Östsvenska Handelskammaren

Hitta kompetent personal genom LIA från MÖLK Utbildning

På MÖLKs yrkeshögskoleutbildningar inom mjukvaruutveckling kan ni hitta era framtida medarbetare då vårt uppdrag är att erbjuda kvalificerade utbildningar som är skräddarsydda utifrån arbetslivets behov.

En yrkeshögskoleutbildning präglas av stark arbetslivsanknytning eftersom en stor del av utbildningsformen handlar om att den studerande ska få praktisk erfarenhet i sin utbildning. Under både första och andra läsåret är deltagarna ute på praktik, s.k. LIA. Nästa LIA infaller 10/5 – 18/6 och den är möjligt att genomföra på distans. Den andra LIA-perioden kombineras ofta med ett examensarbete. Många företag har dragit nytta av praktiken både för att få en uppgift genomförd och för att hitta sin framtida personal. Vår erfarenhet sen tidigare är att våra deltagare har varit väl förberedda när de kommit ut i arbetslivet och snabbt kommit in i sina arbetsuppgifter.

Under utbildningen ingår i alfabetisk ordning agilt projekt, databaser, datalogiskt tänkande och problemlösning, datastrukturer och algoritmer, examensarbete, GUI-design och -implementering, introduktion till datorteknik och programmering, LIA, objektorienterad programmering C#, programmering och skriptutveckling med Python/Javascript, projektmetodik och grupparbete.

I vår ledningsgrupp har vi representanter från arbetslivet och ni som företag kan vara med och påverka kursinnehållet. Har ni några speciella behov får ni gärna ta upp de med oss. Om flera företag har likande behov kan vi anpassa våra kurser i vår planering och ansökan. Därför ser vi fram mot att samarbeta med ert företag.

MÖLK har levererat utbildning i olika former i drygt 30 år, sedan 2014 har vi satsat mycket på yrkeshögskoleutbildningar, främst inom data/IT och teknik. Vi söker och genomför alla yrkeshögskoleutbildningar i samarbete med Östsvenska Yrkeshögskolan.

https://www.molk.com/yh-utbildningar/mjukvaruutvecklare

Om ni är intresserade av att erbjuda LIA eller har andra frågor, tveka inte att kontakta oss på 0727-04 16 27 eller charlotta.soderpalm@molk.com.

Medlemmarnas nyheter

Erbjudanden och nyheter från våra medlemmar

Gott om jobb hos företagen i Nyköpings it-kluster – hoppas locka fler att lämna storstaden

Trots coronakrisen och den i allmänhet tuffa situationen på arbetsmarknaden finns det idag gott om spännande it-jobb i Nyköping. Bakom...

Nominera till Länsförsäkringar Östgötas fullmäktige

Högst upp i Länsförsäkringar Östgötas organisation finns vårt fullmäktige. Där sitter 72 kunder som är med och påverkar bolagets framtid....

Great group lanserar ny utbildning – Great MBA

Great Group arbetar efter tesen att försäljning är hjärtat i all kommersiell verksamhet. Vi förflyttar våra kunder från ett konstaterat...

DOSPACE reser 7.8 miljoner i kapital för att accelerera bolagets tillväxt

Mannersons och Almi Invest investerar i expansiva coworkingbolaget DOSPACE, som erbjuder flexibla kontorsytor i mellanstora städer runt om i Sverige....