Östsvenska Handelskammaren

Emma gillar road trips och vill äta sig igenom Japan

Emma Meijer är Östsvenska Handelskammarens nya vikarierande sälj- och marknadsadministratör.

Emma Meijer är Östsvenska Handelskammarens nya vikarierande sälj- och marknadsadministratör.

Välkommen till jobbet Emma! Hur känns det?
– Det känns bra. Verkligen. Känns som att jag redan är en del i gänget efter bara en kort tid. Känns skönt att äntligen vara på plats och det blir en spännande tid fram över.

Vad var det som lockade med tjänsten hos oss?
– Det som lockade var att det var just handelskammaren – eftersom jag studerat internationell handel på Linnéuniversitetet. Sen tyckte jag tjänsten lät väldigt spännande. Nya arbetsuppgifter en del men samtidigt också sådant jag hade erfarenhet av tidigare. För mig är Handelskammaren en väldigt intressant organisation och dess syfte viktigt.

Vilka blir dina viktigaste uppgifter framöver?
– Det blir att stötta mina kollegor i deras arbete med det administrativa. Jag hjälper till att styra upp – en intern service kan man säga. Men också den viktiga kontakten med våra medlemmar och att de får information från oss ifrån nyhetsbrev med mera.

Vad har du gjort tidigare?
– Jag jobbade senast som koordinator på Atea i Kalmar och innan dess så studerade jag på Linnéuniversitetet, även det i Kalmar. Utbildningen internationella affärer. Men nu känns det skönt och jättekul att vara tillbaka i min hemstad Norrköping och ha närhet till familjen och vänner igen. Spännande också att får leva och bo i den här regionen som växer. Det finns många nya restauranger att upptäcka nu!

Hur är livet utanför arbetet?
– Jag gillar att resa och upptäcka nytt. Det blir många små utflykter på helgerna – ofta inom Sverige. Gillar att upptäcka en stad jag inte varit i förut och att åka på road trips med stopp på vägen och besöka gårdsbutiker och caféer.  Skidåkning är också ett intresse och främst i Sverige. Jag försöker träna och promenerar också runt strömmen men mycket av min lediga tid går till umgänge med familjen.

Hur duktig är du på skidor då, svara ärligt?
– Jag har åkt sedan jag var väldigt liten så jag får nog säga att jag är en van skidåkare. Klarar svarta backar och ramlar sällan i liften nu för tiden, haha.

Detta visste ni inte om Emma:
– Jag har varit utbytesstudent i Mexico City i ett halvår. Det var en annorlunda och positiv upplevelse. Vilken stor stad! Nu äter vi tacos regelbundet hemma och det snålas inte med koriander och vi gör alla möjliga sorters tacos.

Mer?
– Bjud gärna upp mig till en bugg om vi ses på en fest! Jag dansade bugg när jag var yngre och är en rätt duktig buggare. Men inte så duktig att man inte vågar bjuda upp mig, haha.

Berätta om något du har på din bucket-list?
– Jag och sambon har pratat om att åka till Japan och ”äta oss igenom landet” . Det skulle vara en riktigt häftig resa även om vi inte bestämt var, när och hur. 

Bor: Kneippen Norrköping 
Familj: Sambo Johan och föräldrar och systrar med familjer i Norrköping 
Intressen: Skidåkning, resa och upptäcka nya platser och att få umgås med familj och vänner
Aktuell: Vikarierande sälj- och marknadsadministratör
Kontakt: emma.meijer@east.cci.se

Relaterade #Nyheter

Omställningen tar för lång tid

Nyheter

Klimatet kräver ett snabbare tempo. Näringslivet är redo, skriver Maria Björk Hummelgren.

Peters tre bästa tips för ett bättre styrelsearbete

Nyheter

Funderar du på hur du kan effektivisera ditt styrelsearbete men vet inte riktigt var du ska börja? Peter Lindgren, med...

Trade Compliance - vad är det och varför är det viktigt?

Nyheter

Trade Compliance. Ett begrepp som är mer aktuellt än någonsin avseende den globala handeln. Men vad betyder det? Och framförallt,...

Fler nyheter

Senaste nytt hos Östsvenska Handelskammaren och i näringslivet

26 maj, 2023

Spaning på Kammaren

Välkommen till trevliga Spaning på Kammaren i Norrköping. Nätverkande med fokus på framtiden tillsammans med...

3 april, 2023

Hur många hattar har du? 

Vill du få i gång styrelsearbetet i ditt företag alternativt vill få ut mer av...

Nyhet

Omställningen tar för lång tid

Krönikor

Klimatet kräver ett snabbare tempo. Näringslivet är redo, skriver Maria Björk Hummelgren.

Nyhet

Omställningen tar för lång tid

Krönikor

Klimatet kräver ett snabbare tempo. Näringslivet är redo, skriver Maria Björk Hummelgren.

Nyhet

Peters tre bästa tips för ett bättre styrelsearbete

Nyheter

Funderar du på hur du kan effektivisera ditt styrelsearbete men vet inte riktigt var du ska börja? Peter Lindgren, med...

Nyhet

Trade Compliance – vad är det och varför är det viktigt?

Internationell handel

Trade Compliance. Ett begrepp som är mer aktuellt än någonsin avseende den globala handeln. Men vad betyder det? Och framförallt,...