Östsvenska Handelskammaren

Internationell handel – en grundsten i Östsvenska Handelskammaren

Östsvenska Handelskammaren har många medlemsföretag som importerar och exporterar och vi genomför en rad aktiviteter för att inspirerar och ge kunskap åt dessa medlemmar.
Föreläsningar, studiebesök och utbildningar. Vi har också ett nätverk specifikt för de som intresserar sig för internationell handel. Vi vill ge de bästa förutsättningarna för företagen att växa både regionalt och internationellt.

Handelsdokument

Vi som Handelskammare utfärdar handelsdokument på uppdrag av Sveriges riksdag och Kommerskollegium som förenklar internationell handel som förenklar din internationella handel. Såsom legalisering av ursprungscertifikat, fakturor, prislistor, importcertifikat och liknande handlingar som krävs inom internationell handel. Olika länder ställer olika krav på dokumentation, krav som dessutom ändras kontinuerligt. Vi hjälper er med rätt handelsdokument till er.

Läs mer här

Rådgivning och affärsutveckling

Få expertstöd för din internationella affär. Vi erbjuder rådgivning i export- och importtekniska frågor med målsättningen att underlätta för ert företag när det gäller utrikeshandel. Oavsett om du planerar att expandera till nya marknader, söker nya kontakter och partners, eller behöver hjälp med komplexa handelsprocedurer, så bistår gärna vårt team av experter er.

Läs mer här

Utbildning inom export och import

Vi genomför varje år flertalet utbildningar inom internationell handel med några av branschens kunnigaste utbildare. Utbildningarna berör olika ämnen men utbildningar kring tullhantering, leveransvillkor, frihandelsregler, ursprungsregler, remburser och liknande återkommer regelbundet. Självklart kan vi även företagsanpassa utbildningar efter just era behov.

Läs mer här

Nätverket shipping

Vi driver ett specialiserat nätverk inom handelskammaren för de som är intresserade av internationell handel. Här kan man få möjlighet att inspireras av och utbyta erfarenheter med andra, bredda sina kontaktytor och fördjupa sin kompetens inom internationell handel. Nätverket träffas 5 gånger per år. Varje tillfälle fokuserar kring ett tema med inbjudna föreläsare som tar upp aktuella och intressanta ämnen.

Läs mer här

Trade Talk by Swedish Chambers

Trade Talks by Swedish Chambers är ett samarbete på initiativ av Sveriges regionala handelskammare och består av en serie av webinars med de senaste uppdateringarna och analyserna inom internationell handel från aktuella marknader. Under webinariets gång finns möjlighet till dialog med expertis från både svenska och utländska handelskammare, marknadsexperter samt med olika företag som ger sin bild och lärdomar. Denna webinar-serie passar er som är nyfikna på en ny marknad eller funderar på hur ni kan växa ännu mer på en befintlig marknad.

Läs mer här

Relaterade nyheter

Nyhet
kommerskollegium besökte skeppningsnätverket

Så riskerar företag att indirekt handla med Ryssland

Internationell handel

Förändrade handelsmönster till följd av kriget i Ukraina gör att nya krav ställs företag som jobbar med export. Det var...

Nyhet

Så kan du spara pengar med olika tullförfaranden

Internationell handel

Begrepp som Temporär export och införsel, samt Passiv- och aktiv förädling är begrepp som många inom tullvärlden redan känner till,...

Nyhet

Sista chansen i höst: Sök ersättning för Brexitkostnader

Internationell handel

Hösten 2023 är sista möjligheten att söka ersättning för kostnader som ditt företag haft kopplade till Brexit från den sk...

Kontakt

Anneli Forsman

Projektledare Handelsdokument och Ekonomiassistent

Emma Meijer

Projektledare Internationell Handel

Relaterat innehåll

Personal som arbetar med handelsdokument.

Handelsdokument

Östsvenska Handelskammaren utfärdar handelsdokument som förenklar din internationella handel. Handelskammaren legaliserar ursprungscertifikat,...

Kalender

Välkommen till vår kalender! Här hittar du utbildningar, event och föreläsningar som...

Kontakt på Östsvenska Handelskammaren

Nyheter

Här kan du läsa artiklar vi skriver om våra medlemsföretag, debattartiklar, krönikor...