Östsvenska Handelskammaren

DOSPACE erbjuder flexibiliteten i att kunna ge sina 150 medarbetare en riktigt bra arbetsplatsupplevelse under en tidsbestämd period – svårt att matcha någon annanstans

ABCDEFG…HIQ! IT-Bolaget HiQ:s Linköpingskontor har sedan 2012 levt och verkat i stationsbyggnaden vid Resecentrum. Nu har de packat de ihop sina sladdar, gitarrer och skärmar för att promenera 400 meter bort till Alfabetet. Här flyttar de in på DOSPACE tillsammans med flera spännande aktörer från näringslivet.

Mannersons nyrenoverade fastighet Alfabetet fylls med nytt liv. På bottenplan växer ett gym fram och DOSPACE precis slagit upp dörrarna med cirka 200 arbetsplatser för entreprenörer och bolag. Nu blir även HiQ en del av detta sammanhang. 

DOSPACE Alfa är ett samarbete mellan Mannersons och DOSPACE, där en aktör med många års erfarenhet av fastighetsbranschen och en aktör med ett annorlunda sätt att se på arbetsplatsen skapar nya möjligheter för fastigheten tillsammans. Målet är att bygga den mötesplats för näringslivet som Linköping idag saknar. 

I det första steget bosätter sig HiQ på DOSPACE med sina 150 medarbetare för att i vår flytta in i sin nybyggda lokal en våning ner, där projektering och byggarbete pågår för fullt tillsammans med Mannersons. I huset har de nu grannar som Microsoft, Danfoss och Lejonfastigheter, tillsammans med de bolag som också sitter på DOSPACE; Teleproffs, Nyföretagarcentrum, Altran och Roima. Ytterligare intressanta bolag är på väg in.

“Vi ser fram emot att flytta in i Mannersons nya flaggskepp i Linköping och tillsammans med DOSPACE göra Alfabetet till den arbets- och mötesplats i Linköping som stan alltid saknat“ säger Patrik Holm (vd HiQ i Östergötland)

Vi kan tillsammans skapa en innovativ, modern och flexibel arbetsplats med plats för möten och event. Gitarrerna och trumsetet i replokalen längtar efter att luftas! Coworking är en modernt, socialt och flexibelt sätt att bygga framtidens arbetsplats samtidigt som Mannerson står för långsiktighet, stabilitet och kundfokus. En kombination av innovation och kvalitet som passar oss på HiQ väl” fortsätter Patrik Holm. 

“Att HiQ blir en del av Alfabetet innebär att huset fylls av ytterligare en av Linköpings starkaste och mest profilerade bolag” säger Emelie Mannerson (Projektledare Alfabetet, Mannersons Fastigheter) och fortsätter; “HiQ är med sin framåtlutade och samarbetsfokuserade kultur en perfekt partner i fastigheten och bäddar för att Alfabetet blir en av Linköpings mest intressanta mötesplatser.” 

Niclas Söör (VD & grundare DOSPACE) fyller i “Med HiQs inflytt på DOSPACE tar vi nästa steg i att visa att även större organisationer ser värdet i att bli en del av den flexibilitet och service som vårt koncept erbjuder. Flexibiliteten i att kunna ge sina 150 medarbetare en riktigt bra arbetsplatsupplevelse under en tidsbestämd period är svår att matcha någon annanstans.  Det är också fantastiskt att de sen fortsätter sin resa i fastigheten, fortsätter vara en del av miljön och kan dra nytta av sammanhanget som ligger vägg i vägg med  deras egna kontor.“

 

HiQ förenklar människors liv genom att använda teknik, design och kreativitet för att utveckla smarta lösningar, affärer och varumärken. De är övertygade om att teknikutveckling är det bästa sättet att göra världen bättre, mer hållbar, enklare, säkrare och roligare. Från fyra personer år 1995 är HiQ idag ett konsultbolag med över 1 500 ingenjörer, utvecklare, kreatörer och strateger. HiQ är noterat och aktien handlas på Nasdaq Stockholm MidCap. Basen är i Norden men lösningarna finns över hela planeten.

Medlemmarnas nyheter

Erbjudanden och nyheter från våra medlemmar

Hur vet du att din verksamhet är hållbar?

Varmt välkommen till en dag om de stora frågorna i ett litet format, arrangerad av Levilja och Ecosoci. Vi synliggör...

Boka höstens konferens, matiga möten och julfirande med Restaurang Villa Flora

Erhåll 15% rabatt när ni bokar in höstens dagkonferens eller julfirande med oss före den 15 oktober.

Kostnadsfria distanskurser för personer som har drabbats av coronapandemin

Studieförbundet Ibn Rushd erbjuder kompetenshöjande distanskurser för den som har blivit varslad eller arbetslös, eller som är eller riskerar att bli...

Inlumino Education erbjuder Klart Ledarskap – för dig som vill skapa hållbara relationer och goda resultat!

Ständigt lärande är nyckeln till utveckling. Som ledare måste du se till att prioritera din egen utveckling, för att fortsätta...