Back to work mingel – Linköping

Aug 21, 2019

Boka in dig på höstens första mingel! Varmt välkomna för att nätverka och träffa andra medlemsföretag och även lyssna på vad vi på Handelskammaren kommer att fokusera på i höst. Förhoppningsvis kommer du även att träffa några nya ansikten hos oss.

Förebygg för bättre lönsamhet

Aug 23, 2019

Kunskap och kompetens kring alkohol- och drogfrågor är direkt kopplat till resultatet i din organisation.

Styrelseutbildning Norrköping – Rätt fokus i styrelsearbetet

Aug 26, 2019

Kraven på företags styrelsearbete ökar. Ett aktivt och professionellt styrelsearbete är ett viktigt medel för ett företags utveckling. Konkurrenskraften ökar om styrelsen är rätt sammansatt, gör rätt saker och har rätt arbetsformer. Utbildningarna vänder sig till dig som behöver få grundläggande kunskaper eller vill utvecklas i ditt styrelsearbete. Vi erbjuder Rätt Fokus i samverkan med StyrelseAkademien Östsverige. Med våra många års erfarenhet av att utbilda styrelseledamöter, kan vi tillsammans leverera dig de allra bästa förutsättningarna för ditt fortsatta styrelsearbete – och ett spännande nytt nätverk.

Frukost & lunchträff inför Industridagen 2019

Aug 29, 2019

Nu är det återigen dags för Industridag Östergötland i oktober med syfte att samverka för att attrahera framtida medarbetare till industri- och teknikföretag i regionen. Inför denna spännande dag bjuder vi in till två fullspäckade träffar där vi belyser de områden som industri- och teknikföretag står för idag och i framtiden med ett extra stort fokus på smarta vägar för hållbar kompetensförsörjning.

Undersökningar är meningslösa – om de inte leder någonstans

Aug 30, 2019

Det är skillnad på nöjdhet och engagemang. Oavsett om du gör årliga medarbetarundersökningar eller samlar in feedback mer frekvent, är fokus ofta på att mäta nöjdhet eller trivsel och jämföra över tid.

Studieresa till Retuna

Sep 2, 2019

”Här blir det gamla det nya”. Butikerna i gallerian förädlar, reparerar och omvandlar gamla saker till nya saker, som de sedan säljer vidare. Vi kallar det återbruk – ett klimatsmartare sätt att bedriva handel.

Kompetensfrukost: Framtidens vägar till kompetens

Sep 3, 2019

Näringslivets största hinder för tillväxt i vår region handlar om kompetens på både kort och lång sikt. I vissa branscher är läget akut, i andra väntar stora pensionsavgångar om några år. En möjlighet för att lyckas med en ökad matchning av kompetens och efterfrågan, är att öka samarbetet mellan de som ska anställa framtidens talanger och de som utbildar dem. Här vill Östsvenska Handelskammaren och Norrköpings kommun tillsammans skapa en mötesplats för dialog och utveckling. En mötesplats som lyfter de avgörande samarbetsfrågorna och öppnar upp för nya vägar mot matchning på arbetsmarknaden.

Back to work mingel – Nyköping

Sep 5, 2019

Boka in dig på höstens första mingel i Nyköping!
Varmt välkomna för att nätverka och lyssna på hur du kan förvandla feedback till framgång.

11 SEPTEMBER – INTERNATIONELLA AVTAL FÖR ICKE-JURISTER NORRKÖPING

Sep 11, 2019

Kan juridiska kunskaper leda till bättre internationella affärer? Syftet med denna utbildning är att förse dig som deltagare med en översiktlig juridisk grund och öka förståelsen för juridikens betydelse i all handel. Under utbildningen går vi igenom ”den juridiska kartan” för internationella affärer exempelvis skillnader i lagsystem och användningen av standardavtal.

Digitalisering skapar hållbarhet …

Sep 20, 2019

….men hur skapar vi hållbar digitalisering?Den digitala transformationen är vår tids mest spännande, viktiga och omvälvande utveckling. Men ju mer vi digitaliserar, desto mer behöver vi säkerställa att det sker på ett hållbart sätt. Lavinartad ökning av elektronikskrot, konfliktmineraler och undermåliga arbetsförhållanden i tillverkningen är några av utmaningarna, men där det finns utmaningar finns det också lösningar. Vi kallar den Tillsammanskraften.