Östsvenska Handelskammaren

Det är mörkt nu… men det blir ljusare igen

I år är julhälsningen från Östsvenska Handelskammaren en hyllning till alla där ute som ställer om, kämpar på och försöker se framåt.

För många kan nog slutet på 2020 kännas som en lättnad. På flera sätt har det varit ett riktigt skitår, för att låna en tidigare arbetsmarknadsministers lite burdusa ordval. Pandemin som svept över världen har drabbat oss alla på något sätt. Vissa brutalt hårt, andra lite mindre. I förhållande till sjukdom, förlorade kära och ensamhet väger förstås restriktioner, inställda planer och social distansering lätt. Likväl är de påfrestande i längden. 

Nu hägrar högtider och även om de inte blir som vanligt i år, kan de förhoppningsvis skänka lite glädje, (digital) samvaro och välbehövlig vila. Tid för reflektion, återhämtning och planering inför framtiden, är annat som kan höra årets bokslut till. Viktigt, kanske nu mer än annars, är förmågan att kunna se framåt, ta vara på ljuspunkterna här och nu, och lita på att de kommer bli fler framöver. 

Tänd ett ljus och låt det brinna

Låt aldrig hoppet försvinna

Det är mörkt nu

Men det blir ljusare igen

Till Triads välkända text och toner vill Handelskammaren tillönska våra medlemmar en så god jul som bara är möjlig i år. Covid-19 har slagit hårt mot många företag – restauranger, konferens- och eventarrangörer, kaféer, butiker, ja, alla som livnär sig på någon form av mänskliga möten har drabbats. Men också andra verksamheter i produktion, logistik, utbildning, bygg och entreprenad har fått se nedgångar. För andra har det gått bättre, en del har till och med lyckats dra ekonomiska fördelar av pandemins effekter. 

Det är näringslivet som får samhällshjulen att snurra. Att vara företagare är att lära, leda och vara i ständig förändringsprocess. Vi på Handelskammaren finns till för er, våra medlemmars, skull. Vi ska fortsätta göra vårt yttersta för att stötta er, driva och föra upp era frågor på dagordningen gentemot myndigheter och beslutsfattare. Vi ses – på ett eller annat sätt. 

God jul och gott nytt år

Lova var rädd om dig själv

En hälsning du får

HÄR kan du se medarbetarnas digitala julhälsning på Facebook!

GOD JUL!

Fler nyheter

Senaste nytt hos Östsvenska Handelskammaren och i näringslivet

Ny ordförande för John Lennings Stipendiefond

Yvonne Anglesjö tillträder som ny styrelseordförande för anrika John Lennings Stipendiefond - stiftelsen som möjliggjort kompetensutveckling och vidareutbildning för näringslivet...

Hallå där Johan Doverhjelm, krögare och ägare av Harrys Norrköping.

Hur reagerade du på beskedet om att regeringen beslutat förlänga förbudet mot att servera alkohol efter klockan 20 och att...

Elförsörjningen – en ödesfråga för vår region

Östergötlands näringsliv behöver en leveranssäker och konkurrenskraftig elförsörjning. Näringslivets fortsatta tillväxt och fossilfria omställning får inte äventyras av tillgången på...