Östsvenska Handelskammaren

Ansvarig för medlemsrelationer

Vill du arbeta med att utveckla, öka och vårda medlemsrelationer i näringslivet? Vill du bidra till attraktiva mötesplatser för konstruktiva utbyten mellan olika företag i regionen? Är du en social och engagerad person med förmåga att driva ett strukturerat arbete baserat på resultat, nytta och upplevelse? Vi söker just nu en kollega till en nyckelroll med fokus på medlemsrelationer.

Det här är vi

Östsvenska Handelskammaren ägs av och finns till för våra cirka 850 medlemsföretag med 50 000 anställda. Vi verkar som regionens starkaste näringslivsröst och driver opinion för näringslivets och regionens utveckling, och skapar värde för våra medlemmar varje dag. Idag är vi 15 personer och erbjuder en bred verksamhet från expertis inom internationell handel, styrelseutbildningar och affärsnätverk till ett stort antal arrangemang och kunskapshöjande seminarier.

Läs mer om oss på ostsvenskahandelskammaren.se

Vårt arbetsgivarerbjudande

Vi erbjuder två attraktiva och centrala mötesplatser i Kammarforum i Norrköping och LINK Business Center i Linköping för våra medlemsföretag och aktiviteter. Vår kultur bygger på värdeorden driv, hjärta och skärpa och vi är stolta över vårt stora medarbetarengagemang och höga kundnöjdhet. Förutom ett stimulerande arbete ingår du i ett sammansvetsat team med gemensamma mål, som värderar glädje och omtanke högt. Självklart erbjuder vi även våra medarbetare tjänstepension, friskvårdsbidrag och friskvårdstimme.  

Dina arbetsuppgifter

Du är en viktig representant för Handelskammaren i olika sammanhang och forum. Ditt huvudsakliga ansvarsområde är att öka, vårda och utveckla goda medlemsrelationer med befintliga och potentiella SME-företag i regionen.

 • Besöka olika befintliga och potentiella medlemsföretag i Norrköping, Linköping och Nyköping med omnejd
 • Arbeta strukturerat och självständigt med att rekrytera nya och öka antalet medlemsföretag
 • Utveckla Handelskammarens erbjudanden inom nätverk, seminarier och samarbeten utifrån medlemsföretagens behov
 • Stärka Handelskammarens ställning som regionens största affärsnätverk
 • Sprida kännedom om Handelskammarens erbjudanden för befintliga och nya medlemmar
 • Uppsöka, samla in och följa upp leads på potentiella medlemsföretag
 • Medverka och knyta relationer i externa nätverk
 • Representera Handelskammaren på våra egna event och nätverk
 • Bevaka och samla in medlemsföretagens aktuella behov och utmaningar
 • Planera och hålla i möten, event och andra aktiviteter efter verksamhetsbehov
 • Arbeta systematiskt i vårt CRM-system

Vem är du?

Som person är du en stark relationsbyggare och nätverkare med mycket god social kompetens. Du har ett professionellt och nyfiket förhållningssätt med god affärsförståelse och intresse för samhälls- och näringslivsutveckling. Du arbetar strukturerat och självständigt med att driva ditt arbete framåt och tar egna initiativ för nå uppsatta mål. Vidare samarbetar du med dina kollegor på ett prestigelöst och lyhört sätt utifrån Handelskammarens gemensamma mål och värdeord.

Rollen kräver tidigare erfarenhet av en motsvarande tjänst och/eller en roll med fokus på långsiktiga affärsrelationer, kundnöjdhet och resultatdrivet arbete inom B2B-försäljning. Vi ser gärna att du har ett befintligt nätverk i regionen.

Vidare har en god kommunikativ förmåga och kan utrycka dig flytande i tal och skrift på svenska. Du har god Office- och systemvana, gärna tidigare erfarenhet av CRM-system.

B-kört är krav då du besöker medlemsföretagen flera gånger i veckan.

Vi tillämpar löpande urval så vänta inte med din ansökan. Har du frågor är du välkommen att höra av dig till Annika Bornström, verksamhetschef för event och möten, via mail eller telefon 011-28 50 31.   

Vi ser fram emot din ansökan!