Lena Lyckenvik, berätta lite om din karriär hittills
– Jag började som systemutvecklare på Danske Bank, tidigare Östgötabanken, där jag fick mitt första chefsjobb efter ett år. Jag fick direkt träning i att vara ung, en av få kvinnor och chef – inte alltid helt lätt men lärorikt. Efter tre år sa jag upp mig, flyttade till USA och arbetade drygt ett år för ett amerikanskt konsultbolag.

När jag återvände till Sverige började jag i IT-branschen och blev kvar fram till 2012. Under åren har jag haft roller inom utveckling, sälj- och marknad och som konsultchef. 2000 blev jag VD för ett mindre konsultbolag som sedan såldes till en IT-börskoncern där jag stannade fram till 2012.

Under dessa år var jag dotterbolags-VD och ingick i koncernledningen fram till att jag startade min egen verksamhet 2012. I dag jobbar jag bland annat med företagsutveckling och ledarutveckling.

Vad är det roligaste med ditt jobb?
– Att hela tiden möta nya företag, entreprenörer och att få vara delaktig i deras utveckling. Oavsett om det handlar om att utveckla företaget eller ledaren och ledarskapet.

 Vilka styrelseuppdrag har du?
– Jag har i dag flera styrelseuppdrag, både som ordförande och ledamot. Jag tror att en viktig erfarenhet är att jag har genomfört stora förändringar i min VD-roll. På det sättet har jag fått se en del och det har varit till stor nytta i mina uppdrag.

Har du upplevt att din karriär påverkats av att du är kvinna?
– Eftersom jag till största delen verkat inom IT-branschen så har det också varit en stor dominans av män, inte minst på chefspositioner. Det har gjort att jag har varit ganska ”ensam” och fått lära mig att ta mig fram på mitt sätt, inte det förväntade. Jag har lärt mig att inte ducka för problem, att gilla utmaningar och våga sticka ut hakan.

Det är svårt att svara på om min karriär har påverkats, men jag har sett många baksidor av ojämställda organisationer. De blir ofta exkluderande och man ser jämställdhetsfrågan som varken ett problem eller en möjlighet – det är helt enkelt en icke-fråga.

Finns det någon fördom om kring kvinnor i karriären som du vill slå hål på?
– Att det inte finns kvinnor och skulle det mot förmodan finnas kvinnor så vill de i alla fall inte ta steget.

 

Vad är ditt råd för kvinnor som vill göra karriär?
– Lyssna inte på alla andra  – lyssna på ditt inre. Tro på dig själv och var dig själv. Skaffa en bra mentor.

Vad önskar du att du visste för 10 år sedan som du vet idag?
– Med tiden kommer lugnet och tryggheten. Jag vet att det löser sig och jag behöver inte bevisa något längre. Jag vet vad jag går för och vad jag står för.

Varför tror du att så många bolagsstyrelser saknar kvinnor?
Man rekryterar i sina nätverk i första hand – det ser jag ofta bevis på.

Det är svårt att ändra ett ”vinnande koncept”. Förändring kräver mod.

Det finns också en övertygelse att man måste varit VD för att komma på tal till styrelser, men jag tror det är viktigare med rätt person och rätt kompetensmix för att nå målen.

Text: Elin Karlsson