Östsvenska Handelskammaren

Bättre, enklare och snabbare beslut med visualisering

Visualisering är hett och i Norrköping är det hetare än någon annanstans. Informationsvisualisering är ett av Norrköping kommuns uttalade fokusområden och med forskning i världsklass och ett unikt Visualiseringscenter så finns alla förutsättningar för ett starkt företagande på området. Infviz är ett av dem som framgångsrikt arbetat med visualisering och interaktiva gränssnitt för bättre och snabbare beslutsprocesser  – nu lanserar man en helt ny tjänst – Statistics Studio.

Företaget Infviz grundades 2008 med fokus på att erbjuda visualiseringar för att förenkla och förtydliga olika lösningar på affärsproblem som kan uppstå i en organisation.

– Från början var det ett rent konsultbolag och det gick bra redan från början, säger Martin Thorén, säljansvarig. Jag kom in i bolaget 2012 som styrelseledamot men jobbar idag heltid i bolaget.

För den som följt utvecklingen de senaste åren vet att visualisering växer och blir allt större och viktigare och regionen har informationsvisualisering som ett uttalat fokusområde.

– Informationsvisualisering handlar för oss om att åskådliggöra komplex data. Det finns en förutfattad mening att komplex data måste vara mycket data. Men så behöver det inte vara. Vi är experter på informationsvisualisering med anpassade beslutsstödssystem som hjälper kunden att fatta rätt beslut och planera sin verksamhet utifrån det. Det kan handla om allt från visualisering i befintliga system till att helt ta fram nya verktyg utifrån data som företaget har.

Infviz har idag fyra anställda med kontor i Norrköping och i Falkenberg där alla har en bakgrund från Linköpings universitet.

– Vi kan skapa en yta för verksamheten att samlas runt. Rätt paketerat och rätt kommunicerat kommer den att leda till effektivitetsförbättringar.

Idag har företaget kunder som SMHI, Norrköpings kommun och Folkhälsomyndigheten.

– Vi har idag trogna kunder men det är inte så många till antalet och nu har vi valt att bredda verksamheten med ett produktben.

För ett par år sedan har företaget börjat utveckla en ny produkt, Statistics Studio, en tjänst för att enkelt kunna publicera interaktiva diagram- och kartor.

– Det här är ett behov vi har sett under åren vi byggt upp bolaget. De interaktiva diagrammen och kartorna kan man visa publikt direkt på sin webbsida. Med hjälp av dessa visualiseringar så kan man på ett tydligare och enklare sätt berätta en historia omkring sin data.

Bolaget är i en tillväxtfas och vill fortsätta att växa och utvecklas i Norrköping.

– Vi tycker att informationsvisualisering är vansinnigt kul, därför startade företaget och därför utvecklar vi det vidare nu. Vi har inte tidigare haft något strategiskt mål på tillväxt för företaget, det är först nu vi har det och där ser vi Statistics Studio som en accelerator för att kunna utveckla konsultverksamheten.   

Relaterade #Nyheter

Så påverkar Fehmarn Bält-tunneln den östsvenska regionen: ”Många förstår inte vidden”

Nyheter

Just nu byggs Fehmarn bält-förbindelsen mellan Danmark och Tyskland. En 18 kilometer lång undervattenstunnel som bland annat gör att man...

Effektivare tillståndsprocesser: En gemensam strävan i Östergötland

Nyheter

”Kickstart” var ordet, när Handelskammaren tillsammans med Cleantech Östergötland och länsstyrelsen samlade drygt 50 företagare på LINK Business Center för...

Kan vi bygga oss ur krisen? Träff med Catharina Elmsäter-Svärd

Nyheter

Stora behov av infrastruktur samt kompetensförsörjning är utmaningarna framåt.

Fler nyheter

Senaste nytt hos Östsvenska Handelskammaren och i näringslivet

20 maj, 2024

Styrelseutbildning Gotland (Internat Grå gåsen)

Vill du kombinera utbildning med en exklusiv upplevelse i naturskön miljö? Nu erbjuds ett unikt...

Styrelseutbildning Gotland
Nyhet
Prisbelont hallbarhet

Stjärna på hållbarhet? Dags att nominera till prestigefullt pris

Hållbarhet

Har ditt företag gjort en resa inom hållbarhet? Nu öppnar vi nomineringen till årets hållbarhetspris.

18 mars, 2024

Lunch med kammaren

Den här lunchen passar för alla branscher och intresseområden och riktar in sig på nätverkande,...

IMG 8644 1
Nyhet
Prisbelont hallbarhet

Stjärna på hållbarhet? Dags att nominera till prestigefullt pris

Hållbarhet

Har ditt företag gjort en resa inom hållbarhet? Nu öppnar vi nomineringen till årets hållbarhetspris.

Nyhet
balt

Studiebesök Fehmarn Bält och Lübeck

Infrastruktur

Fehmarn Bält-tunneln är ett av Europas största pågående byggprojekt. I dagarna två åkte vi söder ut för att titta närmare...

Nyhet
217A2842

Så påverkar Fehmarn Bält-tunneln den östsvenska regionen: ”Många förstår inte vidden”

Infrastruktur

Just nu byggs Fehmarn bält-förbindelsen mellan Danmark och Tyskland. En 18 kilometer lång undervattenstunnel som bland annat gör att man...