Östsvenska Handelskammaren

It’s a double match! iMatrics fann två nya styrelseledamöter genom unika BoardMatch

iMatrics sökte nya styrelseledamöter och efter matchmaking-event BoardMatch stod det klart att Karin Zingmark och Matthias Trygg var rätt personer för uppdraget.

– Vi ville nå ut till fler personer med relevant erfarenhet, speciellt till personer som inte fanns i våra befintliga nätverk, säger Berkant, som representerade iMatrics.

iMatrics, ett ledande företag inom datadriven medieanalys, deltog i höstas i BoardMatch, ett matchmakingevent som kopplar samman företag med kompetenta styrelsekandidater, i hopp om att rekrytera extern kompetens in i styrelserummet. Vi hade möjligheten att prata med Berkant Savas, grundare och styrelseordförande, som representerade iMatrics under BoardMatch, för att förstå varför de valde att delta i eventet och varför det var så viktigt för dem att rekrytera externt.

ㅤiMatrics står inför en internationell expansion, vilket är förknippat med en rad olika utmaningar, inom exempelvis affärsutveckling, utveckling av värdeerbjudande, kommunikation och marknadsföring, internationella säljstrategier och organisationsutveckling. Personer som har drivit och utvecklat bolag genom en sådan resa har mycket kunskap och erfarenheter som är relevant för oss och vår fortsatta tillväxt. Vi behövde få in sådana erfarenheter för att vi själva ska lyckas med vår resa. Vi ville därmed nå ut till fler personer med relevant erfarenhet, speciellt till personer som inte fanns i våra befintliga nätverk och för det var BoardMatch ett bra val för oss.
Berkant Savas
Grundare och styrelseordförande, iMatrics

Efter BoardMatch hade iMatrics lyckats identifiera flera högkvalificerade kandidater som de fortsatte att diskutera med. Som ett resultat av denna process välkomnade de två nya externa ledamöter till sin styrelse: Karin Zingmark och Matthias Trygg.

Två nya styrelseledamöter till iMatrics

Karin och Matthias har båda en positiv upplevelse av BoardMatch. Karin påpekar att hon som då potentiell styrelseledamot fick en fördjupad förståelse för de deltagande bolag och deras behov innan eventet ägde rum tack vare de kravspecifikationer som skickades ut till alla som sökte uppdrag inför speed-dejtningen. Matthias håller med och betonar att BoardMatch var välorganiserat och erbjöd en effektiv struktur, vilket underlättade hans noggranna analys inför de bokade mötena. Även han uppskattade särskilt möjligheten att genomföra egen research vid sidan om, vilket gav honom en ännu djupare insikt i de olika företagen och deras behov. Kunskap som hjälpte honom att fatta välgrundade beslut om sin framtid.

Båda de nyinvalda ledamöterna är eniga om att deras deltagande i BoardMatch var rätt forum för dem att få en första kontakt med iMatrics i. Karin och Matthias ser nu med stor förväntan fram emot sina uppdrag och är fast beslutna att bidra med sin breda erfarenhet och kompetens för att hjälpa företaget att uppnå sina mål på bästa sätt. Deras unika perspektiv och förmåga att tänka innovativt kommer att vara värdefulla resurser när de tillsammans med iMatrics tar sig ann framtida utmaningar och möjligheter.

ㅤDet finns otroligt mycket bra i detta bolag som vi kan utveckla till världsklass. Framgångsrikt styrelsearbete handlar ju om ett tydligt uppdrag och olika kompetenser som respekterar och värderar varandra för att nå dit. Jag har ett bra nätverk inom media i och med tidigare styrelseuppdrag vilket förhoppningsvis kan öppna upp dörrar som tidigare varit stängda, säger
Karin Zingmark
Styrelseledamot iMatrics
ㅤDet jag mest ser fram emot i mitt nya uppdrag är att få vara en del av en kollektiv tillväxt och utveckling. Att se individer blomstra i sina respektive roller och bidra till företagets övergripande framsteg är otroligt givande för mig. Jag ser fram emot att aktivt stötta och vägleda teamet genom denna process, och att se hur verksamheten stärks och utvecklas över tid tack vare det gemensamma engagemanget och ansträngningarna från alla inblandade, säger
Matthias Trygg
Styrelseledamot iMatrics

Vill du veta mer om iMatrics?

iMatrics vision är att tillhandahålla insikt och kunskap i en digital värld och gör det genom att göra medieindustrin datadriven. De har idag 15 kunder i 10 länder och deras mål för kommande tre år är att realisera en stark internationell tillväxt där de flerfaldigar antalet kunder som nyttjar deras tjänster.

Vill du anmäla dig till nästa BoardMatch?

Du kan anmäla ditt intresse till nästa BoardMatch-event som sker den 7 december kl. 16:00-19:00 i Norrköping redan nu. Intresseanmälan är inte bindande och deltagande är kostnadsfritt.

BoardMatch arrangeras av av:

Vi som arrangerar BoardMatch är Östsvenska Handelskammaren, StyrelseAkademien Östsverige, Almi Företagspartner Östergötland och 100-listan. Vill du läsa mer om BoardMatch? Klicka här.

Relaterade #Styrelse

BILDSPEL: Stort intresse när 100-listan släppte rapport på tre orter samtidigt

Styrelse

Den 22 november var det äntligen dags för rapportsläppet av Östsvenska Handelskammarens och 100-listans årliga undersökning om jämställdheten i bolagsstyrelser...

Så hittade Zoezi ny styrelseordförande genom BoardMatch

Styrelse

It’s a match! Zoezi AB sökte ny styrelseordförande och efter matchmaking-event BoardMatch stod det klart att Suzanne Möller var rätt...

”100-listan är en positiv påminnelse om genomförbar förändring”

Styrelse

Genom att parallellt arbeta med opinionsbildning och samtidigt erbjuda praktiska möjligheter, skapar 100-listan förändringskraft. Sist ut i intervjuserien med 100-listans...

Fler nyheter

Senaste nytt hos Östsvenska Handelskammaren och i näringslivet

8 februari, 2024

Kurs i tullhantering med Peter Hellman

Under kursen lär du dig grunderna för en snabb och kostnadseffektiv tullhantering som importör och...

Nyhet
Spaning på kammaren - riktning för vår region

Hur ser visionen för vår region ut?

Nyheter

I tider av kris blir tro på framtiden allt viktigare. Vilka är vår regions styrkor och hur ska vi förvalta...

2 februari, 2024

Coffee by – pricksäkert lärande

Är du nyfiken på nycklarna till pricksäkert lärande?  Kom då på Coffee by Idax så...

Nyhet
Spaning på kammaren - riktning för vår region

Hur ser visionen för vår region ut?

Nyheter

I tider av kris blir tro på framtiden allt viktigare. Vilka är vår regions styrkor och hur ska vi förvalta...

Nyhet
Jonna Hedlund 100-listan rapportsläpp

Stort medieuppbåd när 100-listan släppte rapport

Nyheter

Tv, radio och tidningar. 100-listans rapport om jämställdhet i bolagsstyrelser blev nyheter i regionens största mediekanaler.

Nyhet

BILDSPEL: Stort intresse när 100-listan släppte rapport på tre orter samtidigt

100-listan

Den 22 november var det äntligen dags för rapportsläppet av Östsvenska Handelskammarens och 100-listans årliga undersökning om jämställdheten i bolagsstyrelser...