Östsvenska Handelskammaren

Kostnadsfria distanskurser för personer som har drabbats av coronapandemin

Studieförbundet Ibn Rushd erbjuder kompetenshöjande distanskurser för den som har blivit varslad eller arbetslös, eller som är eller riskerar att bli korttidspermitterad på grund av coronapandemin.

Kurserna finansieras med bidrag till studieförbunden efter ett riksdagsbeslut att öka kompetensutvecklingen och de arbetsmarknadsnära insatserna för målgruppen.

Distanskurserna är helt gratis och riktar sig till dig mellan 18 och 64 år som vill ha nya värdefulla kunskaper för att vässa dina kompetenser, oavsett om du vill gå vidare till ett nytt jobb eller tillbaka till ditt gamla.

Vi erbjuder just nu följande kurser:

Följande kurser planerar vi att erbjuda, men här har vi ännu inte ett startdatum:

  • Körkortsteori
  • Digitala kontoret (Word, PowerPoint, digitala mötesverktyg)
  • Engelsk kommunikation

Frågor och anmälan:

Frågor och anmälan mejlas till hanifa.nalubowa@ibnrushd.se. De tre kurser som ännu inte har fått ett startdatum kan du redan nu anmäla ditt intresse till.

Anmälningsvillkor:

Du som deltar ska vara bosatt i Sverige, ha EU/EFTA-medlemskap och svensk personnummer. Anmälan är bindande och avbokning kan ske senast en vecka före kursstart. Antalet deltagare är begränsat, och varje person kan bara delta i en kurs av de ovanstående.

Mer om Ibn Rushds verksamhet i östra Sverige:

Om du vill veta mer om verksamheten i Ibn Rushd distrikt Östra, så får du gärna kontakta distriktschef Josefin Nyström
Tel. 073-347 77 41 eller mail josefin.nystrom@ibnrushd.se.

Ibn Rushd är ett studieförbund med fokus på mångfald, rättigheter och livsåskådning. Vårt utbud av studiecirklar och kulturarrangemang skapar delaktighet och bidrar till att människor med olika bakgrund möts, stärks och lär sig tillsammans. Med folkbildning som verktyg arbetar vi för ett samhälle där demokratin inkluderar alla. Vi finns över hela Sverige. Vi har sex distrikt och Distrikt Östra är sedan september medlem i Östsvenska handelskammaren. Vi har huvudkontor i Linköping och vårt geografiska område är Östergötland, Kalmar, Kronoberg, Jönköping samt Gotlands län.

Medlemmarnas nyheter

Erbjudanden och nyheter från våra medlemmar

Hur vet du att din verksamhet är hållbar?

Varmt välkommen till en dag om de stora frågorna i ett litet format, arrangerad av Levilja och Ecosoci. Vi synliggör...

Boka höstens konferens, matiga möten och julfirande med Restaurang Villa Flora

Erhåll 15% rabatt när ni bokar in höstens dagkonferens eller julfirande med oss före den 15 oktober.

Inlumino Education erbjuder Klart Ledarskap – för dig som vill skapa hållbara relationer och goda resultat!

Ständigt lärande är nyckeln till utveckling. Som ledare måste du se till att prioritera din egen utveckling, för att fortsätta...

Samordningsförbundet Centrala Östergötland erbjuder genom ESF projektet Samordningsbron kostnadsfria samtal med arbetsgivarkoordinator

Samordningsförbundet Centrala Östergötland verkar för att ta till vara på alla människors resurser och förmågor. Ta chansen att kontakta oss...