Östsvenska Handelskammaren

Hitta rätt styrelsekompetens eller nytt styrelseuppdrag genom BoardMatch

BoardMatch är ett matchningsevent där vi ser till att ägare, bolag och valberedningar får en chans att möta styrelseledamöter eller styrelsementorer som söker uppdrag. Det är öppet för alla former av bolag eller organisationer som har en styrelse samt dig som ledamot eller mentor som söker nytt uppdrag.

Det här är BoardMatch

BoardMatch är ett koncept där styrelseledamöter och bolag möts under uppstyrda former. Ambitionen är att mötet ska bidra till en mer professionell styrelserekrytering där kompetens är det centrala. Allt för ofta rekryteras ledamöter från styrelsens närmsta nätverk*, på gott och ont, vilket kan leda till att bolag går miste om viktig kompetens som för dem framåt.

Vi tror på en bredare rekryteringsprocess. Det innebär att BoardMatch fokuserar ”tvärtom” än vad man gör vid en traditionell anställningsintervju. Här presenterar bolag sig själva och vad de söker för kompetens – där sedan kandidaten själv väljer vem eller vilka de vill träffa. Vi ser dessa möten som ett starkt forum där bolag ges möjligheten till att rekrytera externa tillskott in i styrelserummet och undvika att ha en styrelse som är för likasinnad. Samtidigt ger det styrelseledamöter och styrelsementorer en chans till att få presentera sig för bolag de är intresserade av. Ett win-win-koncept!

Så går BoardMatch till

Deltagande bolag och ägare förbereder en presentation av företaget inklusive utmaningar samt vilken kompetens de söker. Utifrån bolagets kravspecifikation bokar styrelseledamöter och styrelsementorer in möten med de bolag de vill träffa samt laddar upp sitt styrelse-cv. Under eventet ges bolagen en chans att presentera sig, därefter genomförs effektiva möten. Efter eventet tar bolagen en fördjupad kontakt med de styrelseledamöter och mentorer som de vill träffa igen. Varje BoardMatch har lett till matchningar, fånga denna unika möjlighet och delta du också!

Vill du anmäla dig till nästa BoardMatch?

Du kan anmäla ditt intresse till kommande BoardMatch-event redan idag. Intresseanmälan är inte bindande, den innebär att  vi kontaktar dig med mer information när datum för nästa BoardMatch-event är satt så att du har god tid på dig att förbereda dig.

* Läs Handelskammarens rapport från 2022 om hur regionens 200 största bolag rekryterar ledamöter till sin styrelse här.

BoardMatch arrangeras av:

Relaterade nyheter

Nyhet

It’s a double match! iMatrics fann två nya styrelseledamöter genom unika BoardMatch

Styrelse

iMatrics sökte nya styrelseledamöter och efter matchmaking-event BoardMatch stod det klart att Karin Zingmark och Matthias Trygg var rätt personer...

Nyhet

Så hittade Zoezi ny styrelseordförande genom BoardMatch

Styrelse

It’s a match! Zoezi AB sökte ny styrelseordförande och efter matchmaking-event BoardMatch stod det klart att Suzanne Möller var rätt...

Kontakt

Lihvia Söderdahl

Projektledare 100-listan

Relaterat innehåll

100-listan

100-listan är ett nätverk till för att hjälpa företag att öka lönsamheten...

Styrelseutbildningar

Certifiera dig som professionell styrelseledamot med utbildningen Rätt fokus i styrelsearbetet. Utbildningen...