Karin Ljungmark Malmström, berätta lite om din karriär hittills
– Jag har arbetat med varumärkes- och marknadsföringsfrågor under hela mitt yrkesliv. Min bana började på ett forskningskonsultbolag i Uppsala och sedan sökte jag mig till ACO Läkemedel som så småningom blev Pharmacia. Jag har jobbat som Marknadschef för varumärket Nicorette i Sverige, som Produkt- och marknadschef för Cloetta i Norden, Marknadschef för Expertkoncernen och de senaste 15 åren har jag jobbat som Konsult i varumärkes- och kommunikationsfrågor. Sedan 2005 är jag grundare, ägare och VD för Identx Kommunikation. Vi har 12 anställda och kontor i Linköping, Stockholm och Jönköping.

Vad är det roligaste med ditt jobb?
– Det roligaste är att göra affärer, se till att våra kunder blir nöjda genom produkter och rådgivning i framkant, nätverka och se mina medarbetare växa

Berätta om dina styrelseuppdrag
– Jag har alltid varit öppen för olika förtroendeuppdrag – det har gett mig personlig utveckling i livskarriären. Allt från styrelsen i mina pojkars handbollslag till fullmäktigeuppdrag inom Länsförsäkringar.

 

Jag har också valt att kliva av styrelseuppdrag där förutsättningarna har ändrats och jag har känt att matchningen inte varit optimal. Bolagen har ändrat strategisk inriktning där min kompetens inte längre kommit till pass på ett bra sätt. I en styrelse vill jag känna att jag kan leverera utifrån behoven som finns.

Just nu har jag några blandade styrelseuppdrag som ger mig utmaningar på olika plan: LHC,  Danske Bank, Östsvenska Handelskammaren, Filosofiska fakulteten och styrelsen för Linköpings universitet, där jag sitter som suppleant.

Har du upplevt att din karriär påverkats av att du är kvinna?
– Jag har inte känt att det har påverkat mig negativt på något sätt. När jag jobbade på Pharmacia som Marknadsansvarig för Nicorette i Sverige, fick jag till och med vara pilotprojekt och arbeta från Linköping tre dagar i veckan för att det skulle fungera för mig och familjen. Då hade jag i och för sig en kvinnlig och bra VD.

Finns det någon fördom om kring kvinnor i karriären som du vill slå hål på?
– Den som inte tror att kvinnor är effektiva och drivande har fel!

Vad är ditt råd för kvinnor som vill göra karriären?
– Ta er tid och ha inte för bråttom, du hinner. Våga välja bort och lär dig att prioritera, både privat och i arbetet. Ordna hjälp med hemmet och barnhämtning om det krävs. Du behöver inte vara ”duktiga Annika” och göra allt själv. Skaffa också bra nätverk för erfarenhetsutbyte.

Din närmsta chef och dialogen mellan er är superviktig!

Vad önskar du att du visste för 10 år sedan som du vet i dag?
– Att det fungerar att ”lita på processen”. Svaren på frågor och utmaningar man står inför löser sig ofta om man ”låter sig själv vara i processen” och känner tillit till den.

När man har en känsla, en önskan om att något bör förändras, är det inte alltid bra att stressa fram ett beslut. Låt i stället tankarna och processen ha sin gång så kommer saker och ting att lösa sig.?

Vi, Identx, hade för några år sedan en önskan om att bli större och funderade på hur. I stället för att gå på första bästa möjlighet lät vi det få ta lite tid, sen blev ”vår drömpartner” till salu och vi fick möjligheten att jobba med dem.

Varför tror du att så många bolagsstyrelser saknar kvinnor?
– Tyvärr är det för få kvinnor som har affärsansvar som VD i företagen – jag tror felet börjar redan där. Många duktiga kvinnor har HR- och/eller kommunikationsansvar och dessa lyfts inte alltid upp som strategiska kompetensområden i styrelsearbetet.

Sedan tror jag många valberedningar är för ”gubbiga” och väljer säkra kort. Man vågar inte chansa. Det är ett långsiktigt arbete att förändra och jag tror inte på kvotering. Jag tycker det är lika viktigt med mångfald och relevant åldersmix i styrelser som att jämställdheten måste vara kopplat till kvinnor och män.