Följ oss på sociala medier

Handelskammarens årsmöte

Årsmöteshandlingar

Välkommen till årets höjdpunkt, Östsvenska Handelskammarens årsmöte. I år på Kårhuset Trappan i Norrköping. Vi nätverkar, minglar, äter och dricker gott. Vi får dessutom lyssna på Johan Kuylenstierna, hedersdoktor vid Stockholms universitet, som hjälper oss att förstå och guida oss rätt i klimatfrågorna.

Vi träffar också Per Enockson från SSAB som berättar om HYBRIT projektet, ett samarbete mellan SSAB, LKAB och Vattenfall med mål om en fossilfri stålproduktion.

Ett annat initiativ kring hållbarhet är 100-gruppen, där målet är 100 % cirkulära och hållbara interörer i våra byggnader. Bakom 100-gruppen finns både producenter, inköpare, arkitekter och leverantörer. Ordförande i föreningen, Sarah Dahman, hållbarhetschef på Tengboms arkitekter berättar mer.

Vi utser också den första vinnaren av Handelskammarens hållbarhetspris som i år kommer gå till någon som arbetar för ökad mångfald i regionens bolagsstyrelser.

Kvällen avslutas med kravmärkt buffé och mingel i studentbaren.

 

Program

14.00
Årsmöte

15.30
Fokus hållbarhet – vad kan vi göra?

Johan Kuylenstierna, hedersdoktor vid Stockholms universitet, som hjälper oss att förstå och guida oss rätt i klimatfrågorna.

SSAB/HYBRIT: Den optimerade miljöhalten – från CO2 till H2O
Per Enocksson

Stålindustrin står idag för 7 % av de globala utsläppen av CO2 till atmosfären. Mänskligheten kommer även i framtiden ha ett stort behov av stål och då krävs det att industrin tar sitt ansvar för ett hållbart samhälle.

SSAB håller i detta nu på att utveckla teknik där utsläppen av koldioxid ersätts av vatten, HYBRIT. Målet är att vara helt fossilfria 2045.

100-gruppen
Sarah Dahman, hållbarhetschef på Tengboms arkitekter

18.30
Fördrink

19.00
Buffé i restaurangen

 

Välkomna!

Max 2 personer/företag

Vi kan redan nu berätta att vi denna kväll kommer att dela ut hållbarhetspriset:

East Sweden Sustainability Award

Du är hjärtligt välkommen att nominera ett företag från våra region till priset. Det gör du HÄR.
Endast medlemmar i Handelskammaren kan nominera.

Hjärtligt välkomna!

Nyhetsflöde

Till alla evenemang