Östsvenska Handelskammaren

Inspirationsfrukost i Ebbepark med teknikföretagen Axis Communications och Maxar

Den 1 oktober kl. 07.30-09.00 välkomnar vi dig som är kvinna eller icke binär och har ett stort teknikintresse, till en föreläsning i Spektrum, Ebbepark. Starta morgonen med en god frukost och låt dig inspireras av hur det är att arbeta som utvecklare på Axis och Maxar.

Axis Communication arbetar med skalbara nätverksprodukter och innovationer som är enkla att integrera för säkerhet och videoövervakning. Från Axis träffar du ingenjörerna Johanna Thorheim, Experienced Software QA Engineer och Therese Alenlöv, Experienced QA Engineer som delar med sig av sina erfarenheter av att arbeta med Ensemble programming. Ett inkluderande arbetssätt där alla får dela med sig av sina kompetenser och perspektiv.

Maxar är ett amerikanskt rymdteknikbolag med huvudkontor i Denver, Colorado i USA. I Sverige finns en R&D verksamhet, med ca 90 anställda, där det skapas verktyg för att bygga en 3D-representation av jordklotet. Amanda Berg, Research Developer och Erica Strand, Software Developer kommer att presentera de bildbehandlingstekniker de arbetar med för att producera 3D-kartor från bilder tagna med egna satelliter.

Under träffen får du även möta Visual Sweden som är en nationell innovationsplattform med säte i Östergötland som fokuserar på visualisering och bildanalys. Initiativet samlar företag, akademi och offentliga aktörer för att främja utveckling och tillämpning av visuell teknologi inom olika sektorer, såsom medicin, industri och samhällsplanering.

Träffen riktar sig till:

Den här träffen riktar sig främst till yrkesverksamma kvinnor och ickebinära i teknikbranschen, vare sig du är utvecklare, projektledare eller av annan befattning. Det här är ett bra tillfälle att möta andra som är intresserade av liknande saker som dig och att lära känna bolagen Axis Communications och Maxar. Ett toppentillfälle att knyta nya kontakter och nätverka helt enkelt!

Inspirationsfrukosten är kostnadsfri att delta på.

Agenda

7:30 — 8:00: Frukost & mingel

8:00 — 9:00: Föredragen startar med efterföljande frågestund

 

Vad är East Sweden Tech Women?

East Sweden Tech Women är ett nätverk för kvinnor och ickebinära i techbranschen i Östergötland. Syftet med nätverket är att arrangera och delta på event för att stärka deltagarnas kunskaper, färdigheter och skapa mötesplatser för att möta andra som är likasinnade. Nätverket drivs av Linköping Science Park och du kan läsa mer om vårt jämställdhetsarbete här. 

Medlemmarnas nyheter

Erbjudanden och nyheter från våra medlemmar

Linköping Science Park & LEAD bjuder in till Venture Arena Kapital/Kompetens

Den 6 november kl. 14:00-20:00 bjuder Swedish Scaleups tillsammans med LEAD in till exklusivt event om riskkapital för snabbväxande scaleups...

Näringslivet Möter Förorten via schack! – Företag sökes!!

Näringslivet Möter Förorten SÖKER FÖRETAG som vill vara med och nätverka samt spela lite schack ihop med ungdomar från Skäggetorp...

PreZero erbjuder AI-baserad lösning för återbruk

GoZero Sverige AB är ett samarbetsbolag som bland annat ägs av PreZero Sverige, en del av det internationella miljöföretaget PreZero...

Great MBA Kursstart 26 september – några få platser kvar

Great Group – Din partner för säljutveckling och affärstillväxt På Great Group tror vi att försäljning är hjärtat i all...