Östsvenska Handelskammaren

”Även för ett litet företag finns möjlighet att nå ut till ett stort nätverk”

Fogarolli är Sveriges största kaffekedja på hjul. När Mats Lygrell valde att, i Östergötland, starta en franchise hos Fogarolli var det ett självklart val att gå med i Östsvenska Handelskammaren och på så sätt bli en del av det stora affärsnätverket.

Fogarolli är en flotta mobila kaffebarer med franchisetagare över hela landet där högklassigt kaffe serveras från specialbyggda kaffemopeder. Mopederna kan stå både inne och ute på såväl stora mässor och festivaler som små föreningsevents. 
–  När jag startade mitt företag för tre år sedan och gick in som franchisetagare hos Fagarolli så tyckte jag att Handelskammaren var en bra knytpunkt för att komma i kontakt med andra företag genom att delta i olika nätverksträffar, seminarier och numera webbinarier. Det är ett bra sätt för mig som är ensam och inte har så mycket tid att få mycket information om vad som händer i regionen, säger Mats Lygrell, franchisetagare Fogarolli.

Östsvenska Handelskammaren är regionens största affärsnätverk bestående av cirka 850 medlemsföretag med 50 000 medarbetare. Handelskammaren har kontor i Norrköping och Linköping men medlemsaktiviteter arrangeras överallt i regionen som innefattar Östergötland, Sörmland och Gotland.

Vad skulle du säga är det bästa med Handelskammaren? 
–  Helt klart att man får komma ut och träffa andra medlemsföretag och höra om deras verksamheter, lära sig mer om vad de jobbar med och om deras utmaningar. Kanske kan jag hjälpa dem, eller tipsa en tredje medlem eller någon annan jag känner. 

Fogarollis arabicabönor odlas i Centralamerika. Kaffet är både ekologiskt och Fairtrade och det försluts i en klimatkompenserad förpackning. Bönorna rostas sedan i Bergamo i Italien och serveras som bland annat brygg, espresso, latte, cappuccino, cortado eller macciato. Och intresset för kaffet är stort. 
– Mitt medlemskap i Handelskammaren har genererat både affärer och samarbeten och så kommer det att fortsätta även framöver, det är jag övertygad om. Även för en liten företagare finns möjlighet att via Handelskammaren nå ut till ett stort nätverk. 

HÄR kan du läsa mer om att bli medlem i Östsvenska Handelskammaren.

Fler nyheter

Senaste nytt hos Östsvenska Handelskammaren och i näringslivet

Vill du träffa mig där?

Almedalsveckan är en demokratisk institution i Sverige och viktig för Gotland. Restriktionerna lättar nu steg för steg, vilket gör att...

Annorlunda Almedalen

…men i år blir demokratifestivalen av.

Wellnox satsar på nya marknader

Hallå där Thomas Sjölander, vd på Wellnox! Vilka är dina erfarenheter utifrån det senaste året och vad hur ser planerna...