Östsvenska Handelskammaren

”Jag har stort förtroende för Östsvenska Handelskammaren”

Quality Hotel The Box i Linköping, som är en del av hotellkedjan Nordic Choice Hotels, har varit medlemmar i Östsvenska Handelskammaren sedan hotellet öppnade 2018. Så här säger Jacob Corlin, vd för Quality Hotel The Box, om medlemskapet.


– Den stora anledningen till att vi är medlemmar, och fortsätter att vara det, är främst för nätverkets skull. Dels för att det är ett nätverk där det inte bara är branschkollegor utan väldigt många andra som ger oss nya kontakter, nya relationer och fler affärer dessutom. Den andra delen är att Östsvenska Handelskammaren har haft förmågan att plocka bra och aktuella ämnen till sina lunch- och frukostmöten. 

Affärsnätverket som Östsvenska Handelskammaren består av ska verka som en inspirerande mötesplats och på så sätt, tack vare kompetensutbyte inom relevanta områden, få företag i regionen att växa.

Nordic Choice Hotels har tillsammans med Realgymnasiet utvecklat en lärlingsutbildning med målsättningen att bli landets främsta hotellutbildning. Fram till 2022 kommer hotellkedjan behöva rekrytera 25 000 nya medarbetare och genom samarbetet med Realgymnasiet hoppas Nordic Choice hitta rätt kompetens. 

– Vid ett av de här frukostmötena hos handelskammaren hade jag möjligheten att få prata en stund om den gymnasieutbildning vi bedriver här i stan, vilket också gav diskussioner med andra i skolvärlden och den kommunala världen för min del. Så jag ser nätverken och träffarna som oerhört värdefulla för oss. 

Östsvenska Handelskammaren, till förmån för verksamheterna inom nätverket, är med och driver näringspolitiska frågor vilka ska skapa bättre förutsättningar för företagande och således bidra till en mer positiv samhällsutveckling. Handelskammaren är politiskt obundna, arbetar för ökad tillväxt och bidrar till sina medlemmars affärer – lokalt, regionalt och globalt.

– Jag tror att Östsvenska Handelskammaren kan göra stor nytta i just de näringspolitiska frågorna, där de har möjlighet att nå politiker i en större utsträckning än vad vi själva kan som enskilt bolag. Jag har stort förtroende för Östsvenska Handelskammaren och hoppas att det kommer att fortsätta så framöver.  


Östsvenska Handelskammaren är regionens största affärsnätverk bestående av cirka 850 medlemsföretag med 50 000 medarbetare. Medlemsaktiviteter arrangeras överallt i regionen som innefattar Östergötland, Sörmland och Gotland.

Vill du veta mer om medlemskap i Handelskammaren? Läs mer HÄR.

Relaterade #Medlemsintervjuer

Showcase-festivalen Future Echoes sätter Norrköping på världskartan

Medlemsintervjuer

Polska rytmer, baltiska dj:s och tjeckiskt gung. Ja, hela Norrköping pulserade av nationella- och internationella influenser när showcase-festivalen Future Echoes...

Carbex vd: ”Vi fick nog oss alla en aha-upplevelse”

Medlemsintervjuer

Under november förra året tog Vadstenaföretaget Carbex tillfället i akt och bokade en av Handelskammarens företagsanpassade utbildningar inom internationell handel....

Från 2 till 40 anställda: ”Ofantligt många skriker efter laddstationer”

Medlemsintervjuer

Här kan vi snacka om rätt i tiden. Att driva företag som levererar helhetslösningar inom elbilsladdning 2022. Opigo i Norrköping...

Fler nyheter

Senaste nytt hos Östsvenska Handelskammaren och i näringslivet

26 maj, 2023

Spaning på Kammaren

Välkommen till trevliga Spaning på Kammaren i Norrköping. Nätverkande med fokus på framtiden tillsammans med...

3 april, 2023

Hur många hattar har du? 

Vill du få i gång styrelsearbetet i ditt företag alternativt vill få ut mer av...

Nyhet

Omställningen tar för lång tid

Krönikor

Klimatet kräver ett snabbare tempo. Näringslivet är redo, skriver Maria Björk Hummelgren.

Nyhet

Omställningen tar för lång tid

Krönikor

Klimatet kräver ett snabbare tempo. Näringslivet är redo, skriver Maria Björk Hummelgren.

Nyhet

Peters tre bästa tips för ett bättre styrelsearbete

Nyheter

Funderar du på hur du kan effektivisera ditt styrelsearbete men vet inte riktigt var du ska börja? Peter Lindgren, med...

Nyhet

Trade Compliance – vad är det och varför är det viktigt?

Internationell handel

Trade Compliance. Ett begrepp som är mer aktuellt än någonsin avseende den globala handeln. Men vad betyder det? Och framförallt,...