Östsvenska Handelskammaren

Så hittade Zoezi ny styrelseordförande genom BoardMatch

It’s a match! Zoezi AB sökte ny styrelseordförande och efter matchmaking-event BoardMatch stod det klart att Suzanne Möller var rätt person för uppdraget.

– Vi såg BoardMatch som ett bra sammanhang att visa upp vårt bolag i för att attrahera extern kompetens in i vår styrelse, säger Mikael Håkansson, delägare av Zoezi AB.

Linköpingsbaserade företaget Zoezi AB var ett av flera bolag som medverkade under höstens BoardMatch – ett digitalt matchmaking-event där bolag speed-dejtar styrelseledamöter eller styrelsementorer som söker uppdrag. Är det en match från båda parter går kandidaten vidare till nästa steg med mer djupgående intervjuer.

Varför valde ni att vara med i BoardMatch? 

– Vi kände att det var dags att ta nästa steg i vårt bolag. Vårt styrelsearbete behövde helt enkelt professionaliseras. Vi såg BoardMatch som ett bra sammanhang att visa upp vårt bolag i för att attrahera extern kompetens in i vår styrelse för att fortsätta bolagets utveckling framåt på bästa sätt, säger Mikael Håkansson, delägare av Zoezi.

Varför var det viktigt för er att ta in extern kompetens i styrelsen? 

– Vår styrelse bestod av oss två grundare samt vd som inbjuden part. Arbetet blev ofta bara rapportering med kortsiktiga frågeställningar eftersom vi också är operativa i verksamheten. Vi kände att det gjorde avkall på de strategiska beslut vi tog när fokus ofta blev ”här och nu”. Sedan är det såklart lätt att bli hemmablind i arbetet man själv bedriver så det är alltid bra med nya infallsvinklar från någon som kommer in externt och ifrågasätter för att se till att landa i de bästa besluten för företagets framfart.

Hur var din upplevelse av BoardMatch och hur såg processen efter ut? 

– Vi träffade flera intressanta kandidater med riktigt bra profiler. Konceptet går ut på att vi, som rekryterande bolag, ska träffa kandidater som anmält intresse för utannonserad roll under endast 5 minuter. Man hinner få en ganska bra känsla av varandra under den korta tiden för att avgöra om det är något man vill utforska vidare eller ej. De vi valde att gå vidare med i processen fick genomgå fördjupningsintervjuer med oss ägare och vd. Succesivt lyckades vi sålla ner det till två slutkandidater och vi landade till slut i att rekrytera Suzanne – vilket känns otroligt bra! Det kändes verkligen som ett lyxproblem att ha så många kompetenta sökande till uppdraget hos oss.

Suzanne Möller erbjöds att ta över ordförandeposten efter delägaren Mikael Håkansson. Med en bakgrund inom affärsutveckling där hon arbetat som stöd till ledningsgrupper i växande ägarledda företag – med vikt på ledning, styrning och uppföljning, var hon det självklara valet för uppdraget.

Varför anmälde du dig till BoardMatch 

– Min roll som stöd för ledningsgrupper har i flera fall varit en hybrid mellan ett operativt stöd och ordföranderollen. Mitt intresse för rollen som ordförande i en styrelse har gjort att jag har fördjupat mina kunskaper de senaste åren – bland annat genom den styrelseutbildning Handelskammaren och StyrelseAkademien Östsverige arrangerar. Att ta steget att börja jobba professionellt som ordförande kändes naturligt för mig och när chansen att delta i Boardmatch dök upp tyckte jag det verkade vara en bra plattform att söka uppdrag genom, säger Suzanne Möller.

Hur var din upplevelse av Boardmatch?  

– Jag fick anmäla mig till uppdrag jag var intresserad av och fick därefter 5 minuter med respektive bolag. Det var ändå tillräckligt mycket tid för båda parter att hinna bilda sig ett första intryck tror jag. Sedan var det väldigt bra att jag som sökande själv kunde vilja vilken slott för mötet som passade mig bäst. Ett mycket bra och enkelt upplägg!

Vad ser du mest fram emot i ditt nya uppdrag? 

– Zoezi består att ett härligt gäng människor med en gemensam ambition att ge kunderna marknadens bästa lösning. Att få leda det strategiska arbetet är ett förtroende som jag är supertaggad inför!

Vill du veta mer om Zoezi?

Zoezi uttalas ”So easy” vars vision är att göra din vardag så enkel som möjligt när det kommer till administration, ekonomi och kundvård. Zoezi MyBusiness är en komplett ”allt-i-ett”-lösning för friskvårdsbranschen som erbjuder allt från hemsida, bokning, schemahantering, inpassering, ekonomihantering och personaladministration. Allt i en sammanflätad lösning för att du skall slippa flera separata system. Enkel att använda, enkel att lära ut till övrig personal och framför allt enkel för dina medlemmar att använda och handla i.

Vill du anmäla dig till nästa BoardMatch?

Du kan anmäla ditt intresse till kommande BoardMatch-event redan idag. Intresseanmälan är inte bindande och deltagande är kostnadsfritt. Vi kontaktar dig med mer information när datum för nästa BoardMatch-event är satt så att du har god tid att förbereda dig på.

BoardMatch arrangeras av av:

Vi som arrangerar BoardMatch är Östsvenska Handelskammaren, StyrelseAkademien Östsverige, Almi Företagspartner Östergötland och 100-listan. Vill du läsa mer om BoardMatch? Klicka här.

ohk loggoStyrelseakademienLOGOTYP ALMILOGOTYP 100 LISTAN

Relaterade #Styrelse

BILDSPEL: Stort intresse när 100-listan släppte rapport på tre orter samtidigt

Styrelse

Den 22 november var det äntligen dags för rapportsläppet av Östsvenska Handelskammarens och 100-listans årliga undersökning om jämställdheten i bolagsstyrelser...

It's a double match! iMatrics fann två nya styrelseledamöter genom unika BoardMatch

Styrelse

iMatrics sökte nya styrelseledamöter och efter matchmaking-event BoardMatch stod det klart att Karin Zingmark och Matthias Trygg var rätt personer...

”100-listan är en positiv påminnelse om genomförbar förändring”

Styrelse

Genom att parallellt arbeta med opinionsbildning och samtidigt erbjuda praktiska möjligheter, skapar 100-listan förändringskraft. Sist ut i intervjuserien med 100-listans...

Fler nyheter

Senaste nytt hos Östsvenska Handelskammaren och i näringslivet

20 maj, 2024

Styrelseutbildning Gotland (Internat Grå gåsen)

Vill du kombinera utbildning med en exklusiv upplevelse i naturskön miljö? Nu erbjuds ett unikt...

Styrelseutbildning Gotland
Nyhet
Prisbelont hallbarhet

Stjärna på hållbarhet? Dags att nominera till prestigefullt pris

Hållbarhet

Har ditt företag gjort en resa inom hållbarhet? Nu öppnar vi nomineringen till årets hållbarhetspris.

18 mars, 2024

Lunch med kammaren

Den här lunchen passar för alla branscher och intresseområden och riktar in sig på nätverkande,...

IMG 8644 1
Nyhet
Prisbelont hallbarhet

Stjärna på hållbarhet? Dags att nominera till prestigefullt pris

Hållbarhet

Har ditt företag gjort en resa inom hållbarhet? Nu öppnar vi nomineringen till årets hållbarhetspris.

Nyhet
balt

Studiebesök Fehmarn Bält och Lübeck

Infrastruktur

Fehmarn Bält-tunneln är ett av Europas största pågående byggprojekt. I dagarna två åkte vi söder ut för att titta närmare...

Nyhet
217A2842

Så påverkar Fehmarn Bält-tunneln den östsvenska regionen: ”Många förstår inte vidden”

Infrastruktur

Just nu byggs Fehmarn bält-förbindelsen mellan Danmark och Tyskland. En 18 kilometer lång undervattenstunnel som bland annat gör att man...