Östsvenska Handelskammaren

Det är mörkt nu… men det blir ljusare igen

I år är julhälsningen från Östsvenska Handelskammaren en hyllning till alla där ute som ställer om, kämpar på och försöker se framåt.

För många kan nog slutet på 2020 kännas som en lättnad. På flera sätt har det varit ett riktigt skitår, för att låna en tidigare arbetsmarknadsministers lite burdusa ordval. Pandemin som svept över världen har drabbat oss alla på något sätt. Vissa brutalt hårt, andra lite mindre. I förhållande till sjukdom, förlorade kära och ensamhet väger förstås restriktioner, inställda planer och social distansering lätt. Likväl är de påfrestande i längden. 

Nu hägrar högtider och även om de inte blir som vanligt i år, kan de förhoppningsvis skänka lite glädje, (digital) samvaro och välbehövlig vila. Tid för reflektion, återhämtning och planering inför framtiden, är annat som kan höra årets bokslut till. Viktigt, kanske nu mer än annars, är förmågan att kunna se framåt, ta vara på ljuspunkterna här och nu, och lita på att de kommer bli fler framöver. 

Tänd ett ljus och låt det brinna

Låt aldrig hoppet försvinna

Det är mörkt nu

Men det blir ljusare igen

Till Triads välkända text och toner vill Handelskammaren tillönska våra medlemmar en så god jul som bara är möjlig i år. Covid-19 har slagit hårt mot många företag – restauranger, konferens- och eventarrangörer, kaféer, butiker, ja, alla som livnär sig på någon form av mänskliga möten har drabbats. Men också andra verksamheter i produktion, logistik, utbildning, bygg och entreprenad har fått se nedgångar. För andra har det gått bättre, en del har till och med lyckats dra ekonomiska fördelar av pandemins effekter. 

Det är näringslivet som får samhällshjulen att snurra. Att vara företagare är att lära, leda och vara i ständig förändringsprocess. Vi på Handelskammaren finns till för er, våra medlemmars, skull. Vi ska fortsätta göra vårt yttersta för att stötta er, driva och föra upp era frågor på dagordningen gentemot myndigheter och beslutsfattare. Vi ses – på ett eller annat sätt. 

God jul och gott nytt år

Lova var rädd om dig själv

En hälsning du får

HÄR kan du se medarbetarnas digitala julhälsning på Facebook!

GOD JUL!

Relaterade #Corona

Östsvenska företag gläds åt slopade restriktioner: "Får in ny energi"

Corona

I nästan två år har coronapandemin påverkat en hel värld. Det regionala näringslivet är inget undantag, där covid-19 lett till...

Äntligen kan vi öppna upp igen!

Corona

Under torsdagen gav regeringen beskedet att många av restriktionerna kopplade till pandemin hävs den 9 februari. En glädjande nyhet som...

Hur mår demokratin?

Corona

Ett virus som drabbat hela världen och en svensk regeringskris ovanpå det. Hur påverkar det demokratin? Statsvetare Mariana S Gustafsson...

Fler nyheter

Senaste nytt hos Östsvenska Handelskammaren och i näringslivet

8 februari, 2024

Kurs i tullhantering med Peter Hellman

Under kursen lär du dig grunderna för en snabb och kostnadseffektiv tullhantering som importör och...

Nyhet
Spaning på kammaren - riktning för vår region

Hur ser visionen för vår region ut?

Nyheter

I tider av kris blir tro på framtiden allt viktigare. Vilka är vår regions styrkor och hur ska vi förvalta...

2 februari, 2024

Coffee by – pricksäkert lärande

Är du nyfiken på nycklarna till pricksäkert lärande?  Kom då på Coffee by Idax så...

Nyhet
Spaning på kammaren - riktning för vår region

Hur ser visionen för vår region ut?

Nyheter

I tider av kris blir tro på framtiden allt viktigare. Vilka är vår regions styrkor och hur ska vi förvalta...

Nyhet
Jonna Hedlund 100-listan rapportsläpp

Stort medieuppbåd när 100-listan släppte rapport

Nyheter

Tv, radio och tidningar. 100-listans rapport om jämställdhet i bolagsstyrelser blev nyheter i regionens största mediekanaler.

Nyhet

BILDSPEL: Stort intresse när 100-listan släppte rapport på tre orter samtidigt

100-listan

Den 22 november var det äntligen dags för rapportsläppet av Östsvenska Handelskammarens och 100-listans årliga undersökning om jämställdheten i bolagsstyrelser...