Östsvenska Handelskammaren

Utöka din styrelsekompetens med våra styrelseutbildningar

Våra styrelseutbildningar vänder sig till dig som vill få grundläggande kunskaper vill utvecklas i ditt styrelsearbete. Utbildningarna sker i flertalet städer i regionen eller digitalt.

Vi erbjuder styrelseutbildningar i samverkan med StyrelseAkademien Östsverige. Med våra många års erfarenhet av att utbilda styrelseledamöter, kan vi tillsammans leverera dig de allra bästa förutsättningarna för ditt fortsatta styrelsearbete – och ett spännande nytt nätverk.

Om våra styrelseutbildningar

Vi erbjuder två typer av styrelseutbildningar – utbildningen Rätt fokus i styrelsearbetet samt skräddarsydda utbildningar.

Rätt fokus i styrelsearbetet

Utbildningen ger dig grunderna och verktygen, så att du på ett professionellt sätt kan bidra till att utveckla ditt bolags lönsamhet och prestation på lång sikt. Du lär dig hur styrelsen och dess arbete kan struktureras och du får med dig verktyg som hjälper dig i detta arbete.

Du kommer därefter kunna avsluta utbildningen med ett teoretiskt prov för att erhålla StyrelseAkademiens certifikat i styrelsearbete för den specifika inriktningen. Certifiering ger dig en unik kvalitetsstämpel som är meriterande när ägare och valberedningar söker styrelse­ledamöter.

Skräddarsydda styrelseutbildningar

Du har även möjligheten till en skräddarsydd styrelseutbildning hos oss. Här bestäms datum och innehåll helt utifrån dina önskemål. Tillsammans med handplockade experter ur vårt stora nätverk och samarbetspartners erbjuder vi dig, dina medarbetare och ditt företag specialanpassade utbildningar inom styrelsearbete. En möjlighet att utvecklas och skapa förutsättningar för att växa, både som individ och företag.

Vem går utbildningen Rätt fokus?

Denna utbildning riktar sig till dig som är vd, ägare eller ledare som vill förbättra samspelet med sin styrelse. Den passar även dig som redan är styrelseledamöter eller blivande ledamöter som vill bidra till ett framgångsrikt styrelsearbete.

Möt tidigare kursdeltagare

Bild på Camilla Einarsson som gick en av Östsvenska Handelskammaren och Styrelseakademins styrelseutbildningar i Linköping under 2022.

citat-till-styrelseutbildningar Jag valde att gå styrelseutbildningen för att få ett förtydligande i förväntningar på min roll som vd i ett ägarlett bolag. 

Camilla Einarsson
Vd
Åtvidabergs Takvåningar

Elisabeth Falk har gått Handelskammarens styrelseutbildning.

citat-till-styrelseutbildningar Utbildningen överträffade mina förväntningar bland annat för att den var engagerande på ett sätt jag inte föreställt mig. 

Elisabeth Falk
Kommunikationskonsult och delägare
Falk & Roth Kommunikation

Carl-Fredrik Hammarbäck gick styrelseutbildning hos Handelskammaren

citat-till-styrelseutbildningar Det var en mycket bra blandning av deltagare från företag i olika storlekar och utvecklingsstadier, vilket gav oss väldigt intressanta diskussioner. 

Carl-Fredrik Hammarbäck
Group CFO
UMS Skeldar

4,6 av 5 i betyg

4.6/5

Våra styrelseutbildningar fick ett snittbetyg på 4,6 av 5 under 2022. Hela 100 procent av kursdeltagarna kan dessutom rekommendera utbildningen till andra personer vilket är ett återkommande resultat.

Kommande styrelseutbildningar

31 maj, 2023

Företagsanpassade utbildningar

Datum och innehåll helt utifrån era önskemål! Tillsammans med handplockade experter ur Handelskammarens stora nätverk...

2 oktober, 2023

Styrelseutbildning Linköping

Kraven på företags styrelsearbete ökar. Ett aktivt och professionellt styrelsearbete är ett viktigt medel för...

9 november, 2023

Styrelseutbildning Norrköping

Kraven på företags styrelsearbete ökar. Ett aktivt och professionellt styrelsearbete är ett viktigt medel för...

Kontakt

Jonna Hedlund

Projektledare 100-listan och styrelsefrågor

Relaterat innehåll

Kalender

Välkommen till vår kalender! Här hittar du utbildningar, event och föreläsningar som...

Nyheter

Här kan du läsa artiklar vi skriver om våra medlemsföretag, debattartiklar, krönikor...