Följ oss på sociala medier

Undersökningar är meningslösa – om de inte leder någonstans

Coffee by P & M

Det är skillnad på nöjdhet och engagemang. Oavsett om du gör årliga medarbetarundersökningar eller samlar in feedback mer frekvent, är fokus ofta på att mäta nöjdhet eller trivsel och jämföra över tid.

P&M väljer istället att lägga fokus på att hjälpa företag och organisationer skapa bättre förutsättningar för engagemang. Oftast inleds ett projekt med att mäta de behov som forskning visar är centrala för högt engagemang hos medarbetare och chefer (ett vanligt misstag är att glömma bort chefers egna förutsättningar). Sedan skapar vi en prioriteringsordning för att förbättra förutsättningar för engagemang och andra eventuella fokusområden.

Möt Simon och Erik som driver P&M när de berättar mer om dessa behov och hur man kan jobba med att förbättra förutsättningarna för engagemang i organisationen. Vi bjuder på frukost, mingel och ett brinnande intresse för att öka engagemanget på våra arbetsplatser!

Simon är socialantropolog och har mångårig chefserfarenhet från undersökningsbranschen. Han har också jobbat mycket med projektledning och processledning i roller relaterade till HR.

Erik är utbildad inom organisationsteori och ledarskap och har mångårig erfarenhet av såväl praktiskt som strategiskt HR-arbete.

Nyhetsflöde

Till alla evenemang