Östsvenska Handelskammaren

Han är Årets Företagare i Katrineholm

Andreas Svedberg har utsetts till Årets Företagare i Katrineholm av Katrineholms kommun. Han driver Oppunda Kraftkonsult, ett entreprenadföretag i eldistributionsbranschen som sysselsätter ett tjugotal personer.

Grattis Andreas, hur känns det här?

– Tack! Det känns överväldigande. En hederssak att få den här utmärkelse. Det hade vi inte trott utan vi blir så glada att man lagt märke till oss och vad vi gör.

Varför blir ni årets företagare? Från din egen synvinkel?

– Vi har en viss spetskompetens. Det som gör oss bra är väl helt enkelt att vi bygger elnät med kvalitet till våra kunder och vi är omtyckta i branschen. Ryktet om oss har slagit igenom och att vi arbetar med kvalitet och yrkesstolthet, våra gubbar är proffs på det de gör.

Hur ser framtidsplanerna ut?

– Vi ska fortsätta att vara i spetsen och bygga med kvalitet och vara en förebild. Lite expansion är aldrig fel. Man ska aldrig stå still men vi ska växa med resurserna vi har och hålla resultatet vi gör, det är viktigt.

Har ni firat på något vis?

– Nej, det har vi inte gjort. Jag har gjort det lite grann med familjen. Men i och med pandemin så tar vi ansvar och firar inte på traditionellt sätt på jobbet. Vi ses mer i digitala möten nu och det gör vi även med våra kunder. Men det har faktiskt blivit så att vi lyckas ha en tätare kontakt med en hel del kunder digitalt – all skit för också något gott med sig.

Fler nyheter

Senaste nytt hos Östsvenska Handelskammaren och i näringslivet

Håkan Eriksson – bankdirektören som ifrågasätter

En naken man sittandes i en badbalja på omslaget till en broschyr. En kvinna utklädd till ballerina ridandes på en...

Är Anna-Carin Visbys mesta serieentreprenör?

När vi hörs i telefon är det morgon och Anna-Carin Bertsdotter, ägare av Wisby Rum har precis mediterat. - Då...

Världens största handelsavtal väntas ge liten effekt i Sverige och EU

Världens hittills största frihandelsavtal RCEP, som omfattar Kina, Japan, Sydkorea, Australien, Nya Zeeland och de tio ASEAN-länderna*, signerades nyligen. Frågan...