Östsvenska Handelskammaren

100-listan utökar styrgruppen: Välkommen Lina Hedenström!

100-listan välkomnar Lina Hedenström, vd NTM, som ny ledamot i styrgruppen. Lina har bred erfarenhet av styrelsearbete och ett djupt engagemang för jämställdhetsfrågor.

Sedan ett och ett halvt år är Lina Hedenström vd för mediekoncernen NTM. Hon är i grunden ekonom med en gedigen erfarenhet från mediebranschen.

– Jag har alltid arbetat i gränslandet mellan innehåll, affärsnytta och teknik. Jag trivs bra att arbeta inom den triangeln av verksamhetsben.

Därtill har Lina god insikt och erfarenhet av styrelsearbete.

– Jag sitter idag med i externa styrelser och ingår i olika bolagskonstellationer som hela vår koncern är uppbyggd av, upp emot 15 styrelser.

100-listans projektledare Emma Meijer och Lina ses på huvudkontoret i Norrköping, härifrån arbetar hon två till tre dagar i veckan, resterande dagar är hon på hemmakontoret. I normala fall är hon ofta på resande fot för att besöka och vara aktiv på flertalet av koncernens kontor runtom i Sverige.

Lina är bosatt i Stockholm tillsammans med familjen men har sitt ursprung i Huskvarna.

– Kan även tillägga att jag är väldigt nöjd över att Dolphins vunnit SM guld! Jag älskar basket!

Berätta gärna mer om ditt engagemang för jämställdhetsfrågor.

– Jämställdhet är så viktigt. Icke-jämställdhet är ett samhällsproblem. Punkt. Det går inte att ta hänsyn till endast 50 procent av befolkningen. Vårt uppdrag på NTM är att göra lokala samhällen bättre och hjälpa företag genom bevakning och granskning. För oss är en viktig del i detta att låta lika många kvinnor som män komma till tals i våra medier. För varje man som syns ska en kvinna ta plats. Initiativet kallar vi för NTM 50/50.

– Bolag som inte arbetar med jämställdhet eller har ett jämställt arbete tror jag tappar. Det lyfts också inom forskningen som påvisar att dessa bolag inte presterar lika bra liksom att mångfald är en framgångsfaktor.

Lina menar att det börjar i styrelserummet, men betonar även vikten av att engagemanget inte får stanna där.

– Jämställdhet är minst lika angeläget i ledningsgruppen som i hela organisationen. Det berömda glastaket måste krossas. Förändring tar tid men det finns ett enormt engagemang bakom!

Vad hoppas du kunna bidra med i styrgruppen?

– 100-listan är ett väldigt bra initiativ och det gäller att fortsätta driva jämställdhetsfrågan långsiktigt. Det tar tid för att skapa förändring och man måste vara både uthållig och konsekvent. Jag vill bidra med att rikta strålkastarljuset på frågan och påverka så det även fortsatt blir ett bra tryck, i regionen men också i hela Sverige. Det är så viktigt.

I 100-listans styrgrupp får Lina Hedenström sällskap av Jessica Steén, kontorschef Nordea, Maria Björk Hummelgren, näringspolitisk chef Östsvenska Handelskammaren och Pia Carlgren, vd Sprkl Management. 100-listans dagliga arbete drivs av projektledare Emma Meijer och Östsvenska Handelskammaren.

Relaterade #100-listan

Jämställda styrelserum är en tillväxtfråga

100-listan

Fyra handelskamrar skriver gemensamt i Dagens Industri.

Stort medieuppbåd när 100-listan släppte rapport

100-listan

Tv, radio och tidningar. 100-listans rapport om jämställdhet i bolagsstyrelser blev nyheter i regionens största mediekanaler.

BILDSPEL: Stort intresse när 100-listan släppte rapport på tre orter samtidigt

100-listan

Den 22 november var det äntligen dags för rapportsläppet av Östsvenska Handelskammarens och 100-listans årliga undersökning om jämställdheten i bolagsstyrelser...

Fler nyheter

Senaste nytt hos Östsvenska Handelskammaren och i näringslivet

20 maj, 2024

Styrelseutbildning Gotland (Internat Grå gåsen)

Vill du kombinera utbildning med en exklusiv upplevelse i naturskön miljö? Nu erbjuds ett unikt...

Styrelseutbildning Gotland
Nyhet
Prisbelont hallbarhet

Stjärna på hållbarhet? Dags att nominera till prestigefullt pris

Hållbarhet

Har ditt företag gjort en resa inom hållbarhet? Nu öppnar vi nomineringen till årets hållbarhetspris.

18 mars, 2024

Lunch med kammaren

Den här lunchen passar för alla branscher och intresseområden och riktar in sig på nätverkande,...

IMG 8644 1
Nyhet
Prisbelont hallbarhet

Stjärna på hållbarhet? Dags att nominera till prestigefullt pris

Hållbarhet

Har ditt företag gjort en resa inom hållbarhet? Nu öppnar vi nomineringen till årets hållbarhetspris.

Nyhet
balt

Studiebesök Fehmarn Bält och Lübeck

Infrastruktur

Fehmarn Bält-tunneln är ett av Europas största pågående byggprojekt. I dagarna två åkte vi söder ut för att titta närmare...

Nyhet
217A2842

Så påverkar Fehmarn Bält-tunneln den östsvenska regionen: ”Många förstår inte vidden”

Infrastruktur

Just nu byggs Fehmarn bält-förbindelsen mellan Danmark och Tyskland. En 18 kilometer lång undervattenstunnel som bland annat gör att man...