Östsvenska Handelskammaren

100-listan utökar styrgruppen: Välkommen Lina Hedenström!

100-listan välkomnar Lina Hedenström, vd NTM, som ny ledamot i styrgruppen. Lina har bred erfarenhet av styrelsearbete och ett djupt engagemang för jämställdhetsfrågor.

Sedan ett och ett halvt år är Lina Hedenström vd för mediekoncernen NTM. Hon är i grunden ekonom med en gedigen erfarenhet från mediebranschen.

– Jag har alltid arbetat i gränslandet mellan innehåll, affärsnytta och teknik. Jag trivs bra att arbeta inom den triangeln av verksamhetsben.

Därtill har Lina god insikt och erfarenhet av styrelsearbete.

– Jag sitter idag med i externa styrelser och ingår i olika bolagskonstellationer som hela vår koncern är uppbyggd av, upp emot 15 styrelser.

100-listans projektledare Emma Meijer och Lina ses på huvudkontoret i Norrköping, härifrån arbetar hon två till tre dagar i veckan, resterande dagar är hon på hemmakontoret. I normala fall är hon ofta på resande fot för att besöka och vara aktiv på flertalet av koncernens kontor runtom i Sverige.

Lina är bosatt i Stockholm tillsammans med familjen men har sitt ursprung i Huskvarna.

– Kan även tillägga att jag är väldigt nöjd över att Dolphins vunnit SM guld! Jag älskar basket!

Berätta gärna mer om ditt engagemang för jämställdhetsfrågor.

– Jämställdhet är så viktigt. Icke-jämställdhet är ett samhällsproblem. Punkt. Det går inte att ta hänsyn till endast 50 procent av befolkningen. Vårt uppdrag på NTM är att göra lokala samhällen bättre och hjälpa företag genom bevakning och granskning. För oss är en viktig del i detta att låta lika många kvinnor som män komma till tals i våra medier. För varje man som syns ska en kvinna ta plats. Initiativet kallar vi för NTM 50/50.

– Bolag som inte arbetar med jämställdhet eller har ett jämställt arbete tror jag tappar. Det lyfts också inom forskningen som påvisar att dessa bolag inte presterar lika bra liksom att mångfald är en framgångsfaktor.

Lina menar att det börjar i styrelserummet, men betonar även vikten av att engagemanget inte får stanna där.

– Jämställdhet är minst lika angeläget i ledningsgruppen som i hela organisationen. Det berömda glastaket måste krossas. Förändring tar tid men det finns ett enormt engagemang bakom!

Vad hoppas du kunna bidra med i styrgruppen?

– 100-listan är ett väldigt bra initiativ och det gäller att fortsätta driva jämställdhetsfrågan långsiktigt. Det tar tid för att skapa förändring och man måste vara både uthållig och konsekvent. Jag vill bidra med att rikta strålkastarljuset på frågan och påverka så det även fortsatt blir ett bra tryck, i regionen men också i hela Sverige. Det är så viktigt.

I 100-listans styrgrupp får Lina Hedenström sällskap av Jessica Steén, kontorschef Nordea, Maria Björk Hummelgren, näringspolitisk chef Östsvenska Handelskammaren och Pia Carlgren, vd Sprkl Management. 100-listans dagliga arbete drivs av projektledare Emma Meijer och Östsvenska Handelskammaren.

Relaterade #100-listan

22 november, 2023

100-listans stora rapportsläpp!

Vi har ett resultat! Välkommen till en av årets höjdpunkter – 100-listans rapportsläpp – där...

7 december, 2023

BoardMatch – Matchning mellan bolag och styrelsekompetens

BoardMatch är ett matchningsevent där bolag genom ägare eller valberedningar får chansen att möta styrelseledamöter...

Jämställda bolagsstyrelser – en affärskritisk fråga

100-listan

Den 26 augusti infaller jämställdhetsdagen. Något undanskymd i skuggan av andra temadagar, inte minst Internationella kvinnodagen den 8 mars. Ingen...

Fler nyheter

Senaste nytt hos Östsvenska Handelskammaren och i näringslivet

10 oktober, 2023

Nätverksträff med HR-nätverket

Välkommen till Handelskammarens nätverk för dig som har en ledande befattning inom HR. Endast en...

Nyhet

Höj ambitionerna för svensk konkurrenskraft

Debatt

Vi som representerar det regionala näringslivet, anser att de finanspolitiska ambitionerna för Sverige är för blygsamma och att det finns...

Nyhet

Massor av möjligheter med schaktmassor? Ett digitalt återbesök i historien med ett framåtsyftande innehåll!

ESIC

Dyrt och platskrävande? Schaktmassor kan kallas mycket men sällan tas det för vad det är – en värdefull resurs. Östergötland...

Nyhet

Höj ambitionerna för svensk konkurrenskraft

Debatt

Vi som representerar det regionala näringslivet, anser att de finanspolitiska ambitionerna för Sverige är för blygsamma och att det finns...

Nyhet

Massor av möjligheter med schaktmassor? Ett digitalt återbesök i historien med ett framåtsyftande innehåll!

ESIC

Dyrt och platskrävande? Schaktmassor kan kallas mycket men sällan tas det för vad det är – en värdefull resurs. Östergötland...

Nyhet

Handelskammaren kommenterar regeringens höstbudget

Pressmeddelanden

På tisdagen offentliggjordes regeringens budget för 2024. Ur ett östsvenskt näringspolitiskt perspektiv rymmer den några positiva besked, men saknar samtidigt...