Östsvenska Handelskammaren

Grillgalen, fönsterrenoverande bollkalle ny på Handelskammaren

Johan Callenfors är ny som kundansvarig på Östsvenska Handelskammaren. Johan kommer till oss med lång erfarenhet av kundrelationer och affärsutveckling och kommer att hålla en tät dialog med våra medlemmar.

Välkommen till jobbet Johan! Hur känns det?

– Fantastiskt bra, trots en hel del oroligheter i samhället just nu måste man säga. Jag har jobbat på Handelskammaren ett par veckor nu och har redan en ”komma hem” känsla. Jag hade redan insikt i vad Handelskammaren gör i stort och får fler och fler insikter för var dag som går. 

Vad var det som lockade med tjänsten hos oss?

– Jag gillar verkligen olika former av strategiska frågor och det kommer att ingå i min roll. Gillar också gemenskaper och nätverk i stort och att få jobba med gemensamma och strategiska frågor gällande tillväxt för medlemmarna och näringslivet känns jättespännande. Jag gillar också grundtanken i att vi träffas och umgås, även om det blir mindre nätverkande nu under Corona. Men affärer görs fortfarande mellan människor även om det nu mer sker mer digitalt.

Vilka blir dina viktigaste uppgifter framöver?

– Medlemmarna är min absolut viktigaste uppgift! Deras väl och ve och att förstå deras behov och hur Handelskammaren kan vara en betydande del och stöttande part i olika skeden av företagens utveckling.  Frågorna skiftar över tid och vad som sker i omvärlden och Sverige. Tillsammans är vi starka, och vi kan vara ett förenande kit som kan gynna alla. Lokalt, regionalt och i hela landet.

Vad har du gjort tidigare?

– Precis innan jag kom hit var jag hos en teknikkonsult och innan dess var jag sju år på Saab och arbetade med förändringsarbete och målstyrning. När möjligheten dök upp på Handelskammaren var jag tvungen att ta den såklart!

Hur är livet utanför arbetet?

– Familjen och hunden tar mycket tid. Vi är också husägare och sommarstugeägare och det blir en hel del fastighetsskötsel men jag tycker det är kul faktiskt.  Jag är nog en av få som tycker det är meditativt med fönsterrenovering, haha.  Vi är så mycket vi kan i skärgården på en liten ö i Gryt. Där paddlar vi kajak och lever härligt ö-liv när det inte är mycket underhåll att göra på huset.
Jag tycker mycket om fysiskt aktivitet och springer en hel del. Har också ett stort sportintresse. Riktigt synd nu att det är så lite sport som utövas.

Och annars – jag träffar mycket människor och umgås. Läser, lyssnar på musik. Har spelat saxofon och gitarr och har sjungit i kör – nu för tiden sjunger jag mest i duschen och i bilen.

Vad sjunger du i duschen?

– Oh, det är olika. Men mest post grunge.

Vad är det?

– Hur ska jag beskriva det. Det är musik i stil med Nickelback och Stiftelsen ungefär. Finns mängder med amerikanska och kanadensiska band. Nåt som ger mycket energi gillar jag.

Detta visste ni inte om Johan:

– Jag har varit bollkalle åt Björn Borg. Det var faktiskt när jag spelade ishockey i Dubai där jag växt upp med mina föräldrar. Jag spelade även tennis där och då var Björn Borg där någon gång.

– Vad mer? Jo jag gillar att grilla. Gärna och ofta och allt.

Vad är det godaste man kan grilla?

– Kyckling i god marinad med mycket kärlek.

Berätta om något du vill göra innan du dör?

– Jag vill verkligen resa till Galapagos. Naturen och djurlivet och havet verkar extremt exotiskt. Det vore inte dumt att besöka någon söderhavsö heller, och att vandra i Dolomiterna i Italien. Fantastiskt vackert.

Relaterade #Nyheter

Härlig avslutning på 2022 års Spaning på Kammaren

Nyheter

Årets avslutande Spaning på Kammaren genomfördes under novembers sista mörka fredagseftermiddag på Kammarforum i Norrköping. Levande ljus, god stämning och...

Stor uppmärksamhet i media när 100-listan släppte rapport

Nyheter

I samband med 100-listans rapportsläpp valde merparten av de traditionella medierna i den östsvenska regionen att uppmärksamma arbetet med jämställda...

Sara Hillbom: så ser attraktiva företag ut i framtiden

Nyheter

Onsdagen den 26 oktober arrangerades Besöksnäringsdagen i Linköping - ett initiativ av Visit Linköping & Co och en av Handelskammarens...

Fler nyheter

Senaste nytt hos Östsvenska Handelskammaren och i näringslivet

18 januari, 2023

Möt Sara Wimmercranz – en av Sveriges mäktigase techinvesterare

Exklusivt för dig på 100-listan! Inled det nya året med att ta del av Saras...

19 april, 2023

Styrelseutbildning Norrköping

Kraven på företags styrelsearbete ökar. Ett aktivt och professionellt styrelsearbete är ett viktigt medel för...

Nyhet

Härlig avslutning på 2022 års Spaning på Kammaren

Nyheter

Årets avslutande Spaning på Kammaren genomfördes under novembers sista mörka fredagseftermiddag på Kammarforum i Norrköping. Levande ljus, god stämning och...

Nyhet

Härlig avslutning på 2022 års Spaning på Kammaren

Nyheter

Årets avslutande Spaning på Kammaren genomfördes under novembers sista mörka fredagseftermiddag på Kammarforum i Norrköping. Levande ljus, god stämning och...

Nyhet

Synpunkter till Svenska kraftnät ang. regeringsuppdrag I2022/01619

Remissvar

Östsvenska Handelskammaren, ÖHK, lämnar följande synpunkter till Svenska Kraftnät, SVK, enligt regeringsuppdrag I2022/01619: Uppdrag att ansöka om att använda intäkter...

Nyhet

Regional aktör på internationell arena 

Krönikor

Under den senaste månaden har jag haft förmånen att besöka tre av Europas huvudstäder utöver vårt eget Stockholm: Bryssel, Berlin...