Östsvenska Handelskammaren

Continuing Education Institute utbildar Amazon online

Det Linköpingsbaserade företaget Continuing Education Institute, CEI, får förtroendet att utbilda det amerikanska företaget Amazons medarbetare online.

Det Linköpingsbaserade företaget CEI har under tre år byggt upp en specialistkunskap inom streamade och livesända utbildningar som nu ger utdelning.

– Vi har byggt upp en unik kunskap om hur modern utbildning skall bedrivas för att fungera på nätet. Vi har både utvecklat teknik och metoder för att bedriva kvalificerad utbildning online. Vår satsning börjar nu ge avkastning, säger företagets VD Ann-Charlotte Johannesson.

Företaget har sedan 80-talet bedrivit klassrumsutbildningar runt om i Europa där ingenjörer har utbildats inom teknik, främst kopplat till elektronikindustrin. Efter en tids nedgång i omsättning beslutade företaget att satsa på teknik och metodikutveckling för utbildning online.

– Vi har investerat i en egen plattform för att streama utbildningar som också är kopplad till en kommersiell lösning för olika betalningsalternativ. Vi satsar på utbildningslösningar där både live och streamat innehåll av hög kvalitet kan ersätta resor och tidsspillan, vår satsning ligger rätt i tid, fortsätter Ann-Charlotte.

Utbildningen som Amazon nu har köpt av Linköpingsföretaget kommer att bedrivas under maj månad med deltagare från tre olika kontinenter.

– Att bedriva utbildning online som fungerar pedagogiskt och inte minst underhållningsmässigt är så mycket mer än tekniska lösningar. Det handlar om hur materialet skall struktureras i mikrokurser för personligt lärande, men också om att alla av oss engagerade föreläsare skall vara utbildade på det nya sättet att utbilda. Det är nästan den största utmaningen. Att förändra gamla rutiner och metoder är en verklig utmaning. Att satsningen nu ger frukt är också en effekt av den rådande globala situationen, där både miljöaspekter och andra restriktioner gör att människor inte längre kan delta i klassrumsutbildningar, avslutar Ann-Charlotte.

Medlemmarnas nyheter

Erbjudanden och nyheter från våra medlemmar

Flexibel och erfaren bemanning genom Veteranpoolen

Med lite extra omtanke och försiktighet kan vi fortfarande bemanna många uppdrag. Nu är det tuffa tider för många företagare....

Kostnadsfri demo i två månader

P&K TimeApp AB är ett Katrineholmsbaserat företag som marknadsför ett eget utvecklat system för bland annat tid- och projektrapportering. Systemet...

Personalsystemet som varken kräver handledning eller manualer

”Vi lärde oss systemet på fem minuter, utan handledning eller manualer", säger Erik Berge, HR-chef på Oxelösunds Hamn. Med Kompass...

Compentia bjuder på två timmar affärsrådgivning

Vår affärsidé är att erbjuda produkter och tjänster för en enklare, effektivare och mer lönsam verksamhet. Vi lär känna våra...