Östsvenska Handelskammaren

Bättre, enklare och snabbare beslut med visualisering

Visualisering är hett och i Norrköping är det hetare än någon annanstans. Informationsvisualisering är ett av Norrköping kommuns uttalade fokusområden och med forskning i världsklass och ett unikt Visualiseringscenter så finns alla förutsättningar för ett starkt företagande på området. Infviz är ett av dem som framgångsrikt arbetat med visualisering och interaktiva gränssnitt för bättre och snabbare beslutsprocesser  – nu lanserar man en helt ny tjänst – Statistics Studio.

Företaget Infviz grundades 2008 med fokus på att erbjuda visualiseringar för att förenkla och förtydliga olika lösningar på affärsproblem som kan uppstå i en organisation.

– Från början var det ett rent konsultbolag och det gick bra redan från början, säger Martin Thorén, säljansvarig. Jag kom in i bolaget 2012 som styrelseledamot men jobbar idag heltid i bolaget.

För den som följt utvecklingen de senaste åren vet att visualisering växer och blir allt större och viktigare och regionen har informationsvisualisering som ett uttalat fokusområde.

– Informationsvisualisering handlar för oss om att åskådliggöra komplex data. Det finns en förutfattad mening att komplex data måste vara mycket data. Men så behöver det inte vara. Vi är experter på informationsvisualisering med anpassade beslutsstödssystem som hjälper kunden att fatta rätt beslut och planera sin verksamhet utifrån det. Det kan handla om allt från visualisering i befintliga system till att helt ta fram nya verktyg utifrån data som företaget har.

Infviz har idag fyra anställda med kontor i Norrköping och i Falkenberg där alla har en bakgrund från Linköpings universitet.

– Vi kan skapa en yta för verksamheten att samlas runt. Rätt paketerat och rätt kommunicerat kommer den att leda till effektivitetsförbättringar.

Idag har företaget kunder som SMHI, Norrköpings kommun och Folkhälsomyndigheten.

– Vi har idag trogna kunder men det är inte så många till antalet och nu har vi valt att bredda verksamheten med ett produktben.

För ett par år sedan har företaget börjat utveckla en ny produkt, Statistics Studio, en tjänst för att enkelt kunna publicera interaktiva diagram- och kartor.

– Det här är ett behov vi har sett under åren vi byggt upp bolaget. De interaktiva diagrammen och kartorna kan man visa publikt direkt på sin webbsida. Med hjälp av dessa visualiseringar så kan man på ett tydligare och enklare sätt berätta en historia omkring sin data.

Bolaget är i en tillväxtfas och vill fortsätta att växa och utvecklas i Norrköping.

– Vi tycker att informationsvisualisering är vansinnigt kul, därför startade företaget och därför utvecklar vi det vidare nu. Vi har inte tidigare haft något strategiskt mål på tillväxt för företaget, det är först nu vi har det och där ser vi Statistics Studio som en accelerator för att kunna utveckla konsultverksamheten.   

Relaterade #Nyheter

Härlig avslutning på 2022 års Spaning på Kammaren

Nyheter

Årets avslutande Spaning på Kammaren genomfördes under novembers sista mörka fredagseftermiddag på Kammarforum i Norrköping. Levande ljus, god stämning och...

Stor uppmärksamhet i media när 100-listan släppte rapport

Nyheter

I samband med 100-listans rapportsläpp valde merparten av de traditionella medierna i den östsvenska regionen att uppmärksamma arbetet med jämställda...

Sara Hillbom: så ser attraktiva företag ut i framtiden

Nyheter

Onsdagen den 26 oktober arrangerades Besöksnäringsdagen i Linköping - ett initiativ av Visit Linköping & Co och en av Handelskammarens...

Fler nyheter

Senaste nytt hos Östsvenska Handelskammaren och i näringslivet

18 januari, 2023

Möt Sara Wimmercranz – en av Sveriges mäktigase techinvesterare

Exklusivt för dig på 100-listan! Inled det nya året med att ta del av Saras...

19 april, 2023

Styrelseutbildning Norrköping

Kraven på företags styrelsearbete ökar. Ett aktivt och professionellt styrelsearbete är ett viktigt medel för...

Nyhet

Härlig avslutning på 2022 års Spaning på Kammaren

Nyheter

Årets avslutande Spaning på Kammaren genomfördes under novembers sista mörka fredagseftermiddag på Kammarforum i Norrköping. Levande ljus, god stämning och...

Nyhet

Härlig avslutning på 2022 års Spaning på Kammaren

Nyheter

Årets avslutande Spaning på Kammaren genomfördes under novembers sista mörka fredagseftermiddag på Kammarforum i Norrköping. Levande ljus, god stämning och...

Nyhet

Synpunkter till Svenska kraftnät ang. regeringsuppdrag I2022/01619

Remissvar

Östsvenska Handelskammaren, ÖHK, lämnar följande synpunkter till Svenska Kraftnät, SVK, enligt regeringsuppdrag I2022/01619: Uppdrag att ansöka om att använda intäkter...

Nyhet

Regional aktör på internationell arena 

Krönikor

Under den senaste månaden har jag haft förmånen att besöka tre av Europas huvudstäder utöver vårt eget Stockholm: Bryssel, Berlin...