Östsvenska Handelskammaren

Internationell handel – en grundsten i Östsvenska Handelskammaren

Östsvenska Handelskammaren har många medlemsföretag som importerar och exporterar och vi genomför en rad aktiviteter för att inspirerar och ge kunskap åt dessa medlemmar.
Föreläsningar, studiebesök och utbildningar. Vi har också ett nätverk specifikt för de som intresserar sig för internationell handel. Vi vill ge de bästa förutsättningarna för företagen att växa både regionalt och internationellt.

Handelsdokument

Vi som Handelskammare utfärdar handelsdokument på uppdrag av Sveriges riksdag och Kommerskollegium som förenklar internationell handel som förenklar din internationella handel. Såsom legalisering av ursprungscertifikat, fakturor, prislistor, importcertifikat och liknande handlingar som krävs inom internationell handel. Olika länder ställer olika krav på dokumentation, krav som dessutom ändras kontinuerligt. Vi hjälper er med rätt handelsdokument till er.

Läs mer här

Rådgivning och affärsutveckling

Få expertstöd för din internationella affär. Vi erbjuder rådgivning i export- och importtekniska frågor med målsättningen att underlätta för ert företag när det gäller utrikeshandel. Oavsett om du planerar att expandera till nya marknader, söker nya kontakter och partners, eller behöver hjälp med komplexa handelsprocedurer, så bistår gärna vårt team av experter er.

Läs mer här

Utbildning inom export och import

Vi genomför varje år flertalet utbildningar inom internationell handel med några av branschens kunnigaste utbildare. Utbildningarna berör olika ämnen men utbildningar kring tullhantering, leveransvillkor, frihandelsregler, ursprungsregler, remburser och liknande återkommer regelbundet. Självklart kan vi även företagsanpassa utbildningar efter just era behov.

Läs mer här

Nätverket shipping

Vi driver ett specialiserat nätverk inom handelskammaren för de som är intresserade av internationell handel. Här kan man få möjlighet att inspireras av och utbyta erfarenheter med andra, bredda sina kontaktytor och fördjupa sin kompetens inom internationell handel. Nätverket träffas 5 gånger per år. Varje tillfälle fokuserar kring ett tema med inbjudna föreläsare som tar upp aktuella och intressanta ämnen.

Läs mer här

Trade Talk by Swedish Chambers

Trade Talks by Swedish Chambers är ett samarbete på initiativ av Sveriges regionala handelskammare och består av en serie av webinars med de senaste uppdateringarna och analyserna inom internationell handel från aktuella marknader. Under webinariets gång finns möjlighet till dialog med expertis från både svenska och utländska handelskammare, marknadsexperter samt med olika företag som ger sin bild och lärdomar. Denna webinar-serie passar er som är nyfikna på en ny marknad eller funderar på hur ni kan växa ännu mer på en befintlig marknad.

Läs mer här

RES – Regional Exportsamverkan

Projektet Regional exportsamverkan i Sörmland hjälper små och medelstora företag i alla branscher att växa hållbart genom internationella affärer, genom både nätverk, seminarier och rådgivning. Tillsammans med fler aktörer genomför vi aktiviteter för företag som ska inspirera, stötta och höja kompetensen för att bidra till fler och hållbara internationella affärer.

Läs mer här

Relaterade nyheter

Nyhet
Skeppningsnatverket tema infrastruktur

Sveriges flyghuvudstad gör steget ut i världen litet

Nyheter

Linköping City Airport är en internationell cityflygplats nära Linköpings centrum. Många företag som gör affärer utanför landets gränser nyttjar den...

Nyhet
forssell

Handelskammarens egen minister

Nyheter

Statsrådet Johan Forssell (M) är den första svenska minister som ansvarar för både bistånds- och utrikeshandelsfrågorna. Det unika ligger inte...

Nyhet
peru

Peru öppnar upp för ATA-carnet: En möjlighet för global handel

Internationell handel

Från och med den 30 april 2024 blir Peru det senaste tillskottet bland de länder som accepterar ATA-carnet. Detta gör...

Kontakt

anneli20

Anneli Forsman

Projektledare Handelsdokument och Ekonomiassistent

emma80

Emma Meijer

Projektledare Internationell Handel

Relaterat innehåll

Personal som arbetar med handelsdokument.

Handelsdokument

Östsvenska Handelskammaren utfärdar handelsdokument som förenklar din internationella handel. Handelskammaren legaliserar ursprungscertifikat,...

kalender3

Kalender

Välkommen till vår kalender! Här hittar du utbildningar, event och föreläsningar som...

Kontakt på Östsvenska Handelskammaren

Nyheter

Här kan du läsa artiklar vi skriver om våra medlemsföretag, debattartiklar, krönikor...