Avsnitt 24: Förbered dig för Almedalen

jun 13, 2017

För att få ut så mycket som möjligt av ditt Almedalsbesök är en viktig del att förbereda sig väl. Det kan du göra dels genom att lyssna på vår pod där Claes de Faire, VD på nyhetstidningen Fokus, Almedalsproffs och moderator för East Sweden Arena, berättar sina bästa tips för för förstagångsbesökaren, vilka de stora trenderna är och varför han tycker att statsminister Stefan Löfven visst borde vara på plats.

Avsnitt 23: Affärer i det östra grannlandet

jan 20, 2017

Finland utsågs 2016 till det land inom EU som är mest attraktivt för externa investeringar. I dagens podd möter vi Patrik Lindfors som beskriver sin syn på affärsklimatet ur Finlands Centralhandelskammares perspektiv. Patrik med en bakgrund som bland annat ledarskribent på Helsingfors dagblad jobbar nu som kommunikationsdirektör på Finlands Centralhandelskammare och driver framtidsfrågor för näringslivet.

Vad är framtidsområden inom det finska näringslivet och hur ser en typisk finsk afterwork ut? Det är några av de frågor du får svar på i denna podcast. God lyssning.

Avsnitt 22: Tips & trix för att lyckas med din export

Dec 20, 2016

Följ med Magnus Lindahl ansvarig för Internationell handel på Handelskammaren i ett samtal med Peter Hellman – vår konsult, partner, utbildare och expert på frågor som rör exportteknik bl a betalning, leverans, försäkring, tull, skatt och dokumenthantering.

Avsnitt 21: Vi är på Slush – Europas hetaste mötesplats för startup-företag

Dec 7, 2016

Slush i Helsingfors, Europas hetaste mötesplats för startup-företag är denna gång inspelningsplatsen för podden. Mitt i myllret av över 17000 deltagare från hela världen för vi ett stojigt samtal med regionala företrädare och gör nedslag i trender och möjligheter. Medverkar i samtalet gör Michael Höglund från Science Park Mjärdevi, Jimmy Hankvist från Perkit samt Kalle Widelius och Frida Dahlberg från Online Voices. Programledare är handelskammarens föräldralediga marknadschef Martin Callmeryd som just nu är stationerad i Helsingfors.

Avsnitt 20: Vi möter supertalangen Suad Ali

okt 10, 2016

I detta avsnitt av #snackpåkammarn gästas vi av Suad Ali. Hon blev utsedd till en av Sveriges supertalanger och vinnare i kategorin årets opinionsbildare av veckans affärer. Till vardags är hon är expert på Sveriges flyktingkvot på Migrationsverket och har under det senaste året tjänstgjort hos dåvarande generaldirektör Anders Danielsson samt på Utrikesdepartementet. Hon har den senaste tiden blivit mycket uppmärksammad och vi har sett henne på omslaget av den senaste Åhlénskatalogen samt som krönikör på Sveriges ledartidning CHEF. Vi pratar vi karriär, drivkrafter, ledarskap och om jobbet på migrationsverket.

Avsnitt 19: Almedalen 2016

jun 30, 2016

Med sommaren runt hörnet spurtar offentlighet och näringsliv rakt in i kaklet genom en intensiv vecka i Visby. Självklart är vår region på plats och lyfter framtidsfrågor för vår egen regions utveckling såväl som landets. I denna extrainsatta podd möter vi Karin Ljungmark Malmström som på uppdrag av region, kommun och näringsliv formerat veckans innehåll. Karin som driver Identx kommunikationsbyrå lyfter de hetaste programpunkterna för veckan där vi mixar delningsekonomi, kreativa innovationsmiljöer med såväl klimatsmart konsumtion som den bästa sjukvården. God lyssning och glad sommar!

Avsnitt 18: Årets kvinnliga ledare 2016

jun 10, 2016

Anna Brynås blev under våren utsedd till årets kvinnliga ledare av chefsorganisationen Ledarna med motiveringen att hon med en äkta, ödmjuk och rolig personlighet leder ett framgångsrikt team med engagemang för affärsmässig hållbarhet. Spännande tycker vi och bjöd in till ett samtal där Anna delar med sig av tips och kunskap som tagit henne till positionen som VD och koncernchef på Swedish Biogas i Linköping. I podden berör vi grundstenar i ett modernt ledarskap där mission, motivation och gruppdynamik blandas med affärsdriv och resultatvilja.

Avsnitt 17 – Från racing till marknadsföring

maj 12, 2016

Vi snackar om framtidens kommunikation och digitala kommunikationsutmaningar i det sjuttonde avsnittet av podden #snackpåkammarn. Och det gör vi med före detta racingföraren och numer marknadsföringsproffset Charlotte Haegermark på Combitech som blev nominerad till årets unga talang av Sveriges Kommunikatörer och utsedd till årets stjärnskott på Agdagalan.

Avsnitt 16 – Framgångsrik försäljning

apr 7, 2016

Sälj, sälj sälj…. Något nödvändigt ont eller himla kul och spännande? I detta avsnitt möter vi Johan Lindahl som med mångårig erfarenhet av strategisk försäljning delar med sig av sina bästa tips för lönsamma affärer. Johan som med beteendevetenskapliga utgångspunkter just släppt en bok på temat tar oss med på en resa där samhällets ändrade konsumentperspektiv ställer nya krav på strategi och tanke. Är den väskdängande krängaren död eller behöver hen bara nya verktyg? Läs mer om Johan på www.framgangsrikforsaljning.se

Avsnitt 15 – Mera webb

mar 7, 2016

Att designa webb 2016 är klurigt, trenderna är snabbare än modevärldens och kraven på att tillgodose besökarens upplevelselusta måste fyllas. I denna podd träffar vi Tina Durmén Blunt, Front-end Developer på Effekt by Gaia i Norrköping. När Handelskammaren i april släpper en ny webb är det Tina och hennes team som mejslat fram den. Tina beskriver sin uppfattning om webbens trender och inrikting och under samtalet med programledaren Martin Callmeryd fastnar vi i UX-analyser, bildspråk, parallax scroll, infografik och annat webb-mums.