Östsvenska Handelskammaren

TUC Yrkeshögskola fortsätter att växa! 22 nya utbildningar varav 4 till Linköping

Efter hårt och intensivt arbete fick vi den 8 januari det glädjande beskedet från Myndigheten för yrkeshögskolan. TUC Yrkeshögskola får återigen många beviljade yrkeshögskoleutbildningar, hela 22 stycken varav 4 till Linköping.

Beskedet gör att vi är en av de utbildningsanordnare som får flest beviljanden och vi fortsätter att växa. I Linköping har vi fått fyra utbildningar beviljade varav tre är helt nya; Mjukvarutestare, Produktionstekniker och IT-säkerhetstekniker vilket känns extra roligt. Vi får också fortsatt förtroende att utveckla vår populära utbildning Elkonstruktör.

Malin Kvarnström, affärsutvecklare på TUC säger: ”Det här visar att TUC är en stark ambassadör för yrkeshögskolans framtid. Vi är tacksamma att vi har ett företagsklimat här som ser värdet av att samarbeta med oss och bidra med viktig kompetens. Tillsammans med näringslivet kan vi skapa förutsättningar och möjligheter för utveckling och kompetensförsörjning.”

Branschens efterfrågan på kompetens är avgörande för om en utbildning blir godkänd av myndigheten. Bakom varje inskickad ansökan finns därför ett nära samarbete med arbetslivet.

Stefan Ståhl på Plåtmodul i Mjölby om utbildningen Produktionstekniker:

”Det är helt rätt inriktning. Produktionsteknik är något branschen behöver utvecklas inom då det blivit eftersatt de senaste åren. Det är roligt att det nu finns ett intresse av att utbilda produktionstekniker. Östergötland är en industrität region och den regionala anknytningen till utbildningen gör det enklare att etablera samarbeten. Det är ett intressant arbete, de som söker sig till utbildningen kommer inte bli besvikna utan kommer få stora möjligheter att hitta intressanta arbeten och arbetsplatser.”

”Kvalificerad testning och testautomation är ett måste i modern mjukvaruutveckling och den här utbildningen kommer absolut att bidra positivt med tillgång på expertkompetens inom test- och kvalitetssäkring av mjukvara till regionen.” Kaj Nyström, utvecklingschef, Cambio Healthcare Systems AB som ett av företagen som medverkat i utbildningen Mjukvarutestare.

Läs mer om antagningsbeskedet på myh.se.

Om TUC Yrkeshögskola

TUC Yrkeshögskola är en av landets största anordnare av yrkeshögskoleutbildningar. På TUC arbetar vi professionellt och målinriktat på att höja individens värde på arbetsmarknaden – och lika hårt för att tillgodose samhällets behov av kvalificerad arbetskraft. Såväl arbetsgivare som studerande får exakt den kompetens de behöver. Med kortast möjliga startsträcka.

Vi har lång erfarenhet av att tillsammans med arbetslivet anordna yrkeshögskoleutbildningar, YH. Tillsammans arbetar vi fram nya utbildningsidéer formade efter deras kompetensbehov, oavsett om det gäller beprövade yrkesroller eller helt nya framsprungna ur ny teknik eller nya kompetensbehov. YH-utbildningar är en statlig eftergymnasial utbildningsform och erbjuds inom branscher där det finns ett uttalat behov av utbildad arbetskraft. Att våra utbildningar verkligen leder till jobb visar också statistiken – merparten av de som avslutar en utbildning hos oss, har jobb inom det område de är utbildade inom, sex månader efter examen.

TUC Yrkeshögskola bedriver verksamhet i sju kommuner; Linköping, Tranås, Stockholm, Jönköping, Motala, Västervik och Lidköping.

Ytterligare upplysningar:

Malin Kvarnström

Affärsutvecklare

073-521 11 84

malin.kvarnstrom@tucsweden.se

 

Medlemmarnas nyheter

Erbjudanden och nyheter från våra medlemmar

Wistbo Information AB söker serviceinriktad och kreativ systemutvecklare

Vår vision är att bygga världens bästa informationssystem för driften inom kraft- och värmeverk. Den värdegrund som vårt företag vilar...

Skapa en framgångsrik Instagram-strategi för 2022

Digitalsnack - Social mediebyrå delar med sg av sina absolut bästa tips för att skapa en vinnande strategi för Instagram...

Norrköpingsbolaget Opigo AB förvärvar TerraWatt Charging Sweden AB!

Opigo AB offentliggör idag att man har förvärvat Stockholms-baserade TerraWatt Charging Sweden AB. TerraWatt är en ledande aktör på den...

Mantap lanserar analysplattform

Analysplattformen Mantap Survey gör det enklare att skapa enkäter, samla in svar och analysera svar direkt. Nu har företaget från...