East Sweden Infra Cluster är öppet för alla regionens företag.

På denna sida kan du läsa mer om vad nätverket ger dig. Via länkarna nedan kommer du till ett formulär för att bli medlem.

FYLL I OCH BLI MEDLEM DIREKT

Ser du affärsmöjligheterna i århundradets infrastrukturprojekt? Gå då med i vårt kluster ESIC! För att bli medlem finns det tre alternativ:

(1) Bli medlem i Östsvenska Handelskammaren och medlem i affärsnätverket ESIC Business. (Läs mer nedan)

(2) Bli medlem i Östsvenska Handelskammaren och bli därigenom medlem i ESIC BAS kostnadsfritt (Läs mer nedan)

(3) Bli medlem enbart i ESIC till en kostnad av 10 000 kronor per år. (För företag som inte kan/vill bli medlemmar i Handelskammaren)


ESIC BUSINESS, ett värdeskapande affärsnätverk i toppklass

East Sweden Infra Cluster (ESIC) är ett affärsnätverk inriktat på att göra maximal affärnytta för våra medlemmar.

Detta får du som BUSINESS-medlem:

Match-making
Du får snabb informationsspridning digitalt och fysiska nätverk/möten. Vår styrka är professionell match-making bland nya och etablerade medlemmar med tillgång till den samlade kompetensen hos Östsvenska Handelskammaren. Det ger en spännande mötesplats för ett ständigt växande och föränderligt nätverk och gör det lätt att nätverka med rätt företag för dig.

Utveckling av klustergrupper
För att ta hem större affärer krävs förberedelser och kapacitet. Genom att skapa ”kluster i klustret” eller så kallade Branschkluster, ökar du möjligheten till fler och större affärer med sikte på regionala spelare. Eller för all del nationella. ESIC Business sammanför dig med andra aktörer och har en utarbetad modell för processen. Branschkluster bidrar även till ökade affärschanser lokalt. Vi har tydliga exempel på att samverkan trots konkurrens är lönsamt.

Omvärldsbevakning
För att ta hem större affärer, måste man ha relevant information. ESICs hemsida innehåller det du behöver och många extra uppgifter kommer vara tillgängliga för dig med Business-inlogg.

Synliggörande av affärer och upphandlingsbevakning

För att ta hem större affärer, måste man veta vilka som finns. Att skaffa koll på olika uppdrag och upphandlingar utanför sin vanliga sfär kan vara både tidsödande och kostsamt. ESIC Business sammanställer och uppdaterar de större upphandlingarna kring Ostlänken och stadsutvecklings-projekt. Via hemsidan, riktade informationsmejl eller kontakt med ESICs projektledare får du en sammanfattning över aktuellt läge. ESIC Business får lokalt förstärkt närvaro och aktiviteter i din hemkommun.

ESIC projektledare finns för dig som Businessmedlem
Projektledaren fungerar som drivande koordinator för dig i ESIC Business. Intentionen är att skapa aktiva branschkluster med fokus på samarbete och kommunikation mellan klustermedlemmarna. Fokus är också synliggöra alla de kompetenser företagen besitter och medverka till att Business-medlemmarna får en så stor del av affärerna som rör Ostlänken eller stadsutvecklingsprojekt med bärighet på höghastighetsbanan som möjligt.

ESIC-ambassadör i din hemkommun
ESICs initiativkommuner får en utsedd ESIC-ambassadör på plats. Ambassadören har god kunskap om lokala stadsutvecklingsprojekt, aktiviteter, mässor och events med koppling till ESIC vilket innebär en ökad tillgänglighet och närvaro lokalt.

En samlad informationsplattform med Köp och sälj, dokument och rapporter
ESIC Business är en lättillgänglig informationsplattform med marknadsföringsmöjligheter. Du kan marknadsföra ditt erbjudande via köp-och-säljfunktionen. Du får samordnad information kring Ostlänken, andra väsentliga stadsutvecklingsprojekt och kring kompetensförsörjning från oss, stora upphandlare, initiativkommuner, Region Östergötland och Regionförbundet Sörmland.

Utbildningar och event
Som ESIC Business-medlem får du tillgång till samtliga ESICs event, seminarier och utbildningar.

Nyhetsbrev och medlemsregister
Du får del av nyhetsbrev och vårt medlemsregister.

Vill du utöka dina möjligheter att göra affärer och ta del av hela nätverkets utbud och möjligheter så väljer du ESIC Business!

Pris

En årlig medlemsavgift i ESIC Business kostar:


Företagsstorlek                              Årsavgift

Under 5 anställda                          3 000 kr

6–30 anställda                                5 000 kr

Över 31 anställda                          7 000 kr

 

ESIC BAS

Om du inte är inställd på att nätverka eller bredda dina affärschanser i ostlänkens spår, kan vi rekommendera ESIC Bas.

Detta får du som BAS-medlem:

Tillgång till några generella event, nyhetsbrev och är synlig i vårt medlemsregister.  Detta ingår i din medlemsavgift till Östsvenska Handelskammaren