Följ oss på sociala medier

Svårnavigerat politiskt läge – vad händer nu?

Efter drygt fyra månader har Sverige fått en regering på plats. Statsminister Stefan Löfvens regering mellan Socialdemokraterna och Miljöpartiet kommer att i riksdagen samarbeta med Centern och Liberalerna. Som grund för deras samarbete den kommande mandatperioden finns en överenskommelse i 73 punkter.

Många av förslagen är större reformer och omfattade satsningar. Det handlar om skatter, både för företag och privatpersoner, tredubblat och utökat RUT-avdrag, ändrade 3:12-regler, förändringar i arbetsrätten, infrastruktursatsningar, bostäder, klimatomställning och transporter för att nämna några. Vi får gå tillbaka till alliansens reformagenda från 2006 för att hitta så många förslag på genomgripande reformer. Dessa har naturligtvis olika prioritet. Och olika intressegrupper, både i och utanför politiken, kommer försöka få det mesta ur sina prioriterade reformer.

Detta möjliggör för påverkan i processen. Möjligheten att fylla reformer med praktiskt innehåll har inte varit större på många år.

Östsvenska Handelskammaren bjuder tillsammans med Identx, Hallvarsson & Halvarsson, Företagarna och Svenskt Näringsliv in till ett seminarium för att diskutera och analysera det svårtolkade läge vi befinner oss i.

Program

Nyhetsflöde

Till alla evenemang