Ulla Lönn, berätta lite om din karriär hittills
– Mina tidigare arbetsgivare har varit Ikea och Corren – bästa träningen man kan tänka sig. Jag har fått jobba nära kunden, nära resultat och mitt i en konstant förändringsprocess.

Sedan blev jag företagare, ett svårt beslut men som jag aldrig ångrat. Eller jo, många sömnlösa nätter har jag verkligen ångrat mig. Jag försökte mig på en anställning igen som blev kortvarig och sedan tio år tillbaka är grundare och delägare i Cojn.

Vad är det roligaste med ditt jobb?
– Jag har roligt nästan varje dag! Får jag var tillsammans med lösningsfokuserade, positiva, kunniga människor som vill något är det roligt. Svårast är det när prestige, makt och ovilja sätter käppar i hjulet för utveckling som måste ske.

Vilkas är dina styrelseuppdrag?
– För dryg 10 år sedan hade jag en diskussion med några tidigare kollegor om styrelsearbete. Jag var väldigt tydlig med att jag inte var intresserad. Jag ville ha operativa roller och leda daglig verksamhet, vara i ” myllan”. Men så blev det inte.

Jag började med några styrelseuppdrag, Nyföretagarcentrum och Linköpings Fotboll Club. Sedan fick jag frågan om att bli ordförande i Linköpings Cityförening. Jag tackade nej och fick världens skrapa av valberedningens ordförande som menade att ”Det var aldrig rätt timing, att man skulle ta utmaningen när man fick den. Det var så kvinnligt att agera som jag gjorde!”

Den visste var den tog! Jag tackade ja till erbjudandet, förhandlade om ersättning på ett sätt jag aldrig gjort tidigare, hade vansinnigt roligt och fick lära mig en massa under fem- sex år.

Sedan dess har det rullat på med flera styrelseuppdrag – både regional och nationellt i flera mindre ägarledda bolag. Sedan åtta år tillbaka är jag styrelseordförande i Åtvidabergs Sparbank.

Har du upplevt att din karriär påverkats av att du är kvinna?
– Med ålderns rätt kan jag säga att det var värre förr. Att vara kvinna som ville något på 70–80-talet var inte helt lätt. Men man får inte glömma bort att det varit positivt, man syns ju nu! Det var nog tydligare förr och mer subtilt i dag med att man inte släpps in. Det går framåt – men oändligt långsamt.

Finns det någon fördom om kring kvinnor i karriären som du vill slå hål på?
– Någon har sagt att: ”Kvinnor rekryteras på kompetens och erfarenhet, män rekryteras på potential”. Det är verkligen någonting att diskutera i rekryteringssammanhang. Vi kvinnor behöver träna på att hålla ihop och stötta varandra på samma sätt som män gör.

Vad är ditt råd för kvinnor som vill göra karriär?
– Att ge råd är svårt, det blir lätt pompöst. Men det viktigaste är att välja rätt chef och rätt företag om du är karriärsugen. Var också generös, med din kompetens, din erfarenhet och ditt nätverk – om det efterfrågas såklart, inte annars. Passar inte jobbet så gå vidare.

Arbetslivet är långt och du behöver inte göra allt före 40! Ha roligt och tänk alltid: ”Hur svårt kan det va´?”

 

Varför tror du att så många bolagsstyrelser saknar kvinnor?
– Man får inte glömma bort att många mindre företag saknar styrelse. Det viktigaste behöver inte vara att sitta i en styrelse. Det viktigaste är att göra ett bra jobb innan, att ta för sig av arbetsuppgifter som är viktiga i ett styrelserum.

Jag tror att man väljer styrelseledamöter i mindre bolag för att revisorer och bankkontakterna tycker att man ska göra det. Det finns ofta någon i kontaktnätet, någon som man tycker är klok och har erfarenhet – oftast en man så klart. Det är inte konstigare än så.
Och så finns det kotterier, kliande ryggar och grabbgäng naturligtvis. Vi har väl alla följt det som hänt i de stora maktsfärerna under våren.

 

Text: Elin Karlsson