Lena Miranda, berätta lite om din karriär hittills
– Efter studierna jobbade jag första ett par år inom Norrköpings kommun. Därefter blev det fyra år inom elektronikbranschen. Mina första roller var projektledare, kommunikationsansvarig och sedan säljare. Jobben gav mig en bred bas och som ett nästa steg fick jag möjligheten att testa på VD-rollen i rekryteringsföretaget Skill. Jag köpte företaget från Linköpings universitet 2008 och drev det fram till 2013 med mina kollegor. Hösten 2014 började jag i min nya roll som VD för Mjärdevi Science Park.

Vilken är den största utmaningen med ditt jobb?
– VD-rollen för Mjärdevi Science Park är utmanande eftersom den är så bred och odefinierbar. Bolagets uppdrag är att skapa goda möjligheter för att starta och utveckla företag i Mjärdevi Science Park. Det gör vi bland annat genom att skapa mötesarenor, driva nätverk samt marknadsföra och positionera parken och våra bolag. Vi skapar även goda relationer, nationellt och internationellt, för att hjälpa bolagen ut på nya marknader. 

 

Berätta om dina styrelseuppdrag?
– Under min studietid jobbade jag två år som kåraktiv och det gav mig en ovärderlig inblick i styrelsearbetet. Under mina första yrkesår så satt jag i flera ideella styrelser som byggde på serfarenheten och gav mig ett brett nätverk utanför min arbetsplats. Nätverket är viktigt för att du ska komma i åtanke för kommande styrelseplatser.

2004 fick jag mitt första externa styrelseuppdrag i Akademiska Hus Regionbolag öst. Därefter har jag haft ett flertal olika styrelseuppdrag i såväl bolags- som föreningsstyrelser. Att sitta i styrelser ger oerhört mycket. Det finns så mycket att lära av att korsbefrukta branscher och överföra kunskap. Det är mycket utvecklande att jobba i styrelser.

Har du upplevt att din karriär påverkats av att du är kvinna?
– Jag har i många gånger under min karriär varit den enda kvinnan, liksom den yngsta personen i rummet. Jag har valt att inte låta det hindra mig, utan i stället att ta för mig under möten och däremellan. I styrelsearbetet måste du ha integritet och våga ifrågasätta om du känner dig tveksam till något. Du behöver skilja på sak och person. I styrelsen jobbar du för verksamhetens bästa och det är viktigt att hålla i åtanke.


Vad är ditt råd för kvinnor som vill göra karriären?
– Viktigare än att göra karriär är att göra det du brinner för. Är du passionerad och vet vad du vill, så ser du hur och med vad du kan bidra. Mitt råd är att våga utmana sig själv i att anta uppgifter som kanske känns lite för stora och utmanande. Du växer med uppgiften och kommer säkert förvåna dig själv mer än en gång.

Jag brukar säga att min största tillgång är okunskapen om mina egna begränsningar – den har tagit mig dit jag är i dag.

 Vad vet du idag som du önskar att du visste för 10 år sedan?
– I dag har jag mer erfarenhet och med åldern kommer en senioritet som gör det enklare att göra sig hörd. Jag har under mina år lärt mig att lita till min känsla för rätt och fel. Jag är inte rädd för att säga ifrån.

Varför tror du att så många bolagsstyrelser saknar kvinnor?
– Det finns fortfarande gamla mönster som hänger sig kvar. Män väljer män och i de kretsar där detta är vedertaget finns ingen som kan ifrågasätta det. Ett annat problem är den låga omsättningen på styrelseledamöter. Ägarna är dåliga på att byta ut styrelseledamöter, trots att verksamheten skulle må bra av förnyad kompetens med tätare intervaller.

Jag tycker att 100-listan är ett fantastiskt bra initiativ som för upp frågan i ljuset. Det är när vi börjar prata och ifrågasätta rådande förhållanden som förändring kan komma till stånd. Löser vi inte det här själva så lär vi få hjälp från politiken. Det är väl bara att välja!

 

Text: Elin Karlsson Foto: Crelle