/möten. Vår styrka är professionell match-making bland nya och etablerade medlemmar med tillgång till den samlade kompetensen hos Östsvenska Handelskammaren. Det ger en spännande mötesplats för ett ständigt växande och föränderligt nätverk och gör det lätt att nätverka med rätt företag för dig.

Utveckling av klustergrupper
För att ta hem större affärer krävs förberedelser och kapacitet. Genom att skapa ”kluster i klustret” eller så kallade Branschkluster, ökar du möjligheten till fler och större affärer med sikte på regionala spelare. Eller för all del nationella. ESIC Business sammanför dig med andra aktörer och har en utarbetad modell för processen. Branschkluster bidrar även till ökade affärschanser lokalt. Vi har tydliga exempel på att samverkan trots konkurrens är lönsamt.

Omvärldsbevakning
För att ta hem större affärer, måste man ha relevant information. ESICs hemsida innehåller det du behöver och många extra uppgifter kommer vara tillgängliga för dig med Business-inlogg.

Synliggörande av affärer och upphandlingsbevakning

För att ta hem större affärer, måste man veta vilka som finns. Att skaffa koll på olika uppdrag och upphandlingar utanför sin vanliga sfär kan vara både tidsödande och kostsamt. ESIC Business sammanställer och uppdaterar de större upphandlingarna kring Ostlänken och stadsutvecklings-projekt. Via hemsidan, riktade informationsmejl eller kontakt med ESICs projektledare får du en sammanfattning över aktuellt läge. ESIC Business får lokalt förstärkt närvaro och aktiviteter i din hemkommun.

ESIC projektledare finns för dig som Businessmedlem
Projektledaren fungerar som drivande koordinator för dig i ESIC Business. Intentionen är att skapa aktiva branschkluster med fokus på samarbete och kommunikation mellan klustermedlemmarna. Fokus är också att synliggöra alla de kompetenser företagen besitter och medverka till att Business-medlemmarna får en så stor del av affärerna som rör Ostlänken eller stadsutvecklingsprojekt med bärighet på höghastighetsbanan som möjligt.

ESIC-ambassadör i din hemkommun
ESICs initiativkommuner får en utsedd ESIC-ambassadör på plats. Ambassadören har god kunskap om lokala stadsutvecklingsprojekt, aktiviteter, mässor och events med koppling till ESIC vilket innebär en ökad tillgänglighet och närvaro lokalt.

En samlad informationsplattform med Köp och sälj, dokument och rapporter
ESIC Business är en lättillgänglig informationsplattform med marknadsföringsmöjligheter. Du kan marknadsföra ditt erbjudande via köp-och-säljfunktionen. Du får samordnad information kring Ostlänken, andra väsentliga stadsutvecklingsprojekt och kring kompetensförsörjning från oss, stora upphandlare, initiativkommuner, Region Östergötland och Regionförbundet Sörmland.

Utbildningar och event
Som ESIC Business-medlem får du tillgång till samtliga ESICs event, seminarier och utbildningar.

Nyhetsbrev och medlemsregister
Du får del av nyhetsbrev och vårt medlemsregister.
Vill du utöka dina möjligheter att göra affärer och ta del av hela nätverkets utbud och möjligheter så väljer du ESIC Business!

 

ESIC BAS

Om du inte är inställd på att nätverka eller bredda dina affärschanser i Ostlänkens spår, kan vi rekommendera ESIC Bas. Då får du tillgång till några generella event, ett nyhetsbrev och är synlig i vårt medlemsregister.  Detta ingår i din medlemsavgift till Östsvenska Handelskammaren.

Vad behöver du göra för att välja medlemsnivå?

Redan medlem i Handelskammaren:
Ditt ESIC-medlemskap löper alltid med samma intervall som ditt medlemskap i Handelskammaren. Initialt förs ditt medlemskap över till ESIC Business.

Vill du välja ESIC Bas, ska du göra ett aktivt val och meddela Charlotta Elliot detta via mejlen
info@esic.se. Då får du den begränsade ESIC informationen och samma typ av Handelskammarfaktura som vanligt.

Ny medlem:
När du blir medlem i Handelskammaren, kan du också gå med i ESIC. Du anger då om du vill bli medlem på Business eller Bas-nivå, direkt i din medlemsansökan.

Pris
En kraftsamling kräver resurser. Förstås. ESIC Business kan inte leverera allt detta utan kostnad. Men vi anser att medlemsavgiften är liten i relation till vad du kan få ut av nätverket. För affärschanserna det ger om du själv dedikerar dig till dem.

OBS! Den nya avgiften börjar gälla 1 april 2018 och löper alltid med samma intervall som ditt medlemskap i Handelskammaren. Exempel: Du gick med i handelskammaren i oktober 2017. Du får
då två fakturor oktober 2018, en för Handelskammaren och en för ESIC Business.

En årlig medlemsavgift i ESIC Business kostar:

Företagsstorlek Årsavgift
Under 5 anställda    3 000 kr
6–30 anställda        5 000 kr
Över 31 anställda    7 000 kr

 

Frågor? Kontakta:

För mer information

Charlotta Elliot

Projektledare ESIC

Tel: 011 - 28 50 36

 

Dela

Nyheter

Twitter #ostlanken

Till fler nyheter