Östsvenska Handelskammaren

Surdegsbagare och karaokesångare ny på handelskammaren

Rikard Håkansson är ny på Östsvenska Handelskammarens och kommer att arbeta med medlemsrelationer och affärsutveckling.

Välkommen till jobbet Rikard! Hur känns det?

– Det känns jättebra. Jag känner mig väldigt välkommen av de som jag träffat fysiskt och digitalt hittills och alla känns väldigt inkluderande och det känns riktigt bra.

Vad var det som lockade med tjänsten hos oss?

– Jag tycker att Handelskammaren fyller en viktig funktion i samhället och jag tror mycket på att nätverka och att samarbeta. Att man tillsammans utgör en stark röst lokalt och regionalt.

Vilka blir dina viktigaste uppgifter framöver?

– Jag kommer att ha väldigt mycket kontakt med medlemmarna. Kul! En viktig del blir att få nya medlemmar till handelskammaren och att föra ut de tankar, idéer, tjänster och utbildningar som vi erbjuder. Också att delta i att utveckla nya erbjudande som medlemmarna efterfrågar.

Vad har du gjort tidigare?

– Jag har arbetar allra mest inom järnhandel och bygghandel. Jag kommer närmast från Rehns i Nyköping, dessförinnan Ekströms trä i Norrköping. Där var jag platsansvarig och hade kontakt med väldigt många kunder.

Hur är livet utanför arbetet då?

– Tackar som frågar! Det är bra. Vår familj ägnar oss väldigt mycket åt fysisk aktiviteter tillsammans. Vi har också landställe i Fyrudden där vi spenderar mycket tid. Där kopplar vi av – höll jag på att säga. Men det finns alltid något man ska fixa, haha. Det är härligt att komma utanför stan.

Familjen tar mycket tid i mitt liv men det är också mina favoritpersoner så det är befogat.

– Jag älskar också att laga mat. Oftast är det vardagsmat men när man har lite mer tid så lägger jag gärna mer kraft på det. Jag har inget huvudspår utan snöar in på något ett tag. Det kan vara thailändskt eller indiskt eller husmanskost. Gillar att baka också faktiskt. Jag gör ett satans gott surdegsbröd.

Du nämner att du gillar att vara aktiv?

– Ja, jag gillar både träning och promenader. Tar hellre cykeln än bilen till jobbet. Och jag är med som friidrottsledare i Tjalve. 

Detta visste ni inte om Rikard:

– Hemmet fylls mycket med musik och det sjungs ofta karaoke hos oss på helger.

Vilken låt väljer du?

– Det kan vara allt från Frank Sinatra till Simple Minds.

Berätta om något du har på din bucket-list?

– Det finns en massa länder jag skulle vilja resa till givetvis. Spontant skulle jag vilja se Indien. Jag skulle vilja bestiga Kilimanjaro också.

– Och fram till för några veckor sedan ville jag börja träna friidrott igen fast på veterannivå denna gång, vi får se hur det blir med det. Kroppen går ju sönder så fort jag börjar träna tuffare.

Bor: Eneby Norrköping 
Familj:  Fru och dotter
Intressen:  Matlagning, friidrott
Aktuell: Affärsutvecklare/medlemsrelationer 
Kontakt: rikard.hakansson@east.cci.se

Fler nyheter

Senaste nytt hos Östsvenska Handelskammaren och i näringslivet

”Ett medlemskap vi inte kan vara utan”

Great Group har varit medlemmar i Östsvenska Handelskammaren sedan tre år tillbaka. De har knutit många nya kontakter tack vare...

4 råd för en lyckad marknadsundersökning

Jonn Ohlin på Nordic Survey ger sina bästa råd.

Senaste nytt kring Sveriges roligaste infrastrukturprojekt

- Ostlänken är inte bara Sveriges största infrastrukturprojekt, det är också Sveriges roligaste projekt, sa Alexander Santos, programchef för Ostlänken...